Explorers of the North Atlantic since 1982

nl - Noord-Atlantische Cruise

Noord-Atlantische Cruise

Tijdens onze unieke Noord-Atlantische Cruise ontdekt u in 1 week de Noord-Atlantische Oceaan, IJsland en de Færøer Eilanden. De Noord-Atlantische Cruise periode is van 01.04 tot 03.06 & van 26.08 tot 21.10.2017.

Populaire 1-weekse Noord-Atlantische cruise op weg naar IJsland en de Færøer Eilanden.

Aanschouw eens het Noord-Atlantische werelddeel door de ogen van de Vikingen. Stelt u zich daarbij voor, dat u de Færøer Eilanden voor het eerst ziet - vanaf een houten schip zonder enig comfort of enig gemak en luxe. Open dan uw ogen en bekijk het M/S Norröna. Maak gebruik van het activiteitenaanbod of ontspan. Zie bijvoorbeeld vanaf uw luie stoel op het zonnedek de nachtzon in de zee zakken of geniet van uw drankje in de bar. Bent u klaar voor een interessante georganiseerde excursie vanuit Seyðisfjörður en Tórshavn?

 

Gedurende de Noord-Atlantische Cruise meren we drie keer aan. Maandag meren we aan in Tórshavn voor een stop van ongeveer 9 uur. Dinsdag en woensdag in Seyðisfjörður voor ongeveer 35 uur en donderdag, op weg naar Denemarken, in Tórshavn 6 uur lang. U kunt uw eigen auto meenemen aan boord en er vervolgens op eigen gelegenheid er op uittrekken of u kunt aansluiten bij de georganiseerde excursies op de Færøer Eilanden en IJsland. 

 

Het is mogelijk om op de Noord-Atlantische Cruise uw auto mee te nemen. Als u besluit om met uw auto van boord te gaan op de Færøer Eilanden, is het belangrijk dat u hierover het incheckpersoneel in Hirtshals en in Seyðisfjørður informeert. U krijgt dan een sticker om op de voorruit van de auto te plaatsen.

 

U heeft drie verchillende Noord-Atlantische Cruise opties om uit te kiezen: Noord-Atlantische Cruise Standard, Premium or Deluxe. Zie hier beneden wat er in de verschillende pakketten zijn.

 

Wanneer u alleen reist, vraag dan vrijblijvend prijsopgave bij info@smyrilline.nl.  

 

Hierna kunt u kennis nemen van het Noord-Atlantische Cruise Programma en de excursies.

 

 

Productvergelijking

Hieronder kunt u zien wat bij elk product is inbegrepen

Standard Premium Deluxe
Cruise
v
v
v
2-persoons hut 
v
v
v
7 x Ontbijtbuffet
v
v
v
1 x Viking Buffet
v
v
v
1 x Viking punch in Sky Bar woensdag
v
v
v
1 x coctail zaterdagavond
v
v
v
1 x wissel van bedlinnen en 3 x wissel van handdoeken in uw hut
v
v
v
2 excursies in IJsland
 
v
v
2 excursies op de Færøer Eilanden
 
v
v
3 x lunch (zondag/donderdag/vrijdag)
 
v
v
6 x diner in Norröna Buffet 1 x Viking Buffet
 
v
*
1 x 3-gangen menu in Simmer Dim Restaurant
 
 
v
Een bezoek aan de brug op vrijdag
 
 
v
1 x 1 uur in de hot tub
 
 
v

*5 x diner in Norröna Buffet Restaurant

 

  MS Norröna vertrekt vanuit Hirtshals, Denemarken, elke zaterdag om 15.00 uur in de periode van 2 april tot en met 4 juni en vanaf 27 augustus tot en met 22 oktober. De Noord-Atlantische Cruise duurt 8 dagen, u komt dus een week later op zaterdag om 10.00 uur weer aan in Hirtshals.

   

  Zaterdag: Vert rek vanuit  Hirtshals / Denemarken
  Zondag: Op zee
  Maandag:  Stop-over van 9 uur in Torshavn/Færøer Eilanden 
  Dinsdag-Woensdag: Stopover van 35 uur op IJsland
  Donderdag: Stop-over van 6 uur in Torshavn/Færøer Eilanden 
  Vrijdag:  Op zee
  Zaterdag: Aankomst Hirtshals/Denemarken

   

  Let op: Vriendelijk verzoek om het personeel van de Check-in op de kade van Hirtshals en in Seyðisfjörður op de hoogte te stellen, dat u van plan bent om met de auto te ontschepen op de Færøer Eilanden. Inschepen op de Færøer Eilanden is mogelijk, nadat de Check-in is geopend. Het is niet mogelijk om uw auto aan boord achter te laten. Het is wel mogelijk om uw auto gratis te parkeren op de kade van de haven in Seyðisfjörður. Inschepen in Seyðisfjörður is mogelijk, nadat de Check-in is geopend.

