•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Speciale aanbieding: uw motor gratis mee naar IJsland en de Færøer Eilanden

Smyril Line - Speciale aanbieding: uw motor gratis mee naar IJsland en de Færøer Eilanden

Speciale aanbieding: uw motor gratis mee naar IJsland en de Færøer Eilanden

Bespaart € 390 op het vervoer van uw motor als u een stopover maakt op de Færøer Eilanden op de terugreis van IJsland in de zomermaanden

Verken de fantastische eilandengroep op uw terugreis vanuit IJsland en bespaar onkosten! Als u in de zomermaanden naar IJsland reist, moet u beslist wat tijd uittrekken voor een bezoek aan de Færøer Eilanden. Breng tijdens uw terugreis van IJsland naar Denemarken - van vrijdag tot zondag - drie geweldige dagen door op de Færøer.

 

Als u per motor naar IJsland reist en u maakt op de terugreis van IJsland naar Denemarken een stopover op de Færøer Eilanden dan gaat uw motor gratis mee aan boord op zowel de heen- als terugreis!

 

Vaarschema voor de heenreis naar IJsland

 • Vertrek in Hirtshals, Denemarken: Dinsdag om 11:30 uur
 • Aankomst in Seyðisfjörður, IJsland: Donderdag om 08:30 uur

 

Vaarschema voor de retour overtocht

 • Vertrek in Seyðisfjörður, IJsland: Donderdag om 10.30 uur
 • Aankomst in Tórshavn, Færøer Eilanden: vrijdag om 03.00 uur
 • Verblijf op de Faeröer Eilanden van vrijdag tot zondag
 • Vertrek in Tórshavn, de Færøer Eilanden: zondag om 23.30 uur
 • Aankomst in Hirtshals, Denemarken: dinsdag om 09:30 uur

 

Passgiers zijn te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- & vertrektijden.

 

Enkele reis naar IJsland met een voertuig

Alle passagiers die enkele reis naar IJsland reizen met een voertuig moeten een E9 formulier invullen voordouane: tollur.is/library/Skrar/Eydublod/E9.pdf. Het ingevulde formulier kunt u onder vermelding van uw reserveringsnummer en telefoonnummer per e-mail sturen naar e9@smyrilline.fo. U dient een kopie van het E9 formulier in uw auto te bewaren. Zie hier voor meer informatie.

 

Prijs per persoon indien 2 personen samen reizen

 

Zomer 11.06-15.08.2019

 

vanaf € 495

Vertrek vanuit Hirtshals:

Dinsdag 11.06-18.06.2019

 

Vertrek vanuit Seyðisfjörður: 

Donderdag 20.06-27.06.2019

 

vanaf € 540

Vertrek vanuit Hirtshals:

Dinsdag 06.08.2019

 

Vertrek vanuit Seyðisfjörður:

Donderdag 15.08.2019

 

vanaf € 590

Vertrek vanuit Hirtshals:

Dinsdag 25.06-30.07.2019

 

Vertrek vanuit Seyðisfjörður:

Donderdag 04.07-15.08.2019

 

Het is ook mogelijk om andere hutcategorieën te boeken.

 

OMCOFFER

Inclusief:
Toevoeging:

Maak uw reservering
via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  Inspiratie voor uw verblijf op de Færøer Eilanden

  Tórshavn

  Met slechts 20.000 inwoners is Tórshavn niet alleen één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ook één van de meest pittoreske. De dynamische stad met zijn creatieve, innovatieve en hoogontwikkelde inwoners is het politieke en culturele centrum van de Færøer Eilanden. En trots als ze zijn op hun tradities en culturele erfenis staat de lokale bevolking ook open om nieuwe wereldwijde trends te omarmen. En dat alles betekent dat Tórshavn een fascinerende mix biedt van de culturele geschiedenis van de Færøer en alle voorzieningen die u kunt verwachten in een moderne hoofdstad in de 21ste eeuw. De stad is een smeltkroes van oud en nieuw. Kennis maken met deze contrasten? Begin uw ontdekkingsreis in Tórshavn om te beginnen in Tinganes, de oudste wijk vlakbij de haven met zijn kleine witte huisjes met gras op de daken en smalle stegen en wandel vervolgens richting de bergen. Hoe verder omhoog, hoe moderner de woonwijken van de hoofdstad zijn.

   

  Torshavn

   

  Vestmanna

  Vestmanna is het startpunt voor excursies naar de indrukwekkende vogelrotsen en grotten die bekend staan als Vestmannabjörgini. In het hoogseizoen zijn er dagelijks verschillende afvaarten naar de vogelrotsen. Het is een populaire excursie, zowel bij de locals als bij toeristen van allerlei nationaliteiten. De boten varen langs de ruige bergwanden naar de kliffen, die uitkijken op de Atlantische Oceaan en vervolgens door nauwe doorgangen naar de grotten, die zijn gevormd door de krachtige golven die miljoenen jaren hun werk deden en dan is daar een 600 meter hoge, verticale ‘muur’ waar duizenden zeevogels broeden.  In deze indrukwekkende omgeving voelt men zich één met de natuur. Hier begrijpt u waarom de cultuur op de Færøer Eilanden is doordrongen van een diepgeworteld respect voor de oerkrachten van de natuur.

   

  Vestmanna bird cliffs

   

  Gjógv

  Waarschijnlijk is Gjógv, dat in het uiterste noorden van Eysturoy ligt, het meest gefotografeerde dorp op de Færøer Eilanden. Om in Gjógv te komen moet u eerst een hoge bergrug oversteken. Daar vandaan heeft u zicht op een grote, groene vallei met markante bergruggen aan weerszijden. Helemaal beneden in de vallei liggen de kleurige huisjes verspreid rond een kristalheldere rivier met een kleine dam waar kinderen de hele zomer spelen. Maar het dorp is vooral bekend om zijn natuurlijke haven. Gjógv betekent ‘kloof’ in het Færøers en juist deze kloof klieft het landschap en vormt zo de natuurlijke haven. Volg alle traptreden naar beneden in de kloof richting de haven en ervaar de imposante natuur in deze regio.

   

  Gjógv

   

  De noordelijke eilanden

  Klaksvík is de centrumgemeente van de noordelijke eilanden: Kalsoy, Kunoy, Borđoy, Viđoy, Svínoy en Fugloy. De noordelijke eilanden worden gekenmerkt door torenhoge bergen aan de oostkant. Richting het westen loopt het landschap af naar een grillige kustlijn met lage kliffen, terwijl de noordkant wordt gekarakteriseerd door majestueuze kliffenformaties. De twee kleinste eilanden, Svínoy en Fugloy zijn alleen bereikbaar per boot of helikopter, terwijl bruggen, dammen en tunnels Kunoy, Borđoy, Viđoy met elkaar verbinden. Maar om op Kalsoy te komen moet u een ferry nemen.

   

   

  Kirkjuböur

  Het dorpje Kirkjubøur is dé plek op de Færøer Eilanden waar u de meest opmerkelijke overblijfselen uit het verleden vindt. In de middeleeuwen was het dorp het culturele en religieuze centrum van de Færøer en onderdeel van de katholieke kerk in Noorwegen. Het seminarie in Kirkjubøur was het eerste en tegelijkertijd het enige seminarie op de Færøer Eilanden tot de reformatie in 1538. Koning Sverri van Noorwegen groeide hier op, waarbij hij ook het seminarie bezocht en werd gewijd. Vandaag de dag telt Kirkjubøur 80 inwoners. Het is een ritje van 15 minuten met de auto vanuit Tórshavn.

   

  Kirkjubö

   

  Sandoy

  Sandoy is qua grootte het vijfde eiland van de Faroer eilanden en vormt samen met Suđoy het zuidelijk gedeelte van de archipel. Sandoy is qua landschap het meest vlak, met brede rivierdalen en tal van meertjes, afgeronde heuveltoppen en mooie zandstranden. De glooiende heuvels zorgen ervoor dat het eiland groener lijkt dan de andere eilanden met hun ruige bergen.

   

  Puffin

   

  Mykines 

  Het eiland Mykines is de meest westelijke locatie van de Færoer. Dit eiland is vooral bekend om zijn rijke vogelbestand omdat honderdduizenden trekvogels hier in de zomer nestelen. Mykines biedt ook ‘onderdak’ aan de enige kolonie van jan van genten op de Færøer Eilanden. Dat is al een attractie op zich, maar de aandoenlijke kleine papegaaiduikers met hun kleurrijke snavels zijn waarschijnlijk de grootste attractie van het eiland, omdat ze graag ‘poseren’ met hun snavel vol kleine visjes. Een boottocht naar Mykines duurt ongeveer een uur en is één van de beste mogelijkheden om Tindhólmer van dichtbij te bekijken. 

   

   

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Hirtshals. 18. Jun 11:30
  Aankomst (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 19. Jun 17:30
  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 19. Jun 18:00

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)