Iets moois voor iedereen

Tórshavn is een gezellige stad die vooral bestaat uit kleine huizen in allerlei kleuren. De plaats heeft alles om een interessante (kleine) hoofdstad te zijn – Tórshavn is eigenlijk heel speciaal.

De stad is een innemende mix van oud en nieuw. In het gebied rond de haven ligt Tinganes, waar de regering zetelt. Hier vindt u ook het oude centrum van Tórshavn.

De leuke, kleine huizen zijn in de laatste jaren gerestaureerd en dit stadsgedeelte is nu een gezellige plek waar mensen graag willen wonen. Hogerop ligt Skansin. Een oud fort dat in 1580 is opgetrokken. Het is gebouwd om Tórshavn te verdedigen tegen piraten.

U kunt overnachten in hotel Hafnia of in het gloednieuwe hotel Brandan, dat in mei 2020 is geopend.

 

 

Periode Duur Prijzen vanaf
Lente & Najaar
17.04-29.05, 21.08-25.09.2021
8 -daagse reis zat.-zat.
(3 nachten verblijf)
€ 700 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 700 p/p
2-pers. buitenhut met benedenbedden
€ 740 p/p
2-persoons hut met dubbelbed
€ 770 p/p
DeLuxe hut
€ 840 p/p
Lente & Najaar
17.04-22.05, 21.08-18.09.2021
15 -daagse reis zat.-zat.
(10 nachten verblijf)
€ 1330 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 1330 p/p
2-pers. buitenhut met benedenbedden
€ 1370 p/p
2-persoons hut met dubbelbed
€ 1400 p/p
DeLuxe hut
€ 1470 p/p
Zomer
08.06-10.08.2021
8 -daagse reis din.-din.
(4 nachten verblijf)
€ 790 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 790 p/p
2-pers. buitenhut met benedenbedden
€ 830 p/p
2-persoons hut met dubbelbed
€ 860 p/p
DeLuxe hut
€ 930 p/p
Zomer
05.06-14.08.2021
8 -daagse reis zat.-zat.
(5 nachten verblijf)
€ 880 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 880 p/p
2-pers. buitenhut met benedenbedden
€ 920 p/p
2-persoons hut met dubbelbed
€ 950 p/p
DeLuxe hut
€ 1020 p/p
Zomer
05.06-07.08.2021
11 -daagse reis zat.-din.
(7 nachten verblijf)
€ 1060 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 1060 p/p
2-pers. buitenhut met benedenbedden
€ 1100 p/p
2-persoons hut met dubbelbed
€ 1130 p/p
DeLuxe hut
€ 1200 p/p
Zomer
05.06-31.07.2021
18 -daagse reis zat.-din.
(14 nachten verblijf)
€ 1690 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 1690 p/p
2-pers. buitenhut met benedenbedden
€ 1730 p/p
2-persoons hut met dubbelbed
€ 1760 p/p
DeLuxe hut
€ 1830 p/p
Zie meer Verberg
 • Prijs is inclusief
  • Prijs per persoon wanneer 2 samen reizen
  • Retourpassage met MS Norröna
  • Binnenhut
  • Uw auto <1,9m H & 5m L
  • Overnachtingen in een tweepersoonskamer in het hotel incl. ontbijt
 • Toevoeging
  • Bespaar door de maaltijden vooraf bij te boeken. Bekijk hier de prijzen.
  • Minibar alleen in de buitenhutten; zonder alcohol € 12 en met alcohol € 17. Zie voor meer informatie hier
Bel ons op +31 (0) 78 619 85 25 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl Reserveer

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 400. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek aan Smyril Line te worden betaald. Profiteer van onze aantrekkelijke betalingsvoorwaarden en boek uw overtocht ruim van tevoren. Bij telefonische boekingen en/of boekingen per e-mail gelden afwijkende betalingsvoorwaarden.

 

Meer informatie & inspiratie

 • Super hotelaanbieding in maart

  Super hotelaanbieding in maart
  Deze aanbieding is inclusief overtocht en hotel – vanaf € 329 per persoon. Reis met uw eigen auto of motor.
  Lees meer
 • Hotel Brandan

  Hotel Brandan

  Hotel Brandan is een milieuvriendelijk 4-sterrenhotel en is perfect gelegen in de hoofdstad Tórshavn. Op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum, winkelcentrum, voetbalstadion en sportcentrum van Tórshavn. 

  Contact
  Oknarvegur 2, 100 Tórshavn
  +298 309290
  hotelbrandan.com

  Lees meer
 • Hotel Hafnia

  Hotel Hafnia

  Dit hotel ligt in het historische gedeelte van het stadscentrum. Vanaf het dakterras heeft u een uniek uitzicht over de stad en de haven.

  Contact
  4-10 Áarvegur, Tórshavn
  +298 313233
  hafnia.fo/en

  Lees meer

Eiland hoppen

Met het eiland hoppen kunt u in diverse regio’s van de archipel overnachten. Een uitgelezen kans om het land en zijn bewoners van dichtbij te leren kennen. 

Stedenreis

U verblijft in één van onze hotels in het centrum van de hoofdstad Tórshavn.
We bieden 2 hotels in Tórshavn aan:

Hotel Hafnia
Een hotel in het historische gedeelte van Tórshavn. Vanaf het dakterras van het hotel heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de haven. Zie hier voor meer informatie: hafnia.fo

Hotel Brandan
Het hotel is perfect gelegen in de hoofdstad Tórshavn. Op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum. Zie hier voor meer informatie: hotelbrandan.com

Vakantiewoningen

Pakketreizen op basis van vakantiewoningen in privéhuizen. Verwarming en electriciteit is inbegrepen. Bedlinnen en eindschoonmaak is verplicht.

Assistentie

Indien u assistentie nodig heeft tijdens uw overtocht verzoeken wij u contact met ons op te nemen tijdens de boeking.

Let op

Wij kunnen geen garantie geven dat preferentie/voorkeuren gehonoreerd kunnen worden. Als bepaalde kamertypes  niet meer beschikbaar zijn, zullen wij ons best doen u een zo goed mogelijk alternatief te bieden. Tarieven kunnen hierdoor afwijken.

 • Tórshavn

  Tórshavn

  Met circa 20.000 inwoners is Tórshavn niet alleen één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ook een van de meest pittoreske met een opwindende mix van oud en nieuw. Ga de stad al wandelend verkennen en bekijk de oude, onder monumentenzorg staande, bouwwerken met daarnaast ontwerpen met moderne architectuur. We willen vooral wijzen  op een wandeling naar het pittoreske Tinganes, waar de regering zetelt en naar het idyllische Reyn, de aangrenzende traditionele wijk. De Nationale Gallery van  de Faroer Eilanden en het Nordic House zijn ook een bezoek waard. Bovendien bieden de Faroer prima mogelijkheden om te winkelen. Design ontwerpen die kenmerkend zijn voor de Faroer zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Østrøm en Guðrun & Guðrun. U kunt ook genieten van de Nordic cuisine in de restaurants in de kleine hoofdstad, die u uitdagen en verleiden om te komen proeven.

  Tip: Let op Summartónar, het grote festival van de Faroer eilanden met klassieke en hedendaagse muziek. Het festival biedt tal van concerten  overal op de Faroer en diverse concerten zijn gratis te bezoeken.

 • Nólsoy

  Nólsoy

  Tegenover Tórshavn ligt het prachtige groene eiland Nólsoy. Het eiland is slechts tien vierkante kilometer groot, maar dat is meer dan genoeg ruimte voor de 817 schapen, de paar honderdduizend vogels en de 225 mensen die op Nólsoy wonen. Nólsoy is hét eiland voor een ieder die zowel de natuur als het pittoreske dorpsleven wil ervaren. Hier kunt u prachtige natuurwandelingen maken, bijvoorbeeld via het aloude, rotsachtige pad over de berg Eggjarklettur en vervolgens naar de vuurtoren van Borðan. De wandeling duurt circa vier uur. In het enige dorp op Nólsoy, dat trouwens dezelfde naam heeft als het eiland, vindt u enkele cafés. Daar staat live muziek regelmatig op het programma.

  Kijk voor meer informatie over Nólsoy en hoe op Nólsoy kunt komen op: visitnolsoy.fo. Bezoek excursions.fo voor een begeleide tour naar Nólsoy.

 • Kirkjubøur

  Kirkjubøur

  Het historische dorpje Kirkjubøur ligt op 10 minuten rijden vanaf Tórshavn. Kirkjubøur was ooit de zetel van de bisschop en daarmee hét spirituele en culturele centrum van de Faroer Eilanden. De St. Olavs kerk (11de eeuw), de Magnus kathedraal (12de eeuw) en de Kirkjubøargarður, een boerderij waarin inmiddels de 17de generatie van de familie Paturssson woont, zijn alle drie monumenten die bogen op een lange en rijke historie. Een suggestie: maak een wandeling van Tórshavn naar Kirkjubøur over een eeuwenoud pad. De wandeling is 7 kilometer en relatief gemakkelijk. De vergezichten zijn geweldig.

 • Vestmanna Kliffen

  Vestmanna Kliffen

  De kliffen en rotsformaties van Vestmanna vormen één van de belangrijkste, toeristische attracties op de Faroer Eilanden. Een aanbeveling? Een boottocht naar de Vestmamma Kliffen, waarbij u de kans krijgt om van dichtbij de vogelrijkdom, de majestueuze grotten en imposante kliffen te bekijken. Boek uw boottocht via excursions.fo.

 • Saksun & Tjørnuvík

  Saksun & Tjørnuvík

  Het pittoreske Saksun in het noordwesten van Streymoy is een populaire bestemming voor een excursie. Bij eb kunt u een wandeling van 3 kilometer maken naar de kust van de Atlantische Oceaan. Dúvugarðar is een oude boerderij die dateert uit de 17de eeuw, die in de zomer geopend is voor een bezoek aan het museum en het cafetaria. Iets verder noordwaarts op Streymoy vindt u Tjørnuvík met een fameus uitzicht op de baai met zijn beroemde rotsformaties De Reus en De Heks.

  Een aanrader: maak een fotostop bij de Fossá, een mooie waterval, op weg naar of op de terugweg van Tjørnuvík.

 • Gjógv

  Gjógv

  Het pittoreske Gjógv is te vinden aan de noordkust van Eysturoy. Het dorp is bekend geworden door zijn naturlijke haven in een diep ravijn dat is gevormd door de zee. De haven was de belangrijkste levensader van het dorp totdat in 1960 een weg werd aangelegd. Gjógv is ‘ravijn’in het Faroers. De aloude winkel uit 1883 is nog steeds winkel maar in de zomer komt er een cafetaria bij. Daarbij heeft het pension Gjáargarður ook een restaurant. In de omgeving kunnen ook spannende bergwandelingen worden gemaakt. In de buurt van Gjógv bevindt zich de Slættaratindur, de hoogste berg van de Faroer eilanden. Beklim deze 880 meter hoge berg, rust lekker uit en geniet van het magnifieke vergezicht.

 • Mykines

  Mykines

  Mykines is het meest westelijke eiland van de archipel. De wandeling van het dorp Mykines naar het eilandje met de vuurtoren is een adembenemende ervaring. Geniet van het grandioze uitzicht op de oceaan in het westen en het landschap van het eiland in het oosten als u over het eiland wandelt. Deze plek staat bekend als het ‘vogelparadijs’ vanwege de grote, rondvliegende vogelstand, waaronder honderden schattige papegaaiduikers die hier in de zomer hun schuilplaatsen vinden. Om een plaats op de veerboot te boeken en te betalen om langs de kolonie papegaaiduikers naar Mykineshólmer te wandelen, moet u kijken op visit mykines.fo.

 • Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípan is een van de meest gefotografeerde locaties op de Faroer Eilanden. Aan de rand van een hoge rotsformatie  kijk je 142 meter omlaag naar de zee, terwijl je op hetzelfde moment  naar Sørvágsvatn, het grootste meer op de Faroer, kijkt. Vanaf dit uitkijkpunt kunt u zich ook vergapen aan de zuidpunt van Streymoy en aan de eilanden Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy en Suðuroy. In een andere richting kunt u de vogelrotsen Sørvágsbjørg, Mykines en Mykineshólmur bewonderen.

  Een aanbeveling? Een wandeling met gids naar Trælanípan, die geboekt kan worden via excursions.fo.

  Bij het dorp Gásadalur kunt u de Múlafossur, de meest befaamde waterval van de Faroer, bewonderen. Tussen de karakteristieke huizen met het gras op de daken staat Gásadalsgarður, vandaag de dag een pension met een café. Hier kunt u genieten van het idyllische dorpsleven en diverse specialiteiten van de Faroer proeven.

 • Klaksvík

  Klaksvík

  Klaksvík is qua grootte de tweede stad op de Faroer Eilanden. Het plaatsje ligt in het noorden aan een baai, die een prima natuurlijke haven vormt. De plaats wordt omgeven door hoge bergen, met inbegrip van Klakkur, waar de stad naar is vernoemd.

  Ook hier hebben we een tip: een wandeling (anderhalf uur) naar de Klakkur. Bij helder weer heeft u prachtige vergezichten. Klaksvík biedt daarnaast cultuur, winkelen in leuke boetiekjes en een gezellig cafés.

 • Sandur

  Sandur

  Sander, één van de oudste nederzettingen op de Faroer Eilanden, is de belangrijkste plaats op Sandoy. Heel attractief hier zijn uitgestrekte stranden en duingebieden en Søltuvík, een baai aan de westkust van Sandoy. Daarenboven heeft Sandur twee museums en een gezellig café. Er zijn geregelde ferryverbindingen van Gamlarætt op Streymoy verder naar Skopun. Breng een bezoekje aan het VVV-kantoor bij de vertrekplaats van de ferry in Skopun om nog wat tips te vragen over attracties op Sandoy.

Boek de excursies via Smyril Line 

EXCURSIONS IN THE FAROE ISLANDS biedt excursies op maat aan naar de meest populaire plekken op de Færøer Eilanden voor zowel particulieren als groepen.

Bekijk hier de lijst van excursies

Voor diverse evenementen op de Færøer Eilanden zie website What's On

Laat je inspireren

Wilt u regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen?

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus