Explorers of the North Atlantic since 1982

Voorwaarden m.b.t.winter boekingen naar IJsland

Wij willen u erop attent maken, dat indien het door slechte weersomstandigheden en/of andere redenen niet mogelijk is om een veilige overtocht te maken, het kan zijn dat het vertrek vanaf de Færøer Eilanden naar Seydisfjordur op IJsland vertraging kan oplopen of zelfs in zijn geheel geannuleerd kan worden. Indien dit gebeurd, zullen passagiers vertragingen ondervinden op hun reis vanaf de Færøer Eilanden naar IJsland of v.v.

 

Onder dergelijke omstandigheden kan Smyril Line niet aansprakelijk gehouden worden tot enige schadevergoeding noch verantwoordelijk gehouden tot het verzorgen van een alternatief vervoermiddel of het aanbieden van gratis accommodatie. Passagiers zijn ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor deze kosten.

 

Het vervallen van een afvaart heeft zich onder deze omstandigheden slechts één keer voorgedaan in 2013 en waren er geen annuleringen in 2014 alsmede tot nu toe in 2015.
 

Voor Smyril Line is een veilige overtocht de hoogste prioriteit. Passagiers worden altijd op de hoogte gehouden met betrekking tot eventuele wijzigingen in het vaarschema zowel voor vertrek als tijdens de overtocht.

 

Bijvoorbeeld; indien de wekelijkse afvaart naar Seydisfjördur, door hierboven omschreven oorzaken, wordt geannuleerd en een passagier aan boord van MS Norröna toch eerder in IJsland aan wil komen, zal Smyril Line niet betalen voor een vlucht.

 

Passagiers zijn te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van vervangend vervoer. Indien u echter met een auto reist naar IJsland, zal Smyril Line ervoor zorg dragen, dat deze samen met de bestuurder op de eerst volgende afvaart gratis naar Seydisfjordur wordt vervoerd.

 

Indien passagiers zijn gestrand in IJsland, kan Smyril Line niet aansprakelijk worden gehouden voor enige extra kosten die als gevolg hiervan kunnen ontstaan. Indien noodzakelijk zal Smyril Line altijd assisteren bij het zoeken naar accommodatie.