Ontdek de Noord-Atlantische oceaan

De periode voor de cruise

Vertrek elke zaterdag in de periode:

26.03 – 28.05.2022
03.09 – 22.10.2022

Een cruise met volpension en excursies

De Noord-Atlantische Cruise is een cruise met volpension, inclusief 4 excursies. De cruise kent twee variaties: PREMIUM en DELUXE. U maakt een scheepsreis van een week naar het verleden, waarbij u het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan gaat ontdekken, namelijk IJsland en de Færøer Eilanden. U komt aan over zee, net zoals de Vikingen. Vol aandacht voor de kliffen die oprijzen uit de aanrollende golven. In tegenstelling tot de Vikingen kunt u aan boord van M/S Norröna genieten van al die zaken die zij niet hadden: goed eten, comfortabele bedden, entertainment en tijd voor een ontspannen oversteek.

2 bestemmingen - 3 stops

Tijdens deze Noord-Atlansiche Cruise van een week maakt u 3 stop-overs. Op maandag maken we een stop van 6 uur in Tórshavn, op dinsdag en woensdag verblijft u 35 uur in Seydisfjördur en op donderdag maken we wederom een stop van 6 uur in Tórshavn op de reis terug vanaf IJsland naar Denemarken.

Zowel op de Færøer Eilanden als op IJsland zijn twee excursies bij de prijs inbegrepen. De cruise duurt een week, dat betekent dat u altijd weer op zaterdag om 11.00 uur aankomt in Hirtshals.

Programma

Ons programma bestaat uit films over de Færøer Eilanden en IJsland, bingo en ander entertainment. Maar er is ook tijd om te ontspannen. Maak een wandelingetje op het zonnedek, adem de zilte zeelucht in, luister naar de golven en geniet van het prachtige uitzicht. Wordt culinair verrast en geniet van een kop koffie of een overheerlijke cocktail in Undirhúsið, terwijl u naar live muziek luistert. 

 

 

Premium Cruise
– vol pension

Als u voor Premium kiest, hoeft u (bijna) aan niets anders meer te denken dan alleen aan de cruise.

vanaf € 939 p/p

De prijs is per persoon, wanneer 2 personen samen reizen​. Prijs is inclusief: 2-pers. binnenhut, welkomst cocktail, ontbijtbuffet in Skansagarður Buffet elke ochtend, 4 x lunch in Nóatún Cafeteria, dinerbuffet in Skansagarður Buffet elke avond, koffie/thee en cake, 1 x punch in Laterna Magica, certificaat en souvenir en 4 excursies..
 

Deluxe Cruise
– vol pension

Als u Deluxe boekt, krijgt u tijdens de cruise nog eens die extraatjes, dieu verblijf aan boord nog beter maken.

vanaf € 1.169 p/p

De prijs is per persoon, wanneer 2 personen samen reizen​. Prijs is inclusief: 2-pers. binnenhut, welkomst cocktail, ontbijtbuffet in Skansagarður Buffet elke ochtend​, 4 x lunch in Nóatún Cafeteria, 5 x dinerbuffet incl. drankjes (bier, wijn, frisdrank)​ in Skansagarður Buffet, koffie/thee en cake, 1 x punch in Laterna Magica, 2 x 3-gangen menu in Munkastova, certificaat en souvenir, 4 excursies en 1 fruitmand, chocolade en mousserende wijn in de hut bij aankomst.

Bel ons op +31 (0) 78 619 85 25 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 400. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek aan Smyril Line te worden betaald. Profiteer van onze aantrekkelijke betalingsvoorwaarden en boek uw overtocht ruim van tevoren. Bij telefonische boekingen en/of boekingen per e-mail gelden afwijkende betalingsvoorwaarden.

 

Programma

Zaterdag

Welkomst cocktail
Premium: Diner in Skansagarður Buffet
Deluxe: Diner incl. drankjes in Skansagarður Buffet
Deluxe: Fruitmand, chocolade en mousserende wijn in de hut

Zondag

Ontbijt in Skansagarður Buffet
Informatie over de Færøer Eilanden
Lunch in Nótatún Cafeteria
Premium: Diner in Skansagarður Buffet 
Deluxe: 3-gangen menu in restaurant Munkastova

Maandag

Ontbijt in Skansagarður Buffet
Excursie op de Færøer Eilanden
Lunch in Nóatún Cafeteria
Koffie/thee en cake
Informatie over IJsland
Premium: Diner in Skansagarður Buffet
Deluxe: Diner incl. drankjes in Skansagarður Buffet

Dinsdag

Ontbijt in Skansagarður Buffet
Excursie in IJsland
Premium: Diner in Skansagarður Buffet
Deluxe: Diner incl. drankjes in Skansagarður Buffet

Woensdag

Ontbijt in Skansagarður Buffet
Excursie in IJsland
Premium: Diner in Skansagarður Buffet
Deluxe: 3-gangen menu in restaurant Munkastova
Punch in Laterna Magica

Donderdag

Ontbijt in Skansagarður Buffet
Informatie over de Færøer Eilanden
Lunch in Nóatún Cafeteria
Excursie op de Færøer Eilanden
Premium: Diner in Skansagarður Buffet
Deluxe: Diner incl. drankjes in Skansagarður Buffet

Vrijdag

Ontbijt in Skansagarður Buffet
Lunch in Nóatún Cafeteria
Noord-Atlantische Cruise buffet

Zaterdag

Ontbijt in Skansagarður Buffet

Kinderen 3-15 jaar krijgen een maaltijdarmband incl. 1 frisdrank, 1 fles water of 1 sapje bij elke maaltijd.

Historische plaatsje Kirkjubøður

Kirkjubøur is het historische hart van de Faeröer. Het dorpje ligt aan de zuidwestkust van Streymoy en biedt een prachtig uitzicht op de eilanden Hestur en Koltur. In de Middeleeuwen was het de Faeröerse bisschopszetel en het spirituele en culturele centrum van het land. Op deze unieke excursie zullen we door Tórshavn omhoog rijden, misschien wel de kleinste hoofdstad van de wereld, en dan over prachtige bergen, voorbij het dorp Velbastaður gelegen aan de steile hellingen. De busreis zal zowel landschappelijke en informatief zijn en het wordt geleid in het Engels, Deens en Duits. De lokale boer zal klaar staan om ons te ontvangen in Kirkjubøður en neemt ons eerst mee voor  een bezoek aan de raadselachtige kathedraal Magnus, gebouwd rond het jaar 1300 door bisschop Erlendur, en vervolgens naar St. Olaf's Church en de Kirkjubøargarður landgoed boerderij (Roykstovan), een houten staaf huis dat dateert uit het begin van de eerste eeuw waarvan wordt gezegd 's werelds oudste bewoonde houten huis te zijn. Als afsluiting van het bezoek, zal onze gastheer ons uit te nodigen voor  een drankje en gebak in de sfeervolle Roykstovan. In deze busexcursie is tevens een rondleiding door Tórshavn inbegrepen.

 


Historische plaatsje Kirkjubøður

Mývatn en Dettifoss

Bij deze dagtocht rijden we van Seyðisfjörður omhoog naar de op 620 meter hoogte gelegen Fjarðarheiði, een bergpas en dan weer omlaag naar de stad Egilsstaðir. De reis gaat verder door de Jökuldalurin, een adembenemend mooi dal, waarna we vervolgens een korte fotostop maken bij Dimmufjallgarður om het duistere en desolate landschap te ervaren. Tijdens onze tocht komen we ook langs Horseborg, waar diverse filmscenes voor Hollywood producties zijn opgenomen. We stoppen ook nog even bij Námafjall, waar we borrelende pseudokraters en kokende zwavelbronnen kunnen bewonderen. Verder maken we kennis met pruttelende modderpoelen en wandelen we over geothermische modder. Daarna is Jarðböðin Nature Bath de volgende stopplaats, waar we een lichte lunch nuttigen. Bij deze trip is het natuurlijk een ‘must’ om een bad te nemen in het warme water van geothermische bronnen (entreeprijs niet inbegrepen). Na ons bad komen we bij Dimmuborgir met zijn markante lavalandschap. Op de terugreis rijden we naar de Dettifoss, een waterval in het noorden van IJsland. Deze waterval is 44 meter hoog en 100 meter breed. Gemiddeld valt hier 193 kubieke meter water per seconde naar beneden! En dat zorgt ervoor dat de Dettifoss de meest krachtige waterval van Europa is. Zonder twijfel het hoogtepunt van deze dagtocht.


Mývatn en Dettifoss

Het meer Lögurinn

We reizen via Egilsstaðir naar de zuidoostelijke oever van het meer Lögurinn, waarna we langs het prachtig Hallormsstaðarskógur, het grootste bosgebied op IJsland, rijden. Onze volgende busstop is Skriðuklaustur – het Cultureel Centrum Oost IJsland – met een eeuwenoud landhuis, dat later in gebruik was als klooster en uiteindelijk het cultureel centrum Gunnarstofnun werd dat is gewijd aan Gunnar Gunnarsson, één van de bekendste auteurs van de 20ste eeuw in IJsland. In Klausturkaffi, een herenhuis met uitstraling wordt onze lunch geserveerd. 

Vlakbij het Cultureel Centrum staat Snæfellsstofa, het bezoekerscentrum dat hoort bij het Vatnajökull Nationaal Park, het grootste natuurpark van Europa. Op de terugweg is er nog een tussenstop van een uur om even te ontspannen of om een korte wandeling te maken in Egilsstaðir voordat we weer terugrijden naar Seyðisfjörður.


Het meer Lögurinn

Nes en Toftir

We rijden van Tórshavn door de onderzeese tunnel naar het dorp Nes op Eysturoy. Deze tunnel is de verbinding tussen de eilanden Streymoy en Esturoy. In Nes bezoeken we schapenboerderij Torkilsheyggur. Hier ervaart u hoe het leven er op een moderne schapenboerderij er tegenwoordig uit ziet. Aan het einde van het bezoek krijgt u van de boer zelfgemaakte rabarberlikeur geserveerd en kunt u genieten van de unieke Færøerse delicatesse skerpikjøt en ræst kjøt. Onze volgende stop is bij de Navia's flagship store.  Navia staat internationaal bekend als een van de toonaangevende wol- en breigoedmerken op de Færøer Eilanden. Het bedrijf exporteert zijn goederen naar verschillende landen. Bij Navia heb je de mogelijkheid om de geproduceerde producten van de wol van Torkilsheyggur schapenboerderij te bekijken. En indien u geïnteresseerd bent deze te kopen. Daarna rijden we door naar Norðagøta, waar we het standbeeld van Tróndur í Gøtu zullen zien. Tróndur í Gøtu is een bekend persoon in de Færøerse saga. Hij was een leider in het Vikingtijdperk en een van de machtigste mannen op de Færøer Eilanden. Via de oude hoofdweg door de bergen rijden we terug naar Tórshavn.  Er zijn diverse fotostops tijdens de excursie.


Nes en Toftir

Vrijdag avondbuffet

Vrijdagavond, wanneer de Noord-Atlantische Cruise haar einde nadert, staat het Viking Buffet voor u gereed met authentieke gerechten uit de Vikingtijd (800-1150). De Vikingen waren niet alleen wilde strijders, zij brachten ook basisproducten, kennis van voedselbereiding en het goed houden van voedsel mee van hun overzeese tochten.

Na lang zoeken naar originele recepten waaronder vis, vlees, gevogelte en kruiden uit de Vikingtijd, zijn wij erin geslaagd om een rijk buffet samen te stellen met een ruime keuze uit originele gerechten uit de Vikingtijd.

Executive Chef
M/S Norröna

Vrijdag avondbuffet

Bierproeverij & Happy Hour

Elke vrijdag en zondag kun je een bierproeverij in Undirhúsið boeken en de verschillende biersoorten van de Færøer Eilanden genieten tesamen met kaas en worst specialiteiten. Reserveren via de receptie aan boord. Prijs per persoon: € 14

Elke avond is het in Undirhúsið Happy Hour gedurende 2 uur. Twee cocktails of 2 biertjes voor de prijs van 1. De tijden van het Happy Hour worden dagelijks aan boord bekend gemaakt.

Bierproeverij & Happy Hour

Parkeren

Wanneer U met Uw eigen auto naar Hirtshals rijdt en vervolgens de auto niet mee wilt nemen aan boord van het M/S Norröna, dan is het mogelijk om de auto te parkeren bij het Montra Skaga Hotel. De loopafstand van hotel naar de terminal is ongeveer 15 minuten. U kunt voor het reserveren van een parkeerplaats direct contact opnemen met het hotel. U dient ter plaatse te betalen. Het tarief is ongeveer DKK 275 per week.

Hotel contact en informatie:

Montra Skaga Hotel
Willemoesvej 1
DK-9850 Hirtshals
Telefoon: +45 98 94 55 00
E-mail: skaga@skagahotel.dk

 

Parkeren

Koude drankjes en snacks

Indien u een buitenhut beschikbaar heeft, heeft u de mogelijkheid om vooraf de inhoud van uw minibar te bestellen en kunt u genieten van koude drankjes en snacks in uw hut.

Lees meer
Koude drankjes en snacks

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus