Voeg Groenland toe aan uw IJsland avontuur!

Smyril Line - Voeg Groenland toe aan uw IJsland avontuur!

Voeg Groenland toe aan uw IJsland avontuur!

Een unike ervaring

Ontdek een klein stukje van Groenland. Deze reis bevat de volgende drie mogelijkheden. U boekt alleen de overtocht met Smyril Line naar IJsland met daarbij Groenland. U kunt een rondreis op IJsland boeken bij Smyril Line en boekt tevens de reis naar Groenland inclusief hotelaccommodatie of u bezoekt tijdens uw vakantie drie prachtige bestemmingen en bezoekt naast IJsland en Groenland ook de Færøer Eilanden. De pakketreis naar Groenland is inclusief een vlucht vanuit Reykjavik in IJsland naar Ilulissat op Groenland, transfer naar Ilulissat en twee nachten in Groenland inclusief ontbijt. Ontvangst en begeleiding door een lokale gids incl. stadswandeling in Ilulissat op de dag van aankomst en 2 x diner in het hotel. U kunt uw auto gratis op de luchthaven van Reykjavík parkeren voor uw vlucht naar Groenland. 

 

Het maakt niet uit hoe u de reis samenstelt, elke bestemming is uniek. Groenland met zijn immense ijsbergen net buiten Ilulissat, IJsland met prachtige watervallen, eindeloze lava velden en geothermische zwembaden en de Faeröer met grillige rotsen.

 

Let op: Air Iceland bedrijft met prijswijzigingen, daarom zijn onze prijzen vanaf prijzen. U kunt daarom vershillende prijsen verwachten vaneer U uw reis bestelt. 

 

 

Vanwege het feit dat deze Groenland reis erg populair is en dat er beperkte beschikbaarheid is, hebben we gezorgd voor een uiterst flexibel programma tijdens deze reis. Het is zeker mogelijk dat de volgorde van het dagelijkse programma wordt gewijzigd. En dat zorgt ervoor dat de Groenland reis een dag eerder of zelfs twee dagen later dan gepland kan beginnen, afhankelijk van beschikbaarheid. Dit biedt de mogelijkheid om een fiks gedeelte van IJsland te gaan verkennen, terwijl u ook kennis gaat maken met Groenland. Wel in de gaten houden dat er soms veranderingen in de volgorde van het programma kunnen voorkomen.

 

ILULISSAT in Groenland

Maak kennis met deze moderne stad op Groenland ten noorden van de poolcirkel en ontdek de unieke Disko baai met zijn afkalvende gletsjers en gigantische ijsbergen. Deze majestueuze ijsbergen staan samen met de Ilulissat IJsfjord op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt van heel dichtbij volop genieten van deze imposante natuur met een middernachtcruise of met excursies van een hele dag waarbij u vlakbij indrukwekkende gletsjers van Eqip komt. Met andere excursies vaart u naar kleine en afgelegen nederzettingen, waar ‘het leven van vroeger’ nog is te ervaren en waar de Groenlandse jagers nog leven volgens de aloude tradities.

 

Greenland

 

Los van de stadswandeling, zijn de excursies in Groenland niet inbegrepen. Zij worden ter plekke aangeboden (meer informatie tijdens de welkomstontmoeting), omdat alles vaak afhankelijk is van het weer en andere omstandigheden.

 

De Groenland reis kan worden gecombineerd met een tweeweeks programma op IJsland (self drive) of u kunt de Groenland reis toevoegen aan uw vervoersboeking. Als Groenland als extra supplement wordt bijgeboekt, kan er behoorlijk wat afwisseling zijn in de tweeweekse rondreis, afhankelijk van beschikbaarheid.

 

Beschrijving van de driedaagse Groenland reis

Dag 1: Ochtendvlucht met Air Iceland naar Ilulissat. Begroeting en transfer naar het hotel voor informatiebijeenkomst en stadswandeling. Welkomstdiner en overnachting.

 

Dag 2: Vandaag maakt u een keuze uit de diverse excursies die in Ilulissat worden aangeboden.

 

Dag 3: Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Reykjavík.

 

Belangrijk!

In het Groenland arrangement is een niet-terugvorderbare aanbetaling voor de vlucht inbegrepen (euro 980 per persoon). Dit niet-terugvorderbare bedrag moet bij boeking worden voldaan. Als u uw Groenland reis annuleert, krijgt u dit bedrag niet terugbetaald.

 

 

Overtocht Denemarken-IJsland v.v. + Groenland pakket (2018):

 

Prijs per persoon, als 2 personen samen reizen: € 3.135

 

Vertrek vanuit IJsland naar Groenland:

 

Maandag 02.07- 27.08.2018

Dinsdag en woensdag 05.06-28.08.2018

Donderdag 07.06-30.08.2018

 

 

Inclusief

 

Aan boord:

 • Overtocht Hirtshals-Seyðisfjørður retour
 • Binnenhut met 2  beneden bedden 
 • Uw eigen auto (max. 5.00m lang en 1.90m hoog) 

 

Groenland:

 • Vluchten Reykjavík-Ilulissat en Ilulissat-Reykjavík
 • Transfers in Ilulissat
 • 2 nachten hotelaccommodatie in Groenland, kamer met d/t en incl. ontbijt  
 • Welkomstontmoeting en uitzwaaiontmoeting met een plaatselijke gids
 • Stadswandeling met gids in Ilulissat op dag van aankomst
 • 2 x diner in het hotel 

 

 

Overtocht Denemarken-IJsland retour + Groenland pakket gecombineerd met een 2-weekse rondreis op Ijsland (2018):

 

Prijs per persoon, als 2 personen samen reizen: vanaf € 4.860

 

Vertrek vanuit Hirtshals op dinsdag in de periode 12.06-07.08.2018

 

 

Inclusief

 

Aan boord:

 • Overtocht Hirtshals-Seyðisfjørður retour
 • Binnenhut met 2 beneden bedden 
 • Uw eigen auto (max. 5.00 m lang en 1.90 m hoog) 
 • Ontbijt aan boord 

 

IJsland:

 • 12 overnachtingen op  een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, boerderijen en pensions op IJsland incl. ontbijt.

 

Groenland:

 • Vluchten Reykjavík-Ilulissat en Ilulissat-Reykjavík
 • Transfers in Ilulissat
 • 2 nachten hotelaccommodatie in Groenland, kamer met d/t en incl. ontbijt  
 • Welkomstontmoeting en uitzwaaiontmoeting met een plaatselijke gids
 • Stadswandeling met gids in Ilulissat op dag van aankomst
 • 2 x diner in het hotel 

 

 

Waarom voegt u niet nog een andere bestemming toe aan uw reis?

Hetzelfde voorbeeld als hierboven staat vermeld (IJsland+Groenland) maar nu incl. De Færøer Eilanden 

 

Prijs per persoon, als 2 personen samen reizen: 

 

Incl. 3 nachten op de Færøer Eilanden op de heenreis naar IJsland: vanaf € 5.175

 

Vertrek vanuit Hirtshals op zaterdag in de periode 09.06-04.08.2018

 

 

Incl. 2½ nacht op de Færøer Eilanden op de terugreis vanaf IJsland: vanaf € 5.010

 

Vertrek vanuit Hirtshals op dinsdag in de periode 12.06-07.08.2018

 

 

Inclusief

 

Aan boord:

 • Overtocht Hirtshals-Seyðisfjørður retour
 • Binnenhut met 2 beneden bedden
 • Uw eigen auto (max. 5.oom lang en 1.90m hoog) 
 • Ontbijt aan boord 

 

IJsland:

 • 12 overnachtingen op een 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, boerderijen en pensions op IJsland incl. ontbijt.

 

Groenland:

 • Vluchten Reykjavík-Ilulissat en Ilulissat-Reykjavík
 • Transfers in Ilulissat
 • 2 nachten hotelaccommodatie in Groenland, kamer met d/t en incl. ontbijt  
 • Welkomstontmoeting en uitzwaaiontmoeting met een plaatselijke gids
 • Stadswandeling met gids in Ilulissat op dag van aankomst
 • 2 x diner in het hotel 

 

De Færøer Eilanden:

 • 3 of 2 ½ nacht in een hotel op de Færøer Eilanden

 

Toevoeging:

Maak uw reservering
via de telefoon

0031-(0)78-6198525

  Routebeschrijving- Ijsland + Groenland

  Routebeschrijving- IJsland + Groenland 2 weken

   

  Donderdag: Seyðisfjörður - Dettifoss - Húsavík 280 - 330 km

  Na ontscheping vanaf MS Norröna kunt u even rondkijken in het dorpje Seyðisfjørður, waar u een leuk techniek museum kunt bekijken. Vervolgens rijdt u naar Egilsstaðir, met korte stops bij de watervallen langs de weg. Nadat u wat heeft rondgekeken in Egilsstaðir rijdt u door het langgerekte en vruchtbare Jökuldalur dal en vervolgens over de Möðrudalsheiði, een desolate  hoogvlakte. Daarna rijdt u noordwaarts richting Hólssandur totdat u de Dettifoss, de krachtigste waterval van IJsland, bereikt. Bezoek dan Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer en dan verder naar Húsavík. U kunt een kijkje nemen in de pittoreske haven of het interessante plaatselijke museum en/of een walvis museum bezoeken voordat u verder rijdt naar uw hotel.

   

  Dettifoss

   

  Excursie: Afhankelijk van waar u de nacht doorbrengt, kunt een walvissafari maken vanuit Húsavík. Of in de namiddag of de volgende ochtend (duur: circa 3 uur).

   

  Vrijdag: Mývatn - Akureyri 180-220 km

  U kunt een groot gedeelte van de dag doorbrengen om het Mývatn meer en de omgeving te gaan ontdekken. Zoals pseudokraters bij Skútustaðir. Dimmurborgir is een prachtig lavalabyrint met buitenaardse lavaformaties die bescherming bieden aan weelderige plantengroei. Hier moet u beslist een wandeling maken. Ga zeker ook kijken bij de solfatara’s van Námaskarð met hun bubbelende grijze modderpoelen, geelkleurige zwavelafzettingen en de onvergetelijke ‘geur’ van zwavel. Verder kunt u een wandeling maken naar de top van  de berg Hverfjell of een bezoek brengen aan Grjótagá – een  nauwe kloof gevuld met heet water, of naar Stóragjá, een zelfde natuurverschijnsel. U kunt ook heerlijk ontspannen in de natuurlijke baden, gevuld met warm water. ’s Middags rijdt u via de Goðafoss waterval naar Akureyri.  Overnachting in Akureyri, Dalvík of mogelijk in Varmahlíð.

   

  Godafoss

   

  Zaterdag: Akureyri - Laugarbakki - Stykkishólmur circa 440 km

  Als u het leuk vindt, kunt u best nog wat tijd spenderen in Akureyri. Vervolgens rijdt u naar de regio Skagafjörður, bekend om het fokken van paarden. U kunt daar ook het Glaumbær turfboerderij museum bezoeken, dat uit het eind van de 19de eeuw dateert.

   

  Excursie: In Skagafjörður kunt u gaan paardrijden of gaan raften op de rivier (circa 3 uur). Vervolg uw route via de hoofdweg naar Blönduós, een leuk dorpje. Op weg naar de regio Laugarbakki, waar u zult overnachten, kunt u leuke uitstapjes maken naar de kust met een grillige rotsformatie in zee, naar opzienbarende rotsformaties en naar spetterende watervallen. U rijdt verder langs de Hrútafjörður fjord en over de Laxárdalsheiði naar de noordkant van het Snæfellsnes schiereiland. Als u het leuk vindt, kunt u even omrijden om een bezoekje te brengen aan het museum dat is gewijd aan Leifur Eiríksson, een wereldreiziger die zelfs van Groenland naar Amerika voer waar hij in het jaar 1000 voet aan land zette. Vervolgens kunt u de kustlijn volgen langs Skógarströnd om uiteindelijk in het pittoreske vissersdorpje Stykkishólmur te arriveren.

   

  Stykkishólmur

   

  Excursie: U kunt een boottocht te maken vanuit Stykkishólmur langs de vele eilanden van de Breiðafjörður. Onderweg kunt u talloze vogels en basaltformaties bewonderen. 

   

  Zondag: Stykkishólmur/Ólafsvík - Snæfellsnes - Borgarnes/Reykholt 250-290 km

  Allereerst volgt u de noordelijke kustlijn van het schiereiland waarbij u kennismaakt met enkele kleine, maar pittoreske vissersdorpjes. Daarna krijgt u de kans om de wonderen van uiterste punt van het schiereiland te gaan ontdekken, zoals het imposante strand Djúpalónssandur (hiervandaan kunt u wandelen naar Dritvík, circa 3 uur), de rotsklif bij Þúfubjarg en één van de highlights van dit gebied: Arnarstapi. Daar nestelen drieteenmeeuwen op de basaltkolommen. U kunt ze van dichtbij observeren. Een wandeling hier langs de kustlijn is zeker een aanrader. Vervolgens rijdt u langs de zuidkant van het schiereiland, waar u even kunt stoppen in Gerðuberg, de grootste rij basaltkolommen in IJsland. U vervolgt uw reis naar het plaatsje Borgarnes. Hier kunt u een bezoekje brengen aan het zogeheten Settlement Centre. Overnachting in deze regio (of mogelijk in Reykjavík, als de reis naar Groenland een dag eerder begint. In dat geval bezoekt u Borgarfjörður op de tweede donderdag).

   

  Maandag: Borgarnes/Reykholt - Borgarfjörður - Reykjavík 190-240 km

  Vandaag kunt u enkele van de wonderen van Borgarfjörður bezoeken, zoals Deildartunguhver, de grootste hete bron van IJsland, die180 liter bijna kokend water per minuut produceert. Vervolgens rijdt u naar het dorpje Reykholt, waar uhet kleine zwembad kunt bewonderen dat in de 13de eeuw door Snorri Sturloson, een historisch en politiek figuur, is aangelegd. Neem ook een kijkje bij de Hraunfossar watervallen, een rij smalle watervallen die zo uit de lava komen en in een rivier neerstorten. Even verderop ziet u nog een waterval, mogelijk niet zo imposant, maar toch zeker de moeite waard. U kunt ook verder rijden naar Húsafell, een vakantiepark omgeven door een berkenbos, waar u een verfrissend bad kunt nemen in een fijn zwembad. Verder langs de Hvalfjörður fjord naar Reykjavik waar u enkele overnachtingen heeft.

   

  Dinsdag: Reykjavík - Ilulissat

  Ilulissat

  ’s Morgens vliegt u van het binnenlandse vliegveld in Reykjavík naar Ilulissat in Groenland. Op het vliegveld ontmoet u uw gids en gaat u naar het hotel voor een informatiebijeenkomst Vervolgens maakt u o.l.v. de gids een  stadswandeling. Daarna heeft u de tijd om verder  kennis te maken met deze moderne stad in Groenland ten noorden van de poolcirkel en vervolgens de unieke Disko baai te ervaren. Een welkomstdiner is inbegrepen en u overnacht in Hotel Arctic.

   

  Woensdag: Ilulissat

  Vandaag kunt u diverse excursies maken vanuit Ilulissat.

   

  Greenland

   

  Voorbeeld: Afkalvende gletsjers en gigantische ijsbergen: deze majestueuze ijsbergen staan samen met de Ilulissat Ijsfjord op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn vlak buiten de plaats te bewonderen. U kunt van heel dichtbij volop genieten van deze imposante natuur met een middernachtcruise of met excursies van een hele dag waarbij u vlakbij indrukwekkende gletsjers van Eqip komt 

  Geïsoleerde nederzettingen: met andere excursies vaart u naar kleine en afgelegen nederzettingen, waar ‘het leven van vroeger’ nog is te ervaren en waar de Groenlandse jagers nog leven volgens de aloude tradities.

