0031-(0)78-6198525
 •  
 •  
 •  
 •  

Stedenreis

Smyril Line - Stedenreis

Stedenreis

Tórshavn is een kleine intieme stad die voor het merendeel bestaat uit houten huizen in vele kleuren. Het heeft een bijzondere sfeer en gezelligheid die u al snel tijdens uw bezoek zult ervaren

De Vikingen stichtten al in het jaar 850 hun regering op het eiland Tinganes en maakten Tórshavn tot de hoofdstad van de Færøer Eilanden. De stad groeide snel en is inmiddels samengevoegd met haar buursteden: Argir in het zuiden en Hoyvík in het noorden. Tórshavn is de grootste stad op de Færøer eilanden.

 

Tórshavn is ieder jaar gastheer voor het jaarlijkse festival Ólavsøka. Het wordt eind juli gehouden en druk bezocht door de bewoners van alle eilanden. Traditiegetrouw kleedt men zich in de klederdrachten. Er is een roeiwedstrijd met originele houten roeiboten die al dateert van begin 1900. Er worden kunsttentoonstellingen gehouden en in 's avonds zijn er muziek- en dansvoorstellingen op diverse plaatsen.

 

De stad is een charmante mengeling van oud en nieuw. In de omgeving van de haven ligt Tinganes. Hier zetelt de regering van de Færøer Eilanden. Het oude centrum van Tórshavn is hier ook te vinden. De grappige en kleine huisjes zijn in de loop der jaren gerestaureerd en een aantrekkelijke woonplek voor velen. Tegenover de haven ligt Skansin, een oud fort gebouwd in het jaar 1580 om Tórshavn te verdedigen tegen de piraten. Op 5 minuten lopen ligt het centrum Vaglið. Hier vindt u diverse winkels, restaurants, hotels en een bioscoop. Nog eens 5-10 minuten verder vindt u het grote en moderne winkelcentrum SMS met vele winkels en restaurants. Hier ontmoet de lokale bevolking elkaar, een perfecte plaats om de laatste nieuwtjes uit te wisselen onder het genot van een kop koffie.

 

 

priceExamples

Prijs per persoon wanneer 2 volwassenen samen reizen incl. 1 auto en hotels op de Færøer Eilanden

Prijslijst (2019)

SMDFHP

Maak uw reservering
via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  Hotels

  • Hotel Føroyar
   Contact

   Hoewel zo rustig gelegen, is het hotel slechts 6 minuten met de auto verwijderd van het centrum van Tórshavn. Met een wandeling van 25 minuten over de door schapen uitgesleten paden en genietend van prachtige vergezichten komt u ook in het centrum. Hotel Føroyar vormt een ideale basis voor uw bezoek aan Tørshavn en de Færøer Eilanden. 

    

   Uw enige buren zijn de vogels die nestelen onder het dak van het hotel en de schapen die zich te goed aan het verse gras.

    

   Hotel Føroyar wordt uitgebreid

   Hotel Føroyar wordt momenteel uitgebreid. Dit betekent dat er bouwwerkzaamheden zijn aan de westkant van het hotel. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Overdag kunt u hiervan enig geluidsoverlast ondervinden. Het heeft echter geen invloed op de nachtrust van de hotelgasten, omdat er 's nachts niet gewerkt wordt. 

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inbegrepen
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   WiFi
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   11:00
  • Hotel Hafnia
   Contact

   De geschiedenis van dit hotel gaat terug naar de jaren 30 en 40. In eerste instantie werden kamers verhuurd. Later is op dezelfde plaats dit mooie hotel gebouwd. De Latijnse naam 'Hafnia' betekent 'Haven'. Na diverse uitbreidingen is dit hotel inmiddels één van de belangrijkste onderkomens op de Færøer Eilanden. Staf en personeel doen er alles aan om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen.  

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inbegrepen
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   WiFi
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   12:00
  • Hotel Tórshavn
   Contact

   Hotel Tórshavn is een modern hotel en gelegen in hartje centrum met in de directe omgeving winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een hotel met prachtige, lichte kamers in warme kleuren. 
    
   Hotel Tórshavn heeft 43 kamers in verschillende afmetingen en biedt u  de keuze welke kamer voor u het meest geschikt is.
    

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inbegrepen
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   WiFi
   TV
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   11:00

  Nuttige informatie

  Eiland hoppen

  Met het eiland hoppen kunt u in diverse regio’s van de archipel overnachten. Een uitgelezen kans om het land en zijn bewoners van dichtbij te leren kennen. 

   

  Stedenreis

  U verblijft in de hoofdstad Tórshavn.

   

  Hotel Skálavík

  Hotel Skálavík ligt op het eilandje Sandoy. Als u een pakketreis boekt naar Skálavík moet u de ferry van Gamlarætt naar Skopun te nemen. De overtocht duurt ca. 30 minuten. De afstand van Tórshavn naar Gamlarætt bedraagt ca. 20 minuten en het is ca. 20-30 min. rijden van Skopun naar Hotel Skálavík. U moet tenminste 15 minuten voor vertrek van de ferry aanwezig te zijn. Voertuigen langer dan 7 meter en hoger dan 1.90 meter moeten van te voren te reserveren, tel. +298 293103.

   

  Vakantiewoningen

  Pakketreizen op basis van vakantiewoningen in privéhuizen. Verwarming en electriciteit is inbegrepen. Bedlinnen en eindschoonmaak is verplicht.

   

  Ontbijt bij aankomst

  Als u op maandagochtend op de Færøer Eilanden aankomt, is ontbijt niet inbegrepen, maar dat kunt u wel extra bij bestellen. Prijzen variëren per hotel.

   

  Assistentie

  Indien u assistentie nodig heeft tijdens uw overtocht verzoeken wij u contact met ons op te nemen tijdens de boeking.

   

  Let op

  Wij kunnen geen garantie geven dat preferentie/voorkeurens gehonoreerd kunnen worden. Als bepaalde kamertypes  niet meer beschikbaar zijn, zullen wij ons best doen u een zo goed mogelijk alternatief te bieden. Tarieven kunnen hierdoor afwijken.

   

   

  Aanbiedingen

  sml-productlist-2015-new-general

  Excursies op de Færøer Eilanden

  Excursies op de Færøer Eilanden
  Wij bieden excursies aan naar de meest populaire locaties op de Færøer eilanden voor zowel individuen als groepen. Indien u de voorkeur geeft aan een privétour met uw eigen persoonlijke gids is dit ook mogelijk. Boek de excursies via Smyril Line.

   

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 23. Aug 03:30
  Aankomst (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 24. Aug 12:30
  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 24. Aug 16:30

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)