Te voet

Een van de belangrijkste redenen om de Færøer Eilanden te bezoeken is de bijzonder mooie natuur. Hoe kunt u dit beter doen dan te voet!

De eilanden zijn in de zomer spectaculair groen en overal groeien prachtige bloemen. De schone lucht is verfrissend en de blauwe oceaan is nooit ver weg. Vanaf de kliffen heeft u eindeloze vergezichten op bergen en pittoreske dorpjes. 

Alle eilanden zijn met elkaar verbonden door bruggen, tunnels of veerboten en zijn dus makkelijk te bereiken. Te voet of op de fiets kunt u volop genieten van de overweldigende natuur. Iets voor de echte liefhebber!

Er is geen spoorwegennet op de eilanden, maar er zijn uitstekende bus- en bootverbindingen waarmee u kunt rondreizen. Check de volgende website om een idee te krijgen van de mogelijkheden - ssl.fo

De best beschikbare prijzen vindt u online

Prijs per persoon indien 2 personen samen reizen, retour

vanaf € 260 – € 425
 

Zie vaarschema 2020
Zie vaarschema 2021

 • Prijs is inclusief
  • Retour overtocht met MS Norröna
  • 2-persoons binnenhut
 • Toevoeging
  • Bespaar door de maaltijden vooraf bij te boeken. Bekijk hier de prijzen.
  • Minibar alleen in de buitenhutten; zonder alcohol € 12 en met alcohol € 17. Zie voor meer informatie hier
Bel ons op +31 (0) 78 619 85 25 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl Reserveer

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 400. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek aan Smyril Line te worden betaald. Profiteer van onze aantrekkelijke betalingsvoorwaarden en boek uw overtocht ruim van tevoren. Bij telefonische boekingen en/of boekingen per e-mail gelden afwijkende betalingsvoorwaarden.

 

Meer informatie

Boek de excursies via Smyril Line 

EXCURSIONS IN THE FAROE ISLANDS biedt excursies op maat aan naar de meest populaire plekken op de Færøer Eilanden voor zowel particulieren als groepen.

Bekijk hier de lijst van excursies

 • Tórshavn

  Tórshavn

  Met circa 20.000 inwoners is Tórshavn niet alleen één van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar ook een van de meest pittoreske met een opwindende mix van oud en nieuw. Ga de stad al wandelend verkennen en bekijk de oude, onder monumentenzorg staande, bouwwerken met daarnaast ontwerpen met moderne architectuur. We willen vooral wijzen  op een wandeling naar het pittoreske Tinganes, waar de regering zetelt en naar het idyllische Reyn, de aangrenzende traditionele wijk. De Nationale Gallery van  de Faroer Eilanden en het Nordic House zijn ook een bezoek waard. Bovendien bieden de Faroer prima mogelijkheden om te winkelen. Design ontwerpen die kenmerkend zijn voor de Faroer zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Østrøm en Guðrun & Guðrun. U kunt ook genieten van de Nordic cuisine in de restaurants in de kleine hoofdstad, die u uitdagen en verleiden om te komen proeven.

  Tip: Let op Summartónar, het grote festival van de Faroer eilanden met klassieke en hedendaagse muziek. Het festival biedt tal van concerten  overal op de Faroer en diverse concerten zijn gratis te bezoeken.

 • Nólsoy

  Nólsoy

  Nólsoy is hét eiland voor een ieder die zowel de natuur als het pittoreske dorpsleven wil ervaren. Hier kunt u prachtige natuurwandelingen maken, bijvoorbeeld via het aloude, rotsachtige pad over de berg Eggjarklettur en vervolgens naar de vuurtoren van Borðan. De wandeling duurt circa vier uur. In het enige dorp op Nólsoy, dat trouwens dezelfde naam heeft als het eiland, vindt u enkele cafés. Daar staat live muziek regelmatig op het programma. Kijk op excursions.fo voor een trip met gids naar Nólsoy.

 • Kirkjubøur

  Kirkjubøur

  Het historische dorpje Kirkjubøur ligt op 10 minuten rijden vanaf Tórshavn. Kirkjubøur was ooit de zetel van de bisschop en daarmee hét spirituele en culturele centrum van de Faroer Eilanden. De St. Olavs kerk (11de eeuw), de Magnus kathedraal (12de eeuw) en de Kirkjubøargarður, een boerderij waarin inmiddels de 17de generatie van de familie Paturssson woont, zijn alle drie monumenten die bogen op een lange en rijke historie. Een suggestie: maak een wandeling van Tórshavn naar Kirkjubøur over een eeuwenoud pad. De wandeling is 7 kilometer en relatief gemakkelijk. De vergezichten zijn geweldig.

 • Vestmanna Kliffen

  Vestmanna Kliffen

  De kliffen en rotsformaties van Vestmanna vormen één van de belangrijkste, toeristische attracties op de Faroer Eilanden. Een aanbeveling? Een boottocht naar de Vestmamma Kliffen, waarbij u de kans krijgt om van dichtbij de vogelrijkdom, de majestueuze grotten en imposante kliffen te bekijken. Boek uw boottocht via excursions.fo.