   

  Ontbijt en afscheidsdiner. Accommodatie: Hotel Arctic

   

  Donderdag: Ilulissat - Reykjavík

  Ontbijt in het hotel. Een laatste kopje koffie in het hotel met uw gids. Transfer naar het vliegveld. Middagvlucht met Iceland Air van Ilulissat naar het binnenlandse vliegveld van Reykjavík. Overnachting in een hotel in Reykjavík

   

  Vrijdag: Reykjavík

  Een hele dag om volop te genieten van Reykjavík, de hoofdstad van IJsland. De stad heeft een klein, maar gezellige stadscentrum, tal van museums, vele prachtige zwembaden voor een verkwikkend bad, bowlingzalen en zelfs de mogelijkheid om vlak buiten de stad wandelingen te maken in een natuurgebied. Speciaal aanbevolen: het interessante Nationaal Museum. Verder kunt u gaan winkelen in één van de twee grote winkelcentra of in de belangrijkste winkelstraat van de stad.

   

  Horse back riding

   

  Excursie: Vanuit Reykjavík kunt u per schip op walvissafari gaan (circa 3 uur), of gaan paardrijden in de naburige stad Hafnarfjörður. Ook een trip op een quad behoort tot de mogelijkheden.

   

  Zaterdag: Reykjanes Schiereiland- 140 - 180 km

  Vandaag kunt u een excursie maken naar Reykjanes schiereiland voor een bezoek aan de kerk van Bessastaðir en de stomende spleten en kokende modderpoelen van Krísuvík

   

  Rocks near Reykjanes

   

  Excursie: Mogelijk maakt u een uitstapje naar de befaamde Blue Lagoon, dat is gevuld met heet water, rijk aan allerlei mineralen. Neem een verfrissend bad in een maanlandschap van lavavelden en breng een bezoek aan een geothermische centrale. Deze excursie moet u van te voren boeken.

  In Grindavík staat een leuk museum waar gezouten vis de hoofdrol speelt, interessant om een kijkje te gaan nemen. Vervolgens kunt u naar de uiterste punt van het schiereiland rijden om bij een uitkijkpunt te genieten van fantastische vergezichten. Verder is er een gebied met warme bronnen. Aan het eind van de dag rijdt u terug naar Reykjavík

   

  Zondag: Reykjavík - Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Regio Selfoss circa 250 km

  Een rit naar Þingvellir Nationaal Park, waar in vroeger tijden het parlement is gesticht. Deze plek is ook geologisch bijzonder interessant, je kunt hier door één van de grote scheuren lopen. Vervolg de reis over de Lyngdalsheiði pas naar het dorpje Laugarvatn en hier vandaan naar de regio van de Geysir, waar de befaamde Strokkur elke 5 minuten een kolom water hoog in de lucht spuit. Breng daarna een bezoekje aan de Gullfoss, één van de mooiste watervallen in IJsland.

   

  Gullfoss

   

  Excursie: In de buurt van de Gullfoss kunt u twee spannende excursies maken: een trip met een snelle boot op de rivier (circa 1 uur) of een rafting trip (circa 2 uur).
  Tenslotte volgt u de hoofdweg in het zuiden voor uw volgende overnachting.

   

  Maandag: Selfoss/Hella - Zuidkust - Kirkjubæjarklaustur/Skaftafell 170 - 300 km

  ’s Morgens gaat uw reis verder oostwaarts, waarbij u onderweg de Seljalandsfoss en de Skógafoss passeert, twee imposante watervallen. U kunt ook een kijkje gaan nemen in het interessante Volksmuseum in Skógar.