  Vrijdagavond, wanneer de Noord-Atlantische Cruise haar einde nadert, staat het Viking Buffet voor u gereed met authentieke gerechten uit de Vikingtijd (800-1150). De Vikingen waren niet alleen wilde strijders, zij brachten ook basisproducten, kennis van voedselbereiding en het goed houden van voedsel mee van hun overzeese tochten.

   

  Na lang zoeken naar originele recepten waaronder vis, vlees, gevogelte en kruiden uit de Vikingtijd, zijn wij erin geslaagd om een rijk buffet samen te stellen met een ruime keuze uit originele gerechten uit de Vikingtijd.


  Executive Chef
  MS Norröna 

   


   

  Gedurende de Noord-Atlantische Cruise meren we drie keer aan. Maandag meren we aan in Tórshavn voor een stop van ongeveer 9 uur. Dinsdag en woensdag in Seyðisfjörður voor ongeveer 35 uur en donderdag, op weg naar Denemarken, in Tórshavn 6 uur lang. Dit stelt u in de gelegenheid om uw Noord-Atlantische Cruise te onderbreken en af te wisselen met indrukwekkende excursies op de Færøer Eilanden en op IJsland. Deze excursies kunt u vooraf boeken of u kunt zich hiervoor opgeven bij de receptie aan boord. 

  Alle 4 excursies zijn inclusief in de Deluxe en Premium pakketten.

   

  De tijden van de excursies zijn onder voorbehoud. Smyril Line behoudt zich het recht voor om de excursies te wijzigen of te annuleren, zowel op IJsland als op de Færøer Eilanden, in geval van slechte weersomstandigheden. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze algemene voorwaarden.​

   


    

   

  • Excursie per bus naar het historische plaatsje Kirkjubøður
   Bestemming
   De Færøer Eilanden
   Duur
   Ongeveer 4 uur. Aanvang om 08.00 uur en einde om 12.00 uur.
   Beschikbaar in het seizoen
   voorjaar/najaar
   Beschikbaar in de periode
   03.04 - 05.06 & 28.08 - 23.10.2017
   Prijs per persoon
   € 54
   Waar te Reserveer:
   Kunnen gelijktijdig bij boeking worden gereserveerd of bij de receptie aan boord.

   Op deze unieke excursie zullen we door Tórshavn omhoog rijden, misschien wel de kleinste hoofdstad van de wereld, en dan over prachtige bergen, voorbij het dorp Velbastaður gelegen aan de steile hellingen. De busreis zal zowel landschappelijke en informatief zijn en het wordt geleid in het Engels, Deens en Duits. De lokale boer zal klaar staan om ons te ontvangen in Kirkjubøður en neemt ons eerst mee voor  een bezoek aan de raadselachtige kathedraal Magnus, gebouwd rond het jaar 1300 door bisschop Erlendur, en vervolgens naar St. Olaf's Church en de Kirkjubøargarður landgoed boerderij (Roykstovan), een houten staaf huis dat dateert uit het begin van de eerste eeuw waarvan wordt gezegd 's werelds oudste bewoonde houten huis te zijn. Als afsluiting van het bezoek, zal onze gastheer ons uit te nodigen voor  een drankje en gebak in de sfeervolle Roykstovan.


   In deze busexcursie is tevens een  rondleiding door Tórshavn inbegrepen.

    

  • Unieke dagtour naar het meer van Myvatn
   Bestemming
   Ijsland
   Duur
   Ongeveer 10 uur. Aanvang bij aankomst en einde om ca. 19.00 uur-20.00 uur.
   Beschikbaar in het seizoen
   voorjaar/najaar
   Beschikbaar in de periode
   04.04 - 06.06 & 29.08 - 24.10.2017
   Prijs per persoon
   € 121
   Waar te Reserveer:
   Kunnen gelijktijdig bij boeking worden gereserveerd of bij de receptie aan boord.

   We maken onze eerste stop bij Námaskarð waar een ontzagwekkende geothermische activiteit ervaren - geisers, putten van borrelende modder en een donker maanlandschap.

    

    

   Als we onze weg rond het meer vervolgen, komen we allereerst langs de stad Reykjahlíð op de noordelijke oever, vervolgens, op de zuidelijke oever nabij Skútustaðir, zien we de kraters ontstaan door oude vulkaanuitbarstingen. Er zal ook gelegenheid zijn om het landschap te voet te verkennen tijdens de stop bij de dreigende lava formaties bekend als Dimmu Borgir, wat donkere kastelen betekent.

    

   Voordat we terug rijden maken we nog een laatste stop bij Jarðböðin,  de natuurlijke bronnen van Mývatn , waar we een maaltijd nuttigen. Entree tot de bronnen is niet bij de prijs in begrepen.

    

  • Busexcursie naar het meer van Lögurinn
   Bestemming
   Ijsland
   Duur
   Ongeveer 6 uur. Aanvang om 10.00 uur (scheepstijd) en einde om ca. 16.00 uur.
   Beschikbaar in het seizoen
   voorjaar/najaar
   Beschikbaar in de periode
   05.04 - 07.06 & 30.08 - 25.10.2017
   Prijs per persoon
   € 81
   Waar te Reserveer:
   Kunnen gelijktijdig bij boeking worden gereserveerd of bij de receptie aan boord.

   Van daaruit gaat de route verder langs de zuidoostelijke oever van het meer van Lögurinn naar onze eerste stop, het Hallormsstaður arboretum, dat het verhaal van de herbebossing van IJsland vertelt. Hierna, gaan we door de prachtige Hallormsstaðarskógur, IJsland grootste bosrijke omgeving, en volgen langs het meer de  120-meter hoge waterval Hengifoss.

    

    

   Onze volgende stop is Skriðuklaustur - Cultureel Centrum van Oost IJsland - een bijna 1000 jaar-oud herenhuis, oud klooster en uiteindelijk cultureel instituut, Gunnar Stofnun, gewijd aan Gunnar Gunnarsson, een van de beroemdste 20e eeuwse auteurs van IJsland. Tijdens ons verblijf daar, zal een lunchbuffet geserveerd worden in het charmante herenhuis cafe, Klaustur Kaffi. Deze locatie beschikt ook over een tweede attractie. Direct naast het culturele instituut ligt Snæfellsstofa, het nieuwe Bezoekerscentrum gebouwd voor National Park Vatnajökull. 

    

   Tot slot, op de terugweg, zullen we ongeveer een uur de tijd hebben om te ontspannen of een wandeling te maken in Egilsstaðir.

    

  • Busexcursie naar het romantische plaatsje Gjógv
   Bestemming
   De Færøer Eilanden
   Duur
   Ongeveer 4 uur. Aanvang bij aankomst en einde om ca. 19.00 uur.
   Beschikbaar in het seizoen
   voorjaar/najaar
   Beschikbaar in de periode
   06.04 - 08.06 & 31.08 - 26.10.2017
   Prijs per persoon
   € 54
   Waar te Reserveer:
   Kunnen gelijktijdig bij boeking worden gereserveerd of bij de receptie aan boord.

   Onderweg  zullen we de brug die de eilanden Streymoy en Eysturoy oversteken, en komen we voorbij de imposante toppen van Slættaratindur (882 meter) en Gráfelli  (857 meter), de hoogste bergen in de archipel, gelegen tussen de dorpen Eiði en Gjógv.
    
   Gjógv staat bekend om  zijn schilderachtige landschap bezaaid met prachtige gekleurde  oude huizen gelegen rond de natuurlijke haven. Deze ligt beschut in de kloof die het dorp  zijn naam heeft gegeven, Gjógv betekent kloof in Faeröer. Het is een passende naam, de haven uitgehouwen door de zee was levensader van het dorp voor de komst van de moderne wegen.
    
   Dit is een heel klein dorpje - slechts 52 mensen wonen in Gjógv tegenwoordig, maar het trekt veel bezoekers, zowel toeristen als de lokale bevolking, die allen worden verleid door de romantische plek en ongekende rust.
    
   Gjógv is de perfecte plek voor een ontspannen wandeling. We zullen het dorpje verkennen voordat u in het charmante guesthouse, Gjáargarður, een heerlijke lunch gebruikt met warme dranken en zelfgebakken broodjes.

  Parkeren

  Wanneer U met Uw eigen auto naar Hirtshals rijdt en vervolgens de auto niet mee wilt nemen aan boord van het M/S Norröna, dan is het mogelijk om de auto te parkeren bij het Montra Skaga Hotel. De loopafstand van hotel naar de terminal is ongeveer 15 minuten.
   
  U kunt voor het reserveren van een parkeerplaats direct contact opnemen met het hotel. U dient ter plaatse te betalen.

  Het tarief is ongeveer DKK 200 per week.

  Hotel contact en informatie:
   
  Montra Skaga Hotel
  Willemoesvej 1
  DK-9850 HIRTSHALS
  Denemarken

  Telefoon +45 98 94 55 00
  E-mail: skaga@skagahotel.dk