0031-(0)78-6198525
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

  3 dagen in de Færøer Eilanden

  Hoe u het meeste van 3 dagen in de Færøer Eilanden kunt maken

  1st Day:

  Tour the main islands Streymoy and Eyturoy to enjoy the beguiling Faroese landscape. Don't miss the natural harbour in Gjógv or the isolated silty bay in Saksun and make sure you pay a visit to the fossilized giants Risin and Kellingin. 

   

  Gjógv Faroe Islands

  2nd Day:

  Drive from the capital Tórshavn to the charming island of Vágar. Head along the shores of Lake Leitisvatn towards the village Gásadalur in its splendid isolation. On your way back make sure to catch a boat tour to the magnificent bird cliffs near Vestmanna.

  Bird cliffs Faroe Islands

  3rd Day:

  We recommend a visit to the ancient heart of Faroese culture Kirkjuböur with the remains of the Magnus Cathedral and the oldest church still in use in the Faroes St. Olav's Church. Also make time for a stroll in the old Tórshavn where you will find the oldest parliament in the world.

  Kirkjuböur Faroe Islands

   

  1e dag

  Tour de hoofdeilanden Streymoy en Eysturoy, waar u een historiche ervaring kunt hebben zo goed als groot genot van de prachtige Færöerse landschap hebben. Op het grootste eiland van het archipel, Streymoy, advieseren wij een bezoek naar het historische hart van Færöerse kultuur, Kirkjubøur. Het is het thuis van de overblijfselen van de Magnus Katedraal, en ook van de oudste kerk, dat nog steeds in gebruik is in de Færøer, sint- Olafskerk. U moet ook tijd maaken voor wandeleling in de oude buurt van Tórshavn, waar u het oudste parlement ter wereld kunt vinden.

   

  Kirkjubøur

   

  Voor meer informatie over wat u kunt doen in het hoofdstadt van de Færøer Eilanden, zie: visittorshavn.fo 

   

  Op uw reis naar Eysturoy, het na grootste eiland in de Færøer, oversteekt u de brug tussen Streymoy en Eysturoy. Dan rijdt je verder noord in de richting van Slættaratindur (882 meters) en Gráfelli (857 meters), de hoogste bergen in de archipel, gelegen tussen de doorpen van Eiði en Gjógv.  
   

  Gjógv

   

  Gjógv ligt op Eysturoys noordoostelijke puntje en is vooral bekend voor zijn schilderachtige landschap en zijn multi-kleurige oude huizen. De huizen zijn gebouwd rond de haven, dat wordt beschermd door een kloof, die het dorpje hun naam heeft gegeven- gjógv betekent kloof in het Faeröerse taal. Het is een passende naam; de haven, gesneden door de zee was erg belangerijk voor het dorp voor de aankomst van moderne wegen.

  Voor meer informatie over de bezienswaardigheden in Eysturoy, zie: visiteysturoy.fo 

   

  2e dag

  Als u slechts 15 minuten rijdt weg van de hoofdstad Tórshavn, en naar Gamlarætt haven, kunt u de ferry naar Sandoy halen (de overtocht duurt ongeveer 30 minuten). 
   

  Sandoy

   

  Sandoy is bekend voor zijn vruchtbare landbouwgronden, en daarom zijn de velden altijd vol met activiteit in het zomer. U ziet altijd hooi, hooi silos, en weelderige en groene aardappelvelden.

   

  Er wonen ongeveer 1,500 mensen op Sandoy, in zes kleine dorpen; de meeste van de inwoners verdienen hun brood uit het visserijsector. Men heeft gezegd dat de meeste van de dorpen zijn bewoond sinds de tijd van de Vikingen. Archeologische opgravingen in het dorp van Sandur bewezen dat Sandur inderdaad een van de oudste dorpen in de Faeröer is.

   

  Voor inspiratie voor uw verblijf in Sandoy ga naar: visitsandoy.fo

   

  3e dag

  Wij raden een bezoek naar het Noorden. De 'Noordelijke Eilanden' is een term die gebruikt wordt om de zes eilanden te beschrijven: Fugloy, Svínoy, Viðoy, Borðoy, Kunoy and Kalsoy, die samen de noordoostelijke hoek van de Faeröer maaken.

   

   

  Deze zes eilanden zijn zeer verschillend, elk heeft zijn eigen karakter. Samen vormen ze een eenheid rond de na grootste stad in de Faeröer, Klaksvík. Hier vindt u erg dramatische landschappen, idyllische dorpjes en mensen die in nauwe samenhang met de mooie, maar verraderlijke oceaan leven.

   

  Alles wat nodig is voor uw reis naar her Noorden, vindt uw hier: visitnordoy.fo

   

  Campingkaart 2018

  Deze campingkaart geldt voor houder en partner en maximaal 4 kinderen in de leeftijdsgroep tot 16 jaar, reizend met auto/caravan/tent of camper. Extra’s zoals elektriciteit dient u ter plaatse te voldoen. 

   

  Der campingkaart is geldig van 15 mei tot en met 15 september 2018.

   

  De Camping kaart IJsland voor 2018 kost slechts € 149

  • De kaart is 28 nachten geldig en geeft u de gelegenheid maximaal vier (4) aaneengesloten nachten op één en dezelfde camping te verblijven.
  • De Camping Kaart IJsland geeft toegang tot ongeveer 42 campings verspreid op IJsland. Voor een overzicht van de deelnemende camping kunt u de website campingcard.is bezoeken.
  • De campings zijn normaal gesproken geopend van begin juni tot eind augustus of midden september.

   

  De Campingkaart 2018 kunt u tegelijk bij uw boeking bestellen.

   

  Meer informatie over campings in IJsland vindt u op de website visiticeland.com.

   

  Catalogue (single)

  • Kamperen in de Færøer Eilanden

   Kamperen in de Færøer Eilanden

   Hier vindt u een overzicht van de campings in de Faeröer Ijlanden en van hun faciliteiten.

  Catalogue (single)

  • Inspiration catalogue

   Inspiration catalogue

   Inspiratie voor uw verblijf op de Færøer Eilanden.

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Departure (local time)
  Tórshavn. 19. Aug 23:30
  Arrival (local time)
  Hirtshals. 21. Aug 09:30
  Departure (local time)
  Hirtshals. 21. Aug 11:30

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)