 • Saksun & Tjørnuvík

  Saksun & Tjørnuvík

  Het pittoreske Saksun in het noordwesten van Streymoy is een populaire bestemming voor een excursie. Bij eb kunt u een wandeling van 3 kilometer maken naar de kust van de Atlantische Oceaan. Dúvugarðar is een oude boerderij die dateert uit de 17de eeuw, die in de zomer geopend is voor een bezoek aan het museum en het cafetaria. Iets verder noordwaarts op Streymoy vindt u Tjørnuvík met een fameus uitzicht op de baai met zijn beroemde rotsformaties De Reus en De Heks.

  Een aanrader: maak een fotostop bij de Fossá, een mooie waterval, op weg naar of op de terugweg van Tjørnuvík.

 • Gjógv

  Gjógv

  Het pittoreske Gjógv is te vinden aan de noordkust van Eysturoy. Het dorp is bekend geworden door zijn naturlijke haven in een diep ravijn dat is gevormd door de zee. De haven was de belangrijkste levensader van het dorp totdat in 1960 een weg werd aangelegd. Gjógv is ‘ravijn’in het Faroers. De aloude winkel uit 1883 is nog steeds winkel maar in de zomer komt er een cafetaria bij. Daarbij heeft het pension Gjáargarður ook een restaurant. In de omgeving kunnen ook spannende bergwandelingen worden gemaakt. In de buurt van Gjógv bevindt zich de Slættaratindur, de hoogste berg van de Faroer eilanden. Beklim deze 880 meter hoge berg, rust lekker uit en geniet van het magnifieke vergezicht.

 • Mykines

  Mykines

  Mykines is het meest westelijke eiland van de archipel. De wandeling van het dorp Mykines naar het eilandje met de vuurtoren is een adembenemende ervaring. Geniet van het grandioze uitzicht op de oceaan in het westen en het landschap van het eiland in het oosten als u over het eiland wandelt. Deze plek staat bekend als het ‘vogelparadijs’ vanwege de grote, rondvliegende vogelstand, waaronder honderden schattige papegaaiduikers die hier in de zomer hun schuilplaatsen vinden. Om een plaats op de veerboot te boeken en te betalen om langs de kolonie papegaaiduikers naar Mykineshólmer te wandelen, moet u kijken op visit mykines.fo.

 • Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípan is een van de meest gefotografeerde locaties op de Faroer Eilanden. Aan de rand van een hoge rotsformatie  kijk je 142 meter omlaag naar de zee, terwijl je op hetzelfde moment  naar Sørvágsvatn, het grootste meer op de Faroer, kijkt. Vanaf dit uitkijkpunt kunt u zich ook vergapen aan de zuidpunt van Streymoy en aan de eilanden Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy en Suðuroy. In een andere richting kunt u de vogelrotsen Sørvágsbjørg, Mykines en Mykineshólmur bewonderen.

  Een aanbeveling? Een wandeling met gids naar Trælanípan, die geboekt kan worden via excursions.fo.

  Bij het dorp Gásadalur kunt u de Múlafossur, de meest befaamde waterval van de Faroer, bewonderen. Tussen de karakteristieke huizen met het gras op de daken staat Gásadalsgarður, vandaag de dag een pension met een café. Hier kunt u genieten van het idyllische dorpsleven en diverse specialiteiten van de Faroer proeven.

 • Klaksvík

  Klaksvík

  Klaksvík is qua grootte de tweede stad op de Faroer Eilanden. Het plaatsje ligt in het noorden aan een baai, die een prima natuurlijke haven vormt. De plaats wordt omgeven door hoge bergen, met inbegrip van Klakkur, waar de stad naar is vernoemd.

  Ook hier hebben we een tip: een wandeling (anderhalf uur) naar de Klakkur. Bij helder weer heeft u prachtige vergezichten. Klaksvík biedt daarnaast cultuur, winkelen in leuke boetiekjes en een gezellig cafés.

 • Sandur

  Sandur

  Sander, één van de oudste nederzettingen op de Faroer Eilanden, is de belangrijkste plaats op Sandoy. Heel attractief hier zijn uitgestrekte stranden en duingebieden en Søltuvík, een baai aan de westkust van Sandoy. Daarenboven heeft Sandur twee museums en een gezellig café. Er zijn geregelde ferryverbindingen van Gamlarætt op Streymoy verder naar Skopun. Breng een bezoekje aan het VVV-kantoor bij de vertrekplaats van de ferry in Skopun om nog wat tips te vragen over attracties op Sandoy.

Voor diverse evenementen op de Færøer Eilanden zie website What's On

Catalogus 2021

Bestel vooraf de Catalogus 2021.

Catalogus 2021
Contact met Smyril Line

Contact met Smyril Line

Voor meer informatie of het maken van een boeking kunt u telefonisch contact met ons opnemen of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl.

+31 786198525

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus