Een of twee weken op IJsland incl. accommodatie

Het is noodzakelijk om deze route met een 4WD te rijden (geen kleine types). Deze reis is alleen beschikbaar tijdens het zomerseizoen.

Het rijden door de IJslandse Hooglanden is een avontuur op zich. Ervaar het ruige IJslandse landschap: wild, ontembaar en onvoorspelbaar. Smalle grindwegen, geen bruggen en back to basic. U komt weinig tot geen ander verkeer tegen. U zult  rivieren moeten doorkruisen of moeten terugkeren om een andere begaanbare route te vinden. 

In de winter zijn de IJslandse Hooglanden onbegaanbaar en in de zomer alleen met een 4WD bereikbaar. U wilt uw 4WD eens goed testen? Dan zijn de Hooglanden van IJsland de plek om uw 4WD goed tot zijn recht te laten komen. Dat is weer eens wat anders dan het stadsverkeer. 

Met uw 4WD gaat u op weg naar het onbekende en geniet u van de bijzondere momenten die u onderweg tegenkomt. U overnacht en bereidt uw eigen maaltijd in de open natuur. ‘s Nachts geniet u als het weer het toelaat van een prachtige sterrenhemel. Laat de ontdekkingsreiziger in u los. Wij zorgen voor de juiste informatie en voorzien u van goed advies. 

Periode Duur Prijzen vanaf
Zomer
29.06-10.08.2021
14 -daagse reis din.-zat.
(7 nachten verblijf)
€ 1490 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 1490 p/p
Zomer
29.06-03.08.2021
21 -daagse reis din.-zat.
(14 nachten verblijf)
€ 2290 p/p
2-pers. binnenhut met benedenbedden
€ 2290 p/p
Zie meer Verberg
 • Prijs is inclusief
  • Per persoon wanneer 2 personen samen reizen
  • Overtocht Denemarken-IJsland v.v
  • Binnenhut
  • 1 auto (l. max. 5.00m, h. max. 1.90m) 
  • 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland
  • Ontbijt tijdens de rondreis
  • Routebeschrijving
 • Toevoeging
  • Bespaar door de maaltijden vooraf bij te boeken. Bekijk hier de prijzen.
  • Minibar alleen in de buitenhutten; zonder alcohol € 12 en met alcohol € 17. Zie voor meer informatie hier
Bel ons op +31 (0) 78 619 85 25 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl Reserveer

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 400. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek aan Smyril Line te worden betaald. Profiteer van onze aantrekkelijke betalingsvoorwaarden en boek uw overtocht ruim van tevoren. Bij telefonische boekingen en/of boekingen per e-mail gelden afwijkende betalingsvoorwaarden.

 

Highland Adventure

 • 1 week

  Een korte, maar zeer uitgebreide tour met flink wat af te leggen kilometers: een totaal van 1450-1600 km. De route gaat naar de meest gedenkwaardige plekken in het hoogland en omvat ook de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland. Deze reis kan alleen gereden worden met een 4WD. Deze reis kan worden gemaakt van begin juli tot half augustus.

Rondreizen, 1 week
 • Nachten7
 • AccommodatieHotels, guesthouses of boerderijen
 • Beschikbaar in het seizoen zomer 29.06.21 - 03.08.21 / 01.01.01 - 01.01.01
rute03
 • Dag 1

  Na ontscheping van MS Norröna rijdt U van Seyðisfjörður naar Egilsstaðir, maak onderweg korte stops bij de watervallen langs de weg. Na een bezoek aan Egilsstaðir rijdt u door het Skriðdalur dal en over de Breiðdalsheiði bergpas, hier kunt u kiezen: u kunt via de Breiðdalur vallei rijden, waar de kinderen op een aantal boerderijen kleurrijke stenen verkopen die ze hebben gevonden in de bergen. Maar u kunt ook kiezen voor een meer avontuurlijke trip die u rechtstreeks naar de Berufjord brengt. U rijdt dan langs de oostelijke fjorden met bochtige wegen, genietend van een prachtig uitzicht. U passeert het kleine dorpje Djúpivogur en vanaf daar volgt u de weg naar Höfn, een grotere plaats en een belangrijke visserijhaven. U overnacht of in Djúpivogur of in Höfn.

