0031-(0)78-6198525
nl - Highland Adventure - Avontuur in de Hooglanden

Highland Adventure - Avontuur in de Hooglanden

Een rondreis voor de avontuurlijke reiziger - ervaar het ruige Ijslandse landschap; wild, ontembaar en onvoorspelbaar.

Abenteuer Hochland IslandHet rijden door de IJslandse Hooglanden is een avontuur op zich. Ervaar het ruige IJslandse landschap, wild, ontembaar en onvoorspelbaar.  

 

IJsland heeft een verbluffende natuur, welke absoluut uitnodigt om met een 4WD te ontdekken. In de winter zijn de Hooglanden ontoegankelijk en alleen in de zomer per 4WD bereikbaar. Durft u de uitdaging aan ? Laat u verrassen en geniet van het avontuur dat IJsland voor u in petto heeft.  

 

Wij zorgen voor de juiste instructies en voorzien u van goed advies.

 

 

priceExamples

Prijs per persoon wanneer 2 volwassenen samen reizen incl. 1 auto and hotels op Iceland

Prijslijst

SMDIHP

Maak uw reservering via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  1-weekse rondreis

  2-weekse rondreis

  Nuttige informatie

  Reis met eigen auto door IJsland

  Smyril Line biedt u zowel 1- als 2-weekse rondreizen op IJsland aan. Deze reizen zijn samengesteld door onze experts die de mooiste plekken van IJsland voor u weten te vinden. U kiest het programma dat het beste bij u past en wij zijn u hier graag bij van dienst. U kunt uw reis desgewenst uitbreiden met excursies zoals walvissafari’s, raften en paardrijden.

   

  Er zijn 4 type rondreizen:

   

  Highlights of Iceland

  Een ontspannen rondreis die heel IJsland omvat. U kunt kiezen voor een kamer met of zonder faciliteiten. 

   

  Highland adventure 

  Tijdens deze reis doorkruist u de hooglanden van IJsland en is alleen mogelijk gedurende de zomer. Voor deze reis is een goede 4WD auto vereist. U kunt kiezen voor kamers met of zonder faciliteiten.

   

  Iceland Boutique 

  Tijdens deze bijzondere reis ziet u al het moois dat IJsland u te bieden heeft. Daarnaast verblijft u in de meest speciale hotels en of farmhouses.

   

  Holiday homes 

  Een prachtige uitdaging voor een vakantie in vakantiewoningen. De 2-weekse rondreis begint met 3 nachten in het noorden en daarna reist u met de wijzers van de klok mee over IJsland. Afhankelijk van beschikbaarheid van vakantiewoningen kunt u ook tegen de wijzers van de klok in door IJsland reizen. Tijdens de 1-weekse rondreis verblijft u 3 dagen in de omgeving van  Mývatn/Akureyri en 4 dagen in de omgeving van Egilstaðir. De vakantiewoningen zijn allen particuliere eigendommen. Bed- en badlinnen is inbegrepen alsmede verbruik van water, gas en electriciteit. De woningen zijn compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien. U dient de woning zelf schoon op te leveren. 

   

  Reispapieren

  Indien u een rondreis bij ons boekt krijgt u naast uw ticket en vouchers een uitgebreide routebeschrijving. 

   

  Bijzonderheden

  Indien u assistentie nodig heeft of speciale wensen heeft maakt u deze dan kenbaar bij het boeken van de reis.

   

  Rijden op IJsland

  Rijden op IJsland kan anders zijn dan u gewend bent. Voor veilig rijden op IJsland raden wij u aan de volgende website te c hecken safetravel.is  hier vind u tips en aanbevelingen over rijden op IJsland en wat te verwachten.

   

  Reizen per motor

  De routes welke het meest geschikt zijn voor motoren zijn route 1, 5, 8 en 17. U kunt ook de hooglanden van IJsland per motor bezoeken, route 3 en 7. Dit is echter alleen geschikt voor zeer ervaren rijders.

   

  Sneeuwkettingen

  Wij raden u aan sneeuwkettingen mee te nemen bij een bezoek aan IJsland buiten de maanden juni, juli en augustus.

   

  Vastgestelde routes

  De routes van de rondreizen zijn vastgesteld. Tijdens de maanden juni, juli en augustus indien er accommodaties volgeboekt zijn kunt u rekening houden met kleine aanpassingen.

   

  Catalogus

  Catalogue (single)

  Over de hooglanden met eigen motor

  Wie met een motor of quad naar IJsland gaat moet zorgen voor een waterdicht en trilbestendig bagagesysteem, boordgereedschap (met bandenspanningmeter), bandenplakset en warme, wind- en waterdichte motorkleding. Wie niet te veel afwijkt van de ringweg kan met een toermotorfiets uitstekend uit de voeten. Maar wanneer je het binnenland in wilt, is een off-the-road met een of meer extra jerrycans brandstof wenselijk. Houd op de meeste binnenlandwegen rekening met doorwadingen. Men mag nergens van de weg af en op overtreding staan terecht hoge boetes.

   

  Langs de ringweg zijn voldoende benzinestations. Veel van die benzinestations zijn uitgegroeid tot complete servicestations met een supermarktje, cafetaria/restaurant en/of hotel. Het filmpje How to drive in Iceland van The Road Traffic Directorate laat zien waar je zoal op moet letten als je van de IJslandse wegen gebruik maakt. Het rijden op wegen in het binnenland wordt niet onder de loep genomen. Banden en ketting slijten op IJsland harder dan normaal. Dat geldt vooral op de gravelwegen in het binnenland (Sprengisandur, Kjölur, Askja, e.d.). Wie veel kilometers aflegt of langere tijd naar IJsland gaat en regelmatig ook het binnenland opzoekt, doet er verstandig aan reservebanden mee te nemen. Houd verder rekening met veel wind en bij regen met een glad of modderig wegdek.

   

  Autorijden in IJsland

  Het wegennet in IJsland is uitgebreid en eenvoudig. Hoofdweg nummer 1, ook bekend als de Ringweg, is de meest bereden weg en brengt u rond op IJsland. Deze weg is het gehele jaar open echter kan het door extreme weersomstandigheden in de winter voorkomen dat hij tijdelijk afgesloten word. De meeste doorgaande wegen zijn geasfalteerd echter in de binnenlanden bevinden zich veel gravelwegen. Lees meer >>

   

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Departure (local time)
  Tórshavn. 18. Jan 22:00
  Arrival (local time)
  Hirtshals. 20. Jan 09:30
  Departure (local time)
  Tórshavn. 22. Jan 14:00

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)