Een of twee weken op IJsland incl. accommodatie

Dit is een heel speciale reis, waarbij u de kans heeft om ontzettend veel van IJsland te zien, waarbij u altijd verblijft in de meest smaakvolle of authentieke hotels in elke regio. De rondreis omvat de complete Ringweg en het schiereiland Snæfellsnes. In tal van opzichten verschilt IJsland met de andere Noordse landen, maar het deelt de hoge levensstandaard en de excellente keuken.

‘IJsland Boutique’ biedt u een unieke combinatie van indrukwekkende landschappen overdag en geselecteerde accommodaties als een extra dimensie voor de nacht.

De rondreis van twee weken is inclusief het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden.

Smyril Line werkt met dynamische prijzen, die gebaseerd zijn op vraag en aanbod. Dit betekent dat prijzen op korte termijn kunnen wijzigen. De prijs van de reis staat altijd vermeld in de opdrachtbevestiging, en zodra de reis geboekt is, is dit de prijs die geldt. Bij prijsvoorstellen garanderen wij de prijs gedurende drie werkdagen.

Prijs per persoon

30.03 – 29.05.2024
Vertrek uit Denemarken zaterdag
Vertrek uit IJsland woensdag

8 nachten in IJsland
vanaf € 1.591

15 nachten in IJsland
vanaf € 3.179
 

04.06 – 29.08.2024
Vertrek uit Denemarken dinsdag
Vertrek uit IJsland donderdag

7 nachten in IJsland
vanaf € 2.241

14 nachten in IJsland
vanaf € 4.048
 

 • Prijs is inclusief:
  • Per persoon wanneer 2 personen samen reizen
  • Overtocht Denemarken – IJsland v.v
  • Binnenhut
  • 1 auto <1,9m H & 5m L
  • 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland
  • Ontbijt tijdens de rondreis
  • Routebeschrijving
  • IJsland wegenkaart 
 • Toevoeging:
  • Buitenhut: € 81 per persoon
  • Buitenhut met dubbbelbed: € 162 per persoon
  • Deluxe hut: vanaf € 641 per persoon
  • Nordic Deluxe hut: vanaf € 722 per persoon
  • Reserveer de maaltijden vooraf. Bekijk hier de prijzen.
  • Minibar alleen in de buitenhutten. Zie voor meer informatie hier
Vind de prijzen & boek

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: Betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 810. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek te worden betaald.

 

Routevoorbeelden

 • 1 week

  Dit is een speciale rondreis die u de kans geeft om heel veel van IJsland te zien en om steeds in de leukste en meest smaakvolle en unieke hotels in elke regio te verblijven. Het betekent wel dat u veel kilometers moet maken, in totaal ca. 1800-2000 km. De rondreis omvat de hele cirkelweg en het Snæfellsnes schiereiland.

  Zie routebeschrijving
 • 2 weken

  Geniet van een magnifieke 2-weekse rondreis op IJsland. Een geweldige reis met fantastische (lava-) landschappen, kloven, watervallen en charmante pittoreske dorpjes. Deze rondreis brengt u via een fantastische route naar de meest bekende en spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland. De overnachtingen vinden plaats in de goede, zeer smaakvolle hotels die IJsland te bieden heeft. Op deze manier combineert u de ruige ontdekkingsreis met de luxe op de best mogelijk manier.

  Zie routebeschrijving

Reispapieren

Als u een rondreis bij ons boekt, krijgt u naast uw ticket en vouchers een uitgebreide routebeschrijving. 


Bijzonderheden

Als u assistentie nodig heeft of speciale wensen heeft, maakt u deze dan kenbaar bij het boeken van de reis.


Rijden op IJsland

Rijden op IJsland kan anders zijn dan u gewend bent. Voor veilig rijden op IJsland raden wij u aan de volgende website te checken safetravel.is. Hier vind u tips en aanbevelingen over rijden op IJsland en wat u kunt verwachten.


Rijden door de hooglanden met de motor

Het is belangrijk om een waterdicht en schokbestendig bagagesysteem, een goede ketting en nieuwe banden te hebben. Vooral voor het binnenland kunt u het beste banden met een grof enduroprofiel gebruiken. Er zijn verhalen van reizigers die een set banden op 1800 km hebben verbruikt, omdat het grind scherp en verwoestend is. Het is erg handig om een hulpmiddel mee te nemen om de luchtdruk in de banden te meten, een reparatieset voor lekke banden en een extra tank voor brandstof, vooral als je ook op brandstof kookt. Wees voorzichtig met de bepakking: Los materiaal kan gemakkelijk van de bepakking worden geschud, als het niet goed wordt bevestigd.

Al met al, als je vooraf grondig voorwerk doet en een goede motorfiets meeneemt, kan het een prachtig avontuur worden. 

Het is mogelijk om de hooglandroutes zoals Sprengisandur, Behind the Mountains en de track naar Askja te rijden als je een goede 4x4 enduro-motor hebt (geen tourmotor) en als je heel voorzichtig bent. Voor tourmotoren raden we aan om op de hoofdwegen te blijven en niet door het hoogland te rijden, met uitzondering van de Kjölur-track. 


Sneeuwkettingen

Wij raden u aan sneeuwkettingen mee te nemen bij een bezoek aan IJsland buiten de maanden juni, juli en augustus.


Vastgestelde routes

De routes van de rondreizen zijn vastgesteld. Tijdens de maanden juni, juli en augustus kunt/moet u rekening houden met kleine aanpassingen als er accommodaties zijn volgeboekt. 

IJsland wegenkaart

Bij het boeken van een pakketreis naar IJsland sturen wij je een wegenkaart van IJsland toe, wanneer de reis volledig is betaald.

.

Highlights van IJsland

Bent u op zoek naar een échte natuurervaring in IJsland?  We hebben een schat aan ideeën om de natuur van IJsland in al zijn schoonheid te ervaren. En dat op plekken waar de lokale bevolking vol trots hun land wil laten zien.

Laat je inspireren
.

Geothermische baden in IJsland

Een van de meest verleidelijke activiteiten van de plaatselijke bevolking in IJsland is zwemmen in geothermische baden om te weken in het warme water. Iedereen geniet ervan, of het nu regent of zonnig is.

Lees meer
.

Rijden in IJsland

Rijden in IJsland

 

 

 

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus

Ja, ik wil regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen.