•  
 •  
 •  
 •  

Stedenreis

Smyril Line - Stedenreis

Stedenreis

Tórshavn is een kleine intieme stad die voor het merendeel bestaat uit houten huizen in vele kleuren. Het heeft een bijzondere sfeer en gezelligheid die u al snel tijdens uw bezoek zult ervaren

De Vikingen stichtten al in het jaar 850 hun regering op het eiland Tinganes en maaktten Tórshavn de hoofdstad van de Færøer Eilanden. De stad groeide snel en is inmiddels samengevoegd met haar buursteden: Argir in het zuiden en Hoyvík in het noorden. Tórshavn is de grootste stad op de eilanden.

 

Tórshavn is ieder jaar gastheer voor het jaarlijkse festival Ólavsøka. Het wordt eind juli gehouden en druk bezocht door de inwoners van alle eilanden. Traditiegetrouw kleedt men zich in de klederdrachten. Er is een roeiwedstrijd met originele houten roeiboten die reeds dateert van begin 1900. Er worden kunst tentoonstellingen gehouden en in de avond zijn er muziek optredens en dans in diverse plaatsen.

 

De stad is een charmante mengeling van oud en nieuw. In de omgeving van de haven ligt Tinganes. Hier zetelt de regering van de Færøer Eilanden. Het "oude"centrum van Tórshavn is hier ook gelegen. De grappige en kleine huisjes zijn in de loop der jaren gerestaureerd en een aantrekkelijke woonplek voor velen. Tegenover de haven ligt Skansin. Een oud fort gebouwd in het jaar 1580 om Tórshavn te verdedigen tegen de piraten. Een kleine 5 minuten lopen ligt het centrum Vaglið. Hier vindt u diverse winkels, restaurants, hotels en een bioscoop. Nog eens 5-10 minuten verder lopen vindt u het grote winkelcentrum SMS, modern met vele winkels en restaurants. Hier ontmoet de lokale bevolking elkaar, een perfecte plaats om de laatste nieuwtjes uit te wisselen onder het genot van een kop koffie.

 

 

priceExamples

Prijs per persoon wanneer 2 volwassenen samen reizen incl. 1 auto en hotels op de Færøer Eilanden

Prijslijst (2019)

SMDFHP

Maak uw reservering
via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  Hotels

  • Hotel Føroyar
   Contact

   Hoewel zo rustig gelegen, is het hotel slecht 6 minuten met de auto verwijderd van het centrum van Tórshavn. Met een wandeling van 25 minuten over de door de schapen uitgesleten paden en genietend van prachtige vergezichten, komt U ook in het centrum. Hotel Føroyar vormt een ideale basis voor uw bezoek aan Tørshavn en de Færøer Eilanden. 

    

   Uw enige buren zijn de vogels die nestelen onder het dak van het hotel en de schapen die zich te goed aan het verse gras.

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inbegrepen
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   WiFi
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   11:00
  • Hotel Hafnia
   Contact

   De geschiedenis van dit hotel gaat terug naar de jaren 30 en 40. In eerste instantie werden kamers verhuurd. Later is op dezelfde plaats dit mooie hotel gebouwd. De Latijnse naam ”Hafnia” betekent ”Haven”. Na diverse uitbreidingen is dit hotel inmiddels één van de belangrijkste onderkomens op de Færøer Eilanden. Staff en personeel doen er alles aan om U een onvergetelijk verblijf te bezorgen.  

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inbegrepen
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   WiFi
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   12:00
  • Hotel Tórshavn
   Contact

   Hotel Tórshavn is een modern hotel en gelegen in hartje centrum met in de directe omgeving winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een hotel met prachtige lichte  kamers in warme kleuren. 
    
   Hotel Tórshavn heeft 43 kamers in verschillende afmetingen en biedt U de keuze welke kamer voor U het meest geschikt is.
    

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inbegrepen
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   WiFi
   TV
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   11:00

  Nuttige informatie

  Eiland hoppen

  Met het eiland hoppen kunt u in diverse regio’s van de archipel overnachten. Een uitgelezen kans om het land en zijn bewoners van dichtbij te leren kennen. 

   

  Stedenreis

  U verblijft in de hoofdstad Tórshavn.

   

  Hotel Skálavík

  Hotel Skálavík ligt op het eilandje Sandoy. Indien u een pakketreis boekt naar Skálavík dient u de ferry van Gamlarætt naar Skopun te nemen. De overtocht duurt ca. 30 minuten. De afstand van Tórshavn naar Gamlarætt bedraagt ca. 20 minuten en het is ca. 20-30 min. Rijden van Skopun naar Hotel Skálavík. U dient tenminste 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Voertuigen langer dan 7 meter en hoger dan 1.90 m dienen van te voren te reserveren,  00298 293103.

   

  Vakantiewoningen

  Pakketreizen op basis van vakantiewoningen in privé huizen. Verwarming en electriciteit is inbegrepen, en bedlinnen en eindschoonmaak is verplicht.

   

  Ontbijt bij aankomst

  Indien u op maandagochtend op de Færøer Eilanden aankomst is ontbijt niet inbegrepen maar kunt u wel extra bij bestellen. Prijzen varieren per hotel.

   

  Assistentie

  Indien u assistentie nodig heeft tijdens uw overtocht verzoeken wij u contact met ons op te nemen tijdens de boeking.

   

  Let op

  Wij kunnen geen garantie geven dat preferenties gehonoreerd kunnen worden. Indien bepaalde kamertypes  niet meer beschikbaar zijn zullen wij ons best doen u een zo goed mogelijk alternatief te bieden. Tarieven kunnen hierdoor afwijken.

   

   

  Aanbiedingen

  sml-productlist-2015-new-general

  Excursies op de Færøer Eilanden

  Excursies op de Færøer Eilanden

  Smyril Line biedt diverse bus- en wandelexcursies aan onder leiding van gecertificeerde Engels sprekende gidsen. Lees meer >>

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 18. Jun 11:30
  Aankomst (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 19. Jun 17:30
  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 19. Jun 18:00

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)