0031-(0)78-6198525

Rijden op IJsland

Smyril Line - Rijden op IJsland

Rijden op IJsland

Rijden op IJsland is eenvoudig, maar u dient altijd voorzorgsmaatregelen te treffen.

Op basis van de overtocht met Norröna naar en van Seyðisfjørður hebben onze reizigers tal van vragen. Hieronder hebben we de praktische informatie opgesomd.

 

Seyðdisførður is gelegen aan de oostkust van IJsland en de dichtstbijzijnde stad is Egilsstaðir.

 

IJsland heeft een prachtig en ruig landschap maar kan ook voor problemen zorgen. Pas uw snelheid aan en hou de weersvoorspellingen altijd in de gaten, speciaal in de winter.

 

Met de bus

Er is een uitgebreid busnetwerk naar de meeste delen van het land en naar de hooglanden. Reserveren is niet nodig en kaartjes voor de bus kunt u bij het station of in de bus bij de chauffeur kopen. Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis en kinderen in de leeftijd van 4-11 jaar reizen voor de helft van de prijs.
 

Vanuit Seyðisfjörður is het eenvoudig om de bus te nemen naar verschillende bestemmingen op IJsland. Is uw bestemming Reykjavík dan kunt u zowel de noordelijke als de zuidelijke busroute kiezen. Eerst van al neemt u de bus naar Egilsstaðir. Dit duurt 30 minuten.

 

Kiest u voor de noordelijke route dan kunt u vanuit Egilsstaðir de bus nemen naar Akureyri en dan van Akureyri naar Reykjavik reizen. De reis van Seyðisfjörður naar Reykjavík duurt ongeveer 8-9 uur (indien u niet ergens onderweg overnacht) en van Seyðisfjörður naar Akureyri duurt de reis ongeveer 5-6 uur.
 

U kunt ook de zuidelijke route kiezen van Egilsstaðir naar Höfn en dan van Höfn naar Reykjavík.

   

Voor meer informatie kunt u na aankomst terecht bij de lokale VVV in de haven van Seyðisfjørður. Tel: +354-472-1551 - ferjuhus@simnet.is - www.seydisfjordur.is

 

Fietsen

Steeds meer reizigers kiezen de fiets als transportmiddel in IJsland. Houd u er rekening mee dat het Ijslandse landschap en de weersomstandigheden een uitdaging kunnen zijn.

 

IJsland op twee wielen ontdekken is zowel uitdagend als belonend. Er is wellicht geen betere manier om de schoonheid van IJsland te ervaren dan vanuit het zadel van uw fiets. Maar het weer is onvoorspelbaar en de afstanden die u moet overbruggen kunnen zeer lang zijn. Veel fiets liefhebbers die naar IJsland komen kiezen de ringweg, wegnummer 1. Anderen kiezen moeilijker off-road paden in de hooglanden, zoals de prachtige wandelroute over Kjölur. Er zijn een aantal belangrijke zaken die u in gedachten dient te houden.

 

Indien u van plan bent in de hooglanden te gaan fietsen dient u er rekening mee te houden dat de wegen niet verhard zijn. Tevens is het niet verstandig om alleen te reizen, in sommige gevallen kunt u een rivier over moeten steken waar geen brug aanwezig is, veiligheidsmaatregelen zijn dan ook vereist. Tevens raden wij aan een fiets met schokdempers te gebruiken.

 

Buiten de stedelijke gebieden zijn fietspaden zeldzaam, fietsers delen de weg met andere voertuigen. IJsland in heuvelachtig. De afstanden tussen de steden zijn vaak aanzienlijk, dus zorg voor de juiste uitrusting om ook eenvoudige reparaties aan uw fiets te kunnen herstellen. Kaarten, GPS en communicatieapparatuur is ook belangrijk.

 

Breng goede beschermende kleding. Hou rekening met regen en wind tijdens uw reis, dus zorg ervoor dat de kleding zowel warm als wind-en waterbestendig is. Handschoenen zijn onmisbaar, de temperatuur plotseling kan dalen, met name in hoger gelegen gebieden.

 

Zorg ervoor dat iemand van uw reisplannen af weet. Het schrijven van uw naam in een GUESTBOOK is niet alleen een vorm van beleefdheid, het is tevens een belangrijke veiligheidsmaatregel.

 

Let op,de natuur in IJslandse is zeer delicaat. Fietsen kan gemakkelijk schade aan het milieu veroorzaken. Blijf altijd op de weg en indien u een natuurgebied moet oversteken pakt u dan de fiets op en draag hem. 

 

Binnenlandse vluchten 

IJsland heeft geen spoorwegennet maar er zijn wel diverse busverbindingen. Tevens zijn er een aantal veerverbindingen die diverse delen van het land met elkaar verbinden. 

 

Indien uw bestemming de hoofdstad Reykjavik is en u geen zin heeft om uren in de bus te zitten heeft u de mogelijkheid te vliegen vanaf de luchthaven van Egilsstaðir, welke dichtbij Seyðisfjørður ligt. Er is een aansluitende busverbinding van Seyðisfjørður naar het vliegveld. De luchthaven van Egilsstaðir heeft regelmatig vluchten naar de hoofdstad. Meer informatie over binnenlandse vluchten vindt u op www.flugfelag.is

 

 

 

Terminal

Terminal

 

Address:

Hafnargøta
IS-710 Seyðisfjørður
 
Bekijk kaart, Google maps.
 

IJsland kaart

Busverbindingen

 

Busverbindingen in IJsland: 

 

Lokale bus in Seyðisfjørður:

Autorijden in IJsland

MC youtube video

Welkom op onze website

Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

 

Eerst volgende vertrek en aankomst

Aankomst (plaatselijke tijd)
Seyðisfjørð. 23. Apr 09:00
Vertrek (plaatselijke tijd)
Seyðisfjørð. 24. Apr 20:00
Aankomst (plaatselijke tijd)
Tórshavn. 25. Apr 15:00

Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)