Een of twee weken op IJsland incl. accommodatie

Het is noodzakelijk om deze route met een 4WD te rijden (geen kleine types). Deze reis is alleen beschikbaar tijdens het zomerseizoen.

Het rijden door de IJslandse Hooglanden is een avontuur op zich. Ervaar het ruige IJslandse landschap: wild, ontembaar en onvoorspelbaar. Smalle grindwegen, geen bruggen en back to basic. U komt weinig tot geen ander verkeer tegen. U zult  rivieren moeten doorkruisen of moeten terugkeren om een andere begaanbare route te vinden. 

In de winter zijn de IJslandse Hooglanden onbegaanbaar en in de zomer alleen met een 4WD bereikbaar. U wilt uw 4WD eens goed testen? Dan zijn de Hooglanden van IJsland de plek om uw 4WD goed tot zijn recht te laten komen. Dat is weer eens wat anders dan het stadsverkeer. 

Met uw 4WD gaat u op weg naar het onbekende en geniet u van de bijzondere momenten die u onderweg tegenkomt. U overnacht en bereidt uw eigen maaltijd in de open natuur. ‘s Nachts geniet u als het weer het toelaat van een prachtige sterrenhemel. Laat de ontdekkingsreiziger in u los. Wij zorgen voor de juiste informatie en voorzien u van goed advies. 

Periode Duur Prijzen vanaf
Zomer
29.06-10.08.2021
14 -daagse reis din.-zat.
(7 nachten verblijf)
€ 1830 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 1830 p/p
Zomer
29.06-03.08.2021
21 -daagse reis din.-zat.
(14 nachten verblijf)
€ 2630 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 2630 p/p
Zie meer Verberg
 • Prijs is inclusief
  • Per persoon wanneer 2 personen samen reizen
  • Overtocht Denemarken-IJsland v.v
  • Binnenhut
  • 1 auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) 
  • 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland
  • Ontbijt tijdens de rondreis
  • Routebeschrijving
 • Toevoeging
  • Bespaar door de maaltijden vooraf bij te boeken. Bekijk hier de prijzen.
  • Minibar alleen in de buitenhutten; zonder alcohol € 12 en met alcohol € 17. Zie voor meer informatie hier
Bel ons op +31 (0) 78 619 85 25 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl Reserveer

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 400. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek aan Smyril Line te worden betaald. Profiteer van onze aantrekkelijke betalingsvoorwaarden en boek uw overtocht ruim van tevoren. Bij telefonische boekingen en/of boekingen per e-mail gelden afwijkende betalingsvoorwaarden.

 

Routevoorbeelden

 • 1 week

  Een korte, maar zeer uitgebreide tour met flink wat af te leggen kilometers: een totaal van 1450-1600 km. De route gaat naar de meest gedenkwaardige plekken in het hoogland en omvat ook de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland. Deze reis kan alleen gereden worden met een 4WD. Deze reis kan worden gemaakt van begin juli tot half augustus.

  Zie routebeschrijving
 • 2 weken

  Een rondreis von 2 weken. De hooglanden van IJsland zijn onbewoond en onbewoonbaar, omdat de winters in dit gebied erg koud zijn. Het is bijna onmogelijk om er in de winter te rijden en zelfs in de zomer kan het alleen worden gedaan met een 4WD. 

  Er stromen nogal wat gletsjerrivieren omlaag vanuit het berggebied en er zijn lang niet altijd bruggen om over te steken. Wij geven u instructie hoe te handelen. Natuurlijk moet u voorzicht zijn en uw gezonde verstand gebruiken. In elk geval is dit reisavontuur een indrukwekkende ervaring. De ruigheid en variatie van de hooglanden is ongekend. Als u zich afvraagt of er nog ongerepte natuur is op onze aardbol, is het antwoord: ‘Hier!’ Deze reis kan worden gemaakt van begin juli tot half augustus.
   
  Zie routebeschrijving

Reispapieren

Als u een rondreis bij ons boekt, krijgt u naast uw ticket en vouchers een uitgebreide routebeschrijving. 

 

Bijzonderheden

Als u assistentie nodig heeft of speciale wensen heeft, maakt u deze dan kenbaar bij het boeken van de reis.

 

Rijden op IJsland

Rijden op IJsland kan anders zijn dan u gewend bent. Voor veilig rijden op IJsland raden wij u aan de volgende website te checken safetravel.is. Hier vind u tips en aanbevelingen over rijden op IJsland en wat u kunt verwachten.

 

Rijden door de hooglanden met de motor

Het is belangrijk om een waterdicht en schokbestendig bagagesysteem, een goede ketting en nieuwe banden te hebben. Vooral voor het binnenland kunt u het beste banden met een grof enduroprofiel gebruiken. Er zijn verhalen van reizigers die een set banden op 1800 km hebben verbruikt, omdat het grind scherp en verwoestend is. Het is erg handig om een hulpmiddel mee te nemen om de luchtdruk in de banden te meten, een reparatieset voor lekke banden en een extra tank voor brandstof, vooral als je ook op brandstof kookt. Wees voorzichtig met de bepakking: Los materiaal kan gemakkelijk van de bepakking worden geschud, als het niet goed wordt bevestigd.

Al met al, als je vooraf grondig voorwerk doet en een goede motorfiets meeneemt, kan het een prachtig avontuur worden. 

Het is mogelijk om de hooglandroutes zoals Sprengisandur, Behind the Mountains en de track naar Askja te rijden als je een goede 4x4 enduro-motor hebt (geen tourmotor) en als je heel voorzichtig bent. Voor tourmotoren raden we aan om op de hoofdwegen te blijven en niet door het hoogland te rijden, met uitzondering van de Kjölur-track. 

 

Sneeuwkettingen

Wij raden u aan sneeuwkettingen mee te nemen bij een bezoek aan IJsland buiten de maanden juni, juli en augustus.

 

Vastgestelde routes

De routes van de rondreizen zijn vastgesteld. Tijdens de maanden juni, juli en augustus kunt/moet u rekening houden met kleine aanpassingen als er accommodaties zijn volgeboekt. 

 

Excursies op IJsland

Reizen op IJsland is al een geweldige ervaring op zich. Maar om uw reis  naar IJsland helemaal compleet te maken, heeft u de mogelijkheid diverse excursies bij te boeken.

Lees meer
Excursies op IJsland

10 highlights van IJsland

Bent u op zoek naar een échte natuurervaring in IJsland? Mogelijk is er enige twijfel vanwege het groeiend aantal toeristen, in het bijzonder in en rond Reykjavik (De zogeheten Gouden Cirkel). Maar wees ervan overtuigd dat wij de experts zijn in het ontdekken van gebieden in IJsland die niet worden ‘overspoeld’ door toeristen. We hebben een schat aan ideeën om de natuur van IJsland in al zijn schoonheid te ervaren. En dat op plekken waar de lokale bevolking vol trots hun land wil laten zien.

10 highlights van IJsland
10 highlights van IJsland

Rijden in IJsland

Rijden in IJsland

Laat je inspireren

Wilt u regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen?

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus