Explorers of the North Atlantic since 1982

nl - Highland Adventure - Avontuur in de Hooglanden

Highland Adventure - Avontuur in de Hooglanden

Een rondreis voor de avontuurlijke reiziger - ervaar het ruige Ijslandse landschap; wild, ontembaar en onvoorspelbaar.

Abenteuer Hochland IslandHet rijden door de IJslandse Hooglanden is een avontuur op zich. Ervaar het ruige IJslandse landschap, wild, ontembaar en onvoorspelbaar.  

 

IJsland heeft een verbluffende natuur, welke absoluut uitnodigt om met een 4WD te ontdekken. In de winter zijn de Hooglanden ontoegankelijk en alleen in de zomer per 4WD bereikbaar. Durft u de uitdaging aan ? Laat u verrassen en geniet van het avontuur dat IJsland voor u in petto heeft.  

 

Wij zorgen voor de juiste instructies en voorzien u van goed advies.

 

Prijs per persoon bij 2 personen samen reizen incl. uw eigen auto:

 

7 nachten in IJsland, vanaf € 1,750

Geldig 27.06-15.08.2017 (Route 3)

 

14 nachten in IJsland, vanaf € 2,675

Geldig 27.06-08.08.2017 (Route 7)

 

SMDIHP

Prijs is inclusief:
Toevoeging:

Maak uw reservering via de telefoon

0031-(0)78-6198525

    Wie met een motor of quad naar IJsland gaat moet zorgen voor een waterdicht en trilbestendig bagagesysteem, boordgereedschap (met bandenspanningmeter), bandenplakset en warme, wind- en waterdichte motorkleding. Wie niet te veel afwijkt van de ringweg kan met een toermotorfiets uitstekend uit de voeten. Maar wanneer je het binnenland in wilt, is een off-the-road met een of meer extra jerrycans brandstof wenselijk. Houd op de meeste binnenlandwegen rekening met doorwadingen. Men mag nergens van de weg af en op overtreding staan terecht hoge boetes.

     

    Langs de ringweg zijn voldoende benzinestations. Veel van die benzinestations zijn uitgegroeid tot complete servicestations met een supermarktje, cafetaria/restaurant en/of hotel. Het filmpje How to drive in Iceland van The Road Traffic Directorate laat zien waar je zoal op moet letten als je van de IJslandse wegen gebruik maakt. Het rijden op wegen in het binnenland wordt niet onder de loep genomen. Banden en ketting slijten op IJsland harder dan normaal. Dat geldt vooral op de gravelwegen in het binnenland (Sprengisandur, Kjölur, Askja, e.d.). Wie veel kilometers aflegt of langere tijd naar IJsland gaat en regelmatig ook het binnenland opzoekt, doet er verstandig aan reservebanden mee te nemen. Houd verder rekening met veel wind en bij regen met een glad of modderig wegdek.