0031-(0)78-6198525
 •  
 •  
 •  
 •  

Highland Adventure - Avontuur in de hooglanden

Smyril Line - Highland Adventure - Avontuur in de hooglanden

Highland Adventure - Avontuur in de hooglanden

Een rondreis voor de avontuurlijke reiziger - ervaar het ruige IJslandse landschap: wild, ontembaar en onvoorspelbaar

Het rijden door de IJslandse Hooglanden is een avontuur op zich. Ervaar het ruige IJslandse landschap, wild, ontembaar en onvoorspelbaar.  

 

IJsland heeft een verbluffende natuur, die absoluut uitnodigt om met een 4WD te ontdekken. In de winter zijn de hooglanden ontoegankelijk en alleen in de zomer per 4WD bereikbaar. Durft u de uitdaging aan? Laat u verrassen en geniet van het avontuur dat IJsland voor u in petto heeft.  

 

Wij zorgen voor de juiste informatie en voorzien u van goed advies.

 

 

priceExamples

Prijs per persoon wanneer 2 volwassenen samen reizen incl. 1 auto en hotels op Ijsland

Prijslijst (2019)

SMDIHP

Maak uw reservering
via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  1-weekse rondreis

  2-weekse rondreis

  Nuttige informatie

  Reispapieren

  Als u een rondreis bij ons boekt, krijgt u naast uw ticket en vouchers een uitgebreide routebeschrijving. 

   

  Bijzonderheden

  Als u assistentie nodig heeft of speciale wensen heeft, maakt u deze dan kenbaar bij het boeken van de reis.

   

  Rijden op IJsland

  Rijden op IJsland kan anders zijn dan u gewend bent. Voor veilig rijden op IJsland raden wij u aan de volgende website te checken safetravel.is. Hier vind u tips en aanbevelingen over rijden op IJsland en wat u kunt verwachten.

   

  Reizen per motor

  De routes die het meest geschikt zijn voor motoren zijn route 1, 5, 8 en 17. U kunt ook de hooglanden van IJsland per motor bezoeken middels route 3 en 7. Die zijn echter alleen geschikt voor zeer ervaren rijders.

   

  Sneeuwkettingen

  Wij raden u aan sneeuwkettingen mee te nemen bij een bezoek aan IJsland buiten de maanden juni, juli en augustus.

   

  Vastgestelde routes

  De routes van de rondreizen zijn vastgesteld. Tijdens de maanden juni, juli en augustus kunt/moet u rekening houden met kleine aanpassingen als er accommodaties zijn volgeboekt. 

   

  Over de hooglanden met eigen motor

  Wie met een motor of quad naar IJsland gaat, moet zorgen voor een waterdicht en trilbestendig bagagesysteem, boordgereedschap (met bandenspanningmeter), bandenplakset en warme, wind- en waterdichte motorkleding. Wie niet te veel afwijkt van de ringweg kan met een toermotorfiets uitstekend uit de voeten. Maar wanneer u het binnenland in wilt, is een off-the-road motor of quad met één of meer extra jerrycans brandstof wenselijk. Houd op de meeste wegen in het binnenland rekening met het feit dat u rivieren moet oversteken. U mag nergens van de weg af en op overtredingen staan terecht hoge boetes.

   

  Langs de ringweg vindt u voldoende benzinestations. Veel van die benzinestations zijn uitgegroeid tot complete servicestations met een supermarktje, cafetaria/restaurant en/of hotel. Het filmpje How to drive in Iceland van The Road Traffic Directorate laat zien waar u zoal op moet letten als u van de IJslandse wegen gebruik maakt. Het rijden op wegen in het binnenland wordt niet onder de loep genomen. Banden en ketting slijten op IJsland harder dan normaal. Dat geldt vooral op de gravelwegen in het binnenland (Sprengisandur, Kjölur, Askja, e.d.). Wie veel kilometers aflegt of langere tijd naar IJsland gaat en regelmatig ook het binnenland opzoekt, doet er verstandig aan reservebanden mee te nemen. Houd verder rekening met veel wind en bij regen met een glad of modderig wegdek.

   

  Catalogue (single)

  Excursies in IJsland

  Excursies in IJsland

  Reizen in IJsland is al een geweldige ervaring op zich, maar om de reis in IJsland nog spannender te maken, heeft u de mogelijkheid diverse excursies bij te boeken.

   

   

  Autorijden in IJsland

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 23. Aug 03:30
  Aankomst (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 24. Aug 12:30
  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 24. Aug 16:30

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)