0031-(0)78-6198525

Smyril Line´s resultaat over 2015 was DKK 52 miljoen

15-4-2016

Smyril Line´s resultaat over 2015 was DKK 52 miljoen

Het jaar 2015 was opnieuw een jaar van verbetering voor Smyril Line en een jaar met een verhoogde activiteit.

Het resultaat over 2015 was een winst van DKK 52 miljoen en de vooruitgang van afgelopen jaar continueert nog steeds. De Raad van Bestuur en het management zijn tevreden met het resultaat. Een continue stijging van de omzet en de efficiëntie van de activiteiten is de belangrijkste reden voor de verbetering van het resultaat.

 

2015 was ook het jaar waarin het bedrijf voor de eerste keer in staat was om dividend uit te betalen aan onze aandeelhouders. Er werd DKK 0,26 werden uitbetaald voor elke DKK 1 in het aandelenkapitaal.

 

De toekomst van Smyril Line staat er positief voor en de goede vooruitzichten laten zien dat wij de goede richting in gaan:  hoger service-level, hogere omzet, meer passagiers, meer vracht en lagere olieprijzen. Ook zijn wij verheugd te kunnen melden dat er geen ongelukken van belang hebben plaatsgevonden.

 

We hebben een stijging van de omzet van ongeveer 9% voor de verkoop van tickets, waarvan een bedrag van ca.  DKK 5.000.000 direct zijn gerelateerd aan de zonsverduistering. Tevens hebben wij een stijging geconstateerd voor de overtochten met de MS Norrøna.

 

Net als in voorgaande jaren, heeft de Smyril Line een groei ervaren op de buitenlandse markten in 2015 en de trend lijkt zich voort te zetten in 2016. De belangrijkste groei in de afgelopen jaren is op de buitenlandse markten. Dit betekent dat 77% (2014: 73%) van onze verkoop buiten de Faroer eilanden plaatsvindt. Duitsland is de grootste interne markt en staat voor ongeveer 37% (2014: 35%) van de totale verkoop van individuele passagiers. 

 

De toename van het aantal passagiers heeft geleid tot een toegenomen verkoop aan boord van de MS Norrøna. Onze passagiers zijn bijzonder tevreden over de betere service en aanbiedingen. De omzet per passagier is gemiddeld met 6% gestegen.

 

Om financiële redenen heeft Smyril Line in 2006 alle vrachtactiviteiten uitbesteed aan Blue Water. Echter, in de herfst van 2014 werd een akkoord bereikt, waarbij Smyril Line op 1 januari 2015 alle vrachtactiviteiten op de Faeröer en IJsland van Blue Water heeft overgenomen. Zo is Smyril Line het enige Faeröer bedrijf dat  handelt met andere landen en goederenvervoer tussen de Faeröer en andere landen verzorgt.

 

Uiteraard stelt dit hoge eisen aan Smyril Line, maar zoals altijd, is onze belangrijkste overweging om deze activiteiten voor te zetten, om aan de behoefte van de klant te kunnen voldoen. Als we dat kunnen bereiken, overwegen we grote expansie mogelijkheden in dit business segment.

 

In 2015 hebben we onze cargo vloot vergroot door de twee schepen Hvítanes en Eystnes aan te kopen. Nu hebben we de mogelijkheid om pelagische vis uit de Faeröer-eilanden en IJsland te vervoeren en hebben we elke week een extra aankomst en vertrekken we iedere week van-  en naar de Faeröer Eilanden. De vrachtschepen zijn sinds oktober actief. 

 

Onze cargo-activiteiten hebben goed bijgedragen aan het operationeel resultaat van Smyril Line.

 

Sterkere financiële basis en liquiditeit

In 2015 werden delen van de leningen van het bedrijf geherfinancierd en gereconstrueerd en de langlopende schuld is nu in een veilig kader geplaatst tot 2023. Met het huidige niveau van de activiteiten hebben we voldoende liquiditeit en kapitalisatie.

 

Het eigen vermogen van de onderneming was DKK 238 miljoen ultimo 2015. Het bedrijf heeft een eigen vermogen van 39,5% en een rentedragende schuld aan de winst voor rente, afschrijvingen en amortisatie van 3,6.

Welkom op onze website

Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

 

Eerst volgende vertrek en aankomst

Vertrek (plaatselijke tijd)
Tórshavn. 23. Aug 03:30
Aankomst (plaatselijke tijd)
Hirtshals. 24. Aug 12:30
Vertrek (plaatselijke tijd)
Hirtshals. 24. Aug 16:30

Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)