 • Dag 2

  U rijdt naar het Jökulsárlón gletsjermeer, waar grote ijsbergen ronddrijven. Het is mogelijk om een optionele boottocht maken over het meer. Neem daarna de tijd voor een bezoek aan het Skaftafell Nationaal Park en loop naar de Svartifoss waterval, (1 ½ uur lopen in totaal) voordat u verder rijdt langs de zuidkust. U steekt Skeiðarársandur over, een vlakte van zwart zand, aan de voet van de gletsjer. Dan krijgt u de mogelijkheid om te stoppen bij de kleine kapel van Nupsstadur en een eindje verderop bij de interessante basaltkolommen van Dverghamrar. Vervolgens rijdt u naar het dorp Kirkjubaejarklaustur voor uw overnachting. 

 • Dag 3

  Vandaag begint het echte avontuur in de hooglanden: rij door de Eldgjá kloof, waar u kunt wandelen naar de kleine waterval Ófærufoss. Vanaf daar verder over een ruige route naar Landmannalaugar met zijn vele warmwaterbronnen en een rivier waarin u kunt zwemmen, omgeven door kleurrijke bergen. Maak een wandeling door dit prachtige gebied. Rij verder door Landssveit en keer terug naar de hoofdweg, verder naar Reykjavik voor de overnachting.

 • Dag 4

  Allereerst een mooie mogelijkheid om de hoofdstad van IJsland te ontdekken. Daar staan enkele hoogtepunten van IJsland op het programma, te beginnen met een rit naar Þingvellir Nationaal Park. Hier werd het eerste parlement gesticht in het jaar 930. Dit gebied is ook erg interessant vanuit geologisch oogpunt, want het is gelegen op de top van de Mid-Atlantische Rug , waar twee aardkorstplaten langzaam uit elkaar drijven. Er zijn dan ook veel spleten in de bodem van Þingvellir. Breng hierna een bezoek aan de beroemde warmwaterbronnen van Geysir met de spuitende Strokkur, waar de grond constant borrelt en stoomt afgeeft. Een bezoek aan IJslands beroemdste en mooiste waterval Gullfoss mag natuurlijk niet ontbreken. U overnacht hier in de omgeving.

 • Dag 5

  Vandaag rijdt u in noordelijke richting door de hooglanden, te beginnen met een aantal stops in de Þjórsárdalur vallei, bij de Tweelingwatervallen en ook bij de hoogste waterval van IJsland, de Háifoss. Dan vervolgt u de reis met een rit over Sprengisandur. U passeert enkele elektriciteitscentrales in het zuiden en rijdt verviolgens tussen de gletsjers Hofsjökull en Vatnajökull door. U moet deze dag twee vrij diepe rivieren oversteken, het zal dus een behoorlijk avontuurlijk worden. Laat in de middag komt u aan in het gebied rond Mývatn, waar u overnacht.

 • Dag 6

  Een dag met diverse keuzes. Bezoek het Myvatn meer of de Jökulsá Canyon: bij Mývatn vindt u de Námaskarð zwavelbronnen, het Dimmuborgir lavalabyrint en de Skútustaðir pseudokraters. In het Nationaal Park Jokulsa Canyon, kunt u een bezoek brengen aan de Ásbyrgi kloof en Europa's meest krachtige waterval, de Dettifoss.

 • Dag 7

  Een lange,maar erg leuke dag. U rijdt richting het zuid-oosten dwars door de natuur langs de Tafelberg Mt. Herðubreið (1.682 m) naar Askja. Een wandeltocht brengt u naar de Víti krater, waar het mogelijk is om te voet af te dalen en te baden in het lauwe water. Vanaf daar vervolgt u de weg in oostelijke richting naar Egilsstaðir, waar u in de vroege avond aankomt. Overnachting in Egilsstaðir.

 • Dag 8

  In de ochtend rijdt u de laatste 30 km terug naar Seyðisfjörður, waar de MS Norröna op u wacht voor de overtocht naar Denemarken.

  Opmerking: Wij behouden ons het recht voor om de route in omgekeerde richting uit te voeren.​

 
Book Explorer Plus Pakken

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus