IJsland bezoeken met uw motor

IJsland is uitermate geschikt om met uw eigen motor te verkennen. Geniet van al het moois en spectaculairs dat IJsland u te bieden heeft. Dit begint al zodra u van boord rijdt in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland. 

Het wegennet op IJsland is redelijk uitgebreid en eenvoudig. Hoofdweg nummer 1, ook bekend als de Ringweg, is de meest bereden weg en leidt u IJsland rond. De meeste doorgaande wegen zijn geasfalteerd, maar wees niet verrast als u toch terecht komt op gravelwegen, die zich vooral in de binnenlanden bevinden.

Welke periode kunt u het beste op IJsland met uw motor reizen

De beste periode is tussen mei en september, dan is er het minste kans op sneeuw. De weersomstandigheden op IJsland kunnen snel veranderen. Een zonnige dag kan zomaar omslaan naar mistig en regenachtig weer of zelfs sneeuw! Harde wind kan soms erg onaangenaam zijn en voorzichtigheid is dan ook geboden. Zorg dat u goed bent voorbereid en zorg dat u kleding bestand is tegen elk weertype.
 

Benzinestations

U vindt op IJsland voldoende benzinestations in bijna alle steden en langs de doorgaande wegen. Afstanden tussen de benzinestations kunnen variëren, zorg er wel voor dat u een volle tank heeft, voordat u op pad gaat.

Prijzen

Prijs per persoon indien 2 personen samen reizen, retour

vanaf € 310

Zie vaarschema 2021
Zie vaarschema 2022

  • Prijs is inclusief
    • Retour overtocht met MS Norröna
    • 2-persoons binnenhut
    • 1 motor
  • Toevoeging
    • Bespaar door de maaltijden vooraf bij te boeken. Bekijk hier de prijzen.
Bel ons op +31 (0) 78 619 85 25 of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 400. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek aan Smyril Line te worden betaald. Profiteer van onze aantrekkelijke betalingsvoorwaarden en boek uw overtocht ruim van tevoren. Bij telefonische boekingen en/of boekingen per e-mail gelden afwijkende betalingsvoorwaarden.

 

Enkele reis naar IJsland met een voertuig

Alle passagiers met een voertuig die enkele reis naar IJsland reizen moeten een E9 formulier invullen voor de douane. Zie hier voor het E9 formulier. Het ingevulde formulier kunt u onder vermelding van uw reserveringsnummer en telefoonnummer per e-mail sturen naar e9@smyrilline.fo. U dient een kopie van het E9 formulier in uw auto te bewaren. Zie hier voor meer informatie.

 

Enkele reis naar IJsland met een voertuig

10 highlights van IJsland

Bent u op zoek naar een échte natuurervaring in IJsland? Mogelijk is er enige twijfel vanwege het groeiend aantal toeristen, in het bijzonder in en rond Reykjavik (De zogeheten Gouden Cirkel). Maar wees ervan overtuigd dat wij de experts zijn in het ontdekken van gebieden in IJsland die niet worden ‘overspoeld’ door toeristen. We hebben een schat aan ideeën om de natuur van IJsland in al zijn schoonheid te ervaren. En dat op plekken waar de lokale bevolking vol trots hun land wil laten zien.

10 highlights van IJsland
10 highlights van IJsland

Catalogus 2022 vooruitbestellen

Overtochten, rondreizen en Noord Atlantische Cruise.

Catalogus 2022 vooruitbestellen
Contact met Smyril Line

Contact met Smyril Line

Voor meer informatie of het maken van een boeking kunt u telefonisch contact met ons opnemen of stuur een e-mail naar info@smyrilline.nl.

78 619 85 25 Catalogus bestellen

Laat je inspireren

Wilt u regