0031-(0)78-6198525

Met uw eigen CAMPER

Smyril Line - Met uw eigen CAMPER

Met uw eigen CAMPER

Neem uw camper mee naar de Færøer Eilanden en maak van de prachtige eilanden uw thuis voor 1 of 2 weken 

Geniet van de ruige kliffen en groene berghellingen bezaaid met schapen. Gaan en staan waar u wilt, de ultieme vrijheid. Wij weten exact wat de Færøer Eilanden u te bieden hebben en kunnen u adviseren waar te verblijven.
 

Of u nu kiest voor een verblijf in de hoofdstad Tórshavn of één van de kleine dorpjes: er is altijd genoeg te zien en te beleven. Wanneer reist u naar de Færøer Eilanden?

 

Belangrijk

De campings op de Færøer Eilanden openen en sluiten op diverse tijden. Voor meer informatie checkt u de volgende site: Kamperen in de Færøer Eilanden

 

Als u de Færøer Eilanden met uw camper wilt bezoeken, raden we u aan te reizen tussen mei en september. 

 

Praktische informatie 

Het is toegestaan gasflessen mee aan boord te nemen. U moett dit duidelijk aan geven door een sticker op de voorruit van de camper te plakken. De gasfles moet tijdens de reis worden afgesloten. De camper kan niet worden aangesloten op het electriciteitsnet aan boord. 

 

Per persoon indien 2 volwassenen samen reizen, retour

 

Prijzen 2019:

 • Hoogseizoen: vanaf € 930
 • Middenseizoen: vanaf € 660 
 • Laagseizoen: vanaf € 660
 • Winterseizoen: vanaf € 515

 

Vaarschema 2019, klik hier

 

Prijzen 2020:

 • Hoogseizoen: vanaf € 980
 • Middenseizoen: vanaf € 725 
 • Laagseizoen: vanaf € 725
 • Winterseizoen: vanaf € 555

 

Vaarschema 2020, klik hier

 

SMDF

Inclusief:

Maak uw reservering
via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  Aanbiedingen

  sml-productlist-2015-new-general
  • Bespaar tot € 2.685!

   Kampeer aanbieding

   Kampeer aanbieding (de Færøer Eilanden)

   Deze aanbieding is geldig in de periode 06.06.-16.08.2020.

  Inspiratie voor uw verblijf op de Færøer Eilanden

  Tórshavn

  Met slechts 20.000 inwoners is Tórshavn niet alleen één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ook één van de meest pittoreske. De dynamische stad met zijn creatieve, innovatieve en hoogontwikkelde inwoners is het politieke en culturele centrum van de Færøer Eilanden. En trots als ze zijn op hun tradities en culturele erfenis staat de lokale bevolking ook open om nieuwe wereldwijde trends te omarmen. En dat alles betekent dat Tórshavn een fascinerende mix biedt van de culturele geschiedenis van de Færøer en alle voorzieningen die u kunt verwachten in een moderne hoofdstad in de 21ste eeuw. De stad is een smeltkroes van oud en nieuw. Kennis maken met deze contrasten? Begin uw ontdekkingsreis in Tórshavn om te beginnen in Tinganes, de oudste wijk vlakbij de haven met zijn kleine witte huisjes met gras op de daken en smalle stegen en wandel vervolgens richting de bergen. Hoe verder omhoog, hoe moderner de woonwijken van de hoofdstad zijn.

   

  Torshavn

   

  Vestmanna

  Vestmanna is het startpunt voor excursies naar de indrukwekkende vogelrotsen en grotten die bekend staan als Vestmannabjörgini. In het hoogseizoen zijn er dagelijks verschillende afvaarten naar de vogelrotsen. Het is een populaire excursie, zowel bij de locals als bij toeristen van allerlei nationaliteiten. De boten varen langs de ruige bergwanden naar de kliffen, die uitkijken op de Atlantische Oceaan en vervolgens door nauwe doorgangen naar de grotten, die zijn gevormd door de krachtige golven die miljoenen jaren hun werk deden en dan is daar een 600 meter hoge, verticale ‘muur’ waar duizenden zeevogels broeden.  In deze indrukwekkende omgeving voelt men zich één met de natuur. Hier begrijpt u waarom de cultuur op de Færøer Eilanden is doordrongen van een diepgeworteld respect voor de oerkrachten van de natuur.

   

  Vestmanna bird cliffs

   

  Gjógv

  Waarschijnlijk is Gjógv, dat in het uiterste noorden van Eysturoy ligt, het meest gefotografeerde dorp op de Færøer Eilanden. Om in Gjógv te komen moet u eerst een hoge bergrug oversteken. Daar vandaan heeft u zicht op een grote, groene vallei met markante bergruggen aan weerszijden. Helemaal beneden in de vallei liggen de kleurige huisjes verspreid rond een kristalheldere rivier met een kleine dam waar kinderen de hele zomer spelen. Maar het dorp is vooral bekend om zijn natuurlijke haven. Gjógv betekent ‘kloof’ in het Færøers en juist deze kloof klieft het landschap en vormt zo de natuurlijke haven. Volg alle traptreden naar beneden in de kloof richting de haven en ervaar de imposante natuur in deze regio.

   

  Gjógv

   

  De noordelijke eilanden

  Klaksvík is de centrumgemeente van de noordelijke eilanden: Kalsoy, Kunoy, Borđoy, Viđoy, Svínoy en Fugloy. De noordelijke eilanden worden gekenmerkt door torenhoge bergen aan de oostkant. Richting het westen loopt het landschap af naar een grillige kustlijn met lage kliffen, terwijl de noordkant wordt gekarakteriseerd door majestueuze kliffenformaties. De twee kleinste eilanden, Svínoy en Fugloy zijn alleen bereikbaar per boot of helikopter, terwijl bruggen, dammen en tunnels Kunoy, Borđoy, Viđoy met elkaar verbinden. Maar om op Kalsoy te komen moet u een ferry nemen.

   

   

  Kirkjuböur

  Het dorpje Kirkjubøur is dé plek op de Færøer Eilanden waar u de meest opmerkelijke overblijfselen uit het verleden vindt. In de middeleeuwen was het dorp het culturele en religieuze centrum van de Færøer en onderdeel van de katholieke kerk in Noorwegen. Het seminarie in Kirkjubøur was het eerste en tegelijkertijd het enige seminarie op de Færøer Eilanden tot de reformatie in 1538. Koning Sverri van Noorwegen groeide hier op, waarbij hij ook het seminarie bezocht en werd gewijd. Vandaag de dag telt Kirkjubøur 80 inwoners. Het is een ritje van 15 minuten met de auto vanuit Tórshavn.

   

  Kirkjubö

   

  Sandoy

  Sandoy is qua grootte het vijfde eiland van de Færøer Eilanden en vormt samen met Suđoy het zuidelijk gedeelte van de archipel. Sandoy is qua landschap het meest vlak, met brede rivierdalen en tal van meertjes, afgeronde heuveltoppen en mooie zandstranden. De glooiende heuvels zorgen ervoor dat het eiland groener lijkt dan de andere eilanden met hun ruige bergen.

   

  Puffin

   

  Mykines 

  Het eiland Mykines is de meest westelijke locatie van de Færoer. Dit eiland is vooral bekend om zijn rijke vogelbestand omdat honderdduizenden trekvogels hier in de zomer nestelen. Mykines biedt ook ‘onderdak’ aan de enige kolonie van jan van genten op de Færøer Eilanden. Dat is al een attractie op zich, maar de aandoenlijke kleine papegaaiduikers met hun kleurrijke snavels zijn waarschijnlijk de grootste attractie van het eiland, omdat ze graag ‘poseren’ met hun snavel vol kleine visjes. Een boottocht naar Mykines duurt ongeveer een uur en is één van de beste mogelijkheden om Tindhólmer van dichtbij te bekijken. 

   

   

  Catalogue (single)

  Catalogue (single)

  • Kamperen op de Færøer Eilanden

   Kamperen op de Færøer Eilanden

   Hier vindt u een overzicht van de campings op de Færøer Eilanden en hun faciliteiten.

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 23. Aug 03:30
  Aankomst (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 24. Aug 12:30
  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 24. Aug 16:30

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)