0031-(0)78-6198525
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Combineer IJsland en de Færøer Eilanden

Smyril Line - Combineer IJsland en de Færøer Eilanden

Combineer IJsland en de Færøer Eilanden

7 nachten op IJsland & 3 nachten op de Færøer Eilanden

Op weg naar IJsland komt u langs de Færøer Eilanden. Hier moet u zeker even de tijd nemen om een stop-over te maken. Dit kan op de heenreis naar IJsland maar eventueel ook op de terugreis vanaf IJsland.
 

In de periode tussen half Juni en half Augustus heeft u de mogelijkheid om deze stop-over te maken. U vertrekt dan op Zaterdag vanuit Denemarken en komt aan op de Færøer Eilanden op zondag, u verblijft hier drie nachten- van Zondag tot woensdag. Het is ook mogelijk om de stop-over op de terugreis te maken, u verblijft dan van Vrijdag tot Zondag op de Færøer Eilanden.

 

Dit pakket is slechts een prijsvoorbeeld.

De prijs is per persoon als 2 personen samen reizen.

 

Dit pakket is inclusief:

 • Overtocht Denemarken-IJsland incl. stop-over op de Færøer Eilanden
 • 1 auto ( l. max. 5.00m, h. max. 1.90m)
 • 7 nachten op IJsland in een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen
 • 3 nachten op de Færøer Eilanden in een 2-persoonskamer met douche/toilet
 • Reisbeschrijving op IJsland
 • Ontbijt tijdens de gehele reis

 

Prijzen voor alternatieve vertrekdata kunt u per mail aanvragen via info@smyrilline.nl of bel ons op +31 78 6198525.

 

Alle prijzen van pakketreizen naar IJsland kunnen veranderen als gevolg van een mogelijke verhoging van de BTW in IJsland.

Pakketprijs per persoon als 2 personen samen reizen (2019)

 

Vertrek uit Denemarken zaterdag

Stop-over op de Færøer Eilanden op de heenreis (zondag tot woensdag)

Vertrek uit IJsland donderdag

 

08 of 15 juni:

vanaf € 2.320

 

22 juni - 10 augustus*:

vanaf € 2.625

 

 

Vertrek uit Denemarken dinsdag

Stop-over op de Færøer Eilanden op de terugreis (vrijdag tot zondag)

Vertrek uit IJsland donderdag

 

11 of 18 juni:

vanaf € 2.320

 

25 juni - 30 juli*:

vanaf € 2.625

 

6 augustus:

vanaf € 2.465

 

*Let op; deze prijzen kunnen wijzigen indien u op de Færøer Eilanden verblijft tijdens de nationale feestdagen op 28 & 29 juli.

 

Toevoeging:

Maak uw reservering
via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  Inspiratie voor uw verblijf op de Færøer Eilanden

  Tórshavn

  Met slechts 20.000 inwoners is Tórshavn niet alleen één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ook één van de meest pittoreske. De dynamische stad met zijn creatieve, innovatieve en hoogontwikkelde inwoners is het politieke en culturele centrum van de Færøer Eilanden. En trots als ze zijn op hun tradities en culturele erfenis staat de lokale bevolking ook open om nieuwe wereldwijde trends te omarmen. En dat alles betekent dat Tórshavn een fascinerende mix biedt van de culturele geschiedenis van de Færøer en alle voorzieningen die u kunt verwachten in een moderne hoofdstad in de 21ste eeuw. De stad is een smeltkroes van oud en nieuw. Kennis maken met deze contrasten? Begin uw ontdekkingsreis in Tórshavn om te beginnen in Tinganes, de oudste wijk vlakbij de haven met zijn kleine witte huisjes met gras op de daken en smalle stegen en wandel vervolgens richting de bergen. Hoe verder omhoog, hoe moderner de woonwijken van de hoofdstad zijn.

   

  Torshavn

   

  Vestmanna

  Vestmanna is het startpunt voor excursies naar de indrukwekkende vogelrotsen en grotten die bekend staan als Vestmannabjörgini. In het hoogseizoen zijn er dagelijks verschillende afvaarten naar de vogelrotsen. Het is een populaire excursie, zowel bij de locals als bij toeristen van allerlei nationaliteiten. De boten varen langs de ruige bergwanden naar de kliffen, die uitkijken op de Atlantische Oceaan en vervolgens door nauwe doorgangen naar de grotten, die zijn gevormd door de krachtige golven die miljoenen jaren hun werk deden en dan is daar een 600 meter hoge, verticale ‘muur’ waar duizenden zeevogels broeden.  In deze indrukwekkende omgeving voelt men zich één met de natuur. Hier begrijpt u waarom de cultuur op de Færøer Eilanden is doordrongen van een diepgeworteld respect voor de oerkrachten van de natuur.

   

  Vestmanna bird cliffs

   

  Gjógv

  Waarschijnlijk is Gjógv, dat in het uiterste noorden van Eysturoy ligt, het meest gefotografeerde dorp op de Færøer Eilanden. Om in Gjógv te komen moet u eerst een hoge bergrug oversteken. Daar vandaan heeft u zicht op een grote, groene vallei met markante bergruggen aan weerszijden. Helemaal beneden in de vallei liggen de kleurige huisjes verspreid rond een kristalheldere rivier met een kleine dam waar kinderen de hele zomer spelen. Maar het dorp is vooral bekend om zijn natuurlijke haven. Gjógv betekent ‘kloof’ in het Færøers en juist deze kloof klieft het landschap en vormt zo de natuurlijke haven. Volg alle traptreden naar beneden in de kloof richting de haven en ervaar de imposante natuur in deze regio.

   

  Gjógv

   

  De noordelijke eilanden

  Klaksvík is de centrumgemeente van de noordelijke eilanden: Kalsoy, Kunoy, Borđoy, Viđoy, Svínoy en Fugloy. De noordelijke eilanden worden gekenmerkt door torenhoge bergen aan de oostkant. Richting het westen loopt het landschap af naar een grillige kustlijn met lage kliffen, terwijl de noordkant wordt gekarakteriseerd door majestueuze kliffenformaties. De twee kleinste eilanden, Svínoy en Fugloy zijn alleen bereikbaar per boot of helikopter, terwijl bruggen, dammen en tunnels Kunoy, Borđoy, Viđoy met elkaar verbinden. Maar om op Kalsoy te komen moet u een ferry nemen.

   

   

  Kirkjuböur

  Het dorpje Kirkjubøur is dé plek op de Færøer Eilanden waar u de meest opmerkelijke overblijfselen uit het verleden vindt. In de middeleeuwen was het dorp het culturele en religieuze centrum van de Færøer en onderdeel van de katholieke kerk in Noorwegen. Het seminarie in Kirkjubøur was het eerste en tegelijkertijd het enige seminarie op de Færøer Eilanden tot de reformatie in 1538. Koning Sverri van Noorwegen groeide hier op, waarbij hij ook het seminarie bezocht en werd gewijd. Vandaag de dag telt Kirkjubøur 80 inwoners. Het is een ritje van 15 minuten met de auto vanuit Tórshavn.

   

  Kirkjubö

   

  Sandoy

  Sandoy is qua grootte het vijfde eiland van de Faroer eilanden en vormt samen met Suđoy het zuidelijk gedeelte van de archipel. Sandoy is qua landschap het meest vlak, met brede rivierdalen en tal van meertjes, afgeronde heuveltoppen en mooie zandstranden. De glooiende heuvels zorgen ervoor dat het eiland groener lijkt dan de andere eilanden met hun ruige bergen.

   

  Puffin

   

  Mykines 

  Het eiland Mykines is de meest westelijke locatie van de Færoer. Dit eiland is vooral bekend om zijn rijke vogelbestand omdat honderdduizenden trekvogels hier in de zomer nestelen. Mykines biedt ook ‘onderdak’ aan de enige kolonie van jan van genten op de Færøer Eilanden. Dat is al een attractie op zich, maar de aandoenlijke kleine papegaaiduikers met hun kleurrijke snavels zijn waarschijnlijk de grootste attractie van het eiland, omdat ze graag ‘poseren’ met hun snavel vol kleine visjes. Een boottocht naar Mykines duurt ongeveer een uur en is één van de beste mogelijkheden om Tindhólmer van dichtbij te bekijken. 

   

   

  Routebeschrijving

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Tórshavn. 17. Jul 18:00
  Aankomst (plaatselijke tijd)
  Seyðisfjørð. 18. Jul 08:30
  Vertrek (plaatselijke tijd)
  Seyðisfjørð. 18. Jul 10:30

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)