   

  Dyrholaey

   

  Excursie: In de regio Skógar kunt u een trip met de sneeuwscooter maken op de Mýrdalsjökull gletsjer (in totaal circa 2 uur).
  Vervolgens gaat de reis naar de Dyrhólaey vogelrots waar u tot midden augustus papegaaiduikers kunt bewonderen en u kunt een kijkje nemen in het dorpje Vik. Daarna een tocht over de vlaktes van Mýrdalssandur naar Kirkjubæjarklaustur. U kunt hier overnachten of verderop naar het oosten in Skaftafell of Hof.

   

  Dinsdag: Kirkjubæjarklaustur - Skaftafell - Glacier Lagoon - Regio Höfn 150-220 km

  Vandaag rijdt u verder oostwaarts. Onderweg kunt u even stoppen bij de basaltkolommen van Dverghamrar.  Neem alle tijd om te genieten van de wonderen van het Skaftafell Nationaal Park. U kunt helemaal doorrijden naar de gletsjertong van de Svínafellsjökull. Verder zijn er voldoende mogelijkheden om te wandelen in dit Nationaal Park. Een wandeling naar de Svartifoss waterval (anderhalf uur, heen en terug) is een must!

   

  Excursie: In Skaftafell kunt u deelnemen aan een gletsjerwandeling, circa 2 uur op de Svínafellsjökull. Vanuit Skaftafell kunt u verder rijden naar het gletsjermeer Jökulsárlón, waar u de ijsbergen kunt bewonderen die in het meer ronddrijven. 

   

   

  Excursie: Het is mogelijk om (optioneel) een boottrip te maken op het gletsjermeer, óf in een amfibievaartuig óf in een zodiac. Waarschijnlijk heeft u nog wel zin om verder oostwaarts te rijden naar de regio Höfn voor uw overnachting.

   

  Excursie: In de regio Höfn kunt u deelnemen aan een trip met de sneeuwscooter op de Vatnajökull gletsjer.

   

  Woensdag: Höfn - Egilsstaðir 250-280 km

  Vandaag begint de reis met een rit langs de steile hellingen van Hvalnes naar het vissersdorpje Djúpivogur, waar u op uw gemak even kunt rondkijken. Daarvandaan rijdt u door het oostelijk fjordengebied met zijn prachtige landschap. Een tip: bezoek het Steen Museum van Petra in het leuke dorpje Stöðvarfjörður. Daar kunt u in de tuin en in de woning de mooiste, glinsterende halfedelstenen van IJsland bewonderen. Na een tocht langs de fjorden rijdt u over de Fagridaular pas naar Egilsstaðir, de belangrijkste plaats van het oosten (met een fantastisch zwembad)! Overnachting in of bij Egilsstaðir.

   

  Donderdag: Egilsstaðir - Seyðisfjörður 27 km

  ’s Morgens rijdt u terug naar Seyðisfjörður om daar de ferry te nemen.

   

  Voorwaarden

  • Indien u een boeking maakt inclusief Groenland, is een aanbetaling van EUR 980 verplicht. Deze aanbetaling wordt niet gerestitueerd.

  • Dit geldt voor reserveringen die binnen 30 dagen voor vertrek worden gemaakt. Er geldt dan een aanbetaling van 25% van de reissom met een minimum van € 980,00 per persoon. Het restant dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek te worden voldaan.

  • Annuleringen en wijzigingen; Houd u er rekening mee dat er afgeweken kan worden van de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden zoals die staan vermeld in onze Algemene Voorwaarden.

  Kaart van IJsland en Groenland

  Praktische reisinformatie

  Praktische reisinformatie

  Kijk s.v.p. voor praktische reisinformatie betreffende uw reis naar Groenland >> 

  Welkom op onze website

  Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

   

  Eerst volgende vertrek en aankomst

  Arrival (local time)
  Seyðisfjørð. 23. Oct 15:00
  Departure (local time)
  Seyðisfjørð. 24. Oct 20:00
  Arrival (local time)
  Tórshavn. 25. Oct 15:00

  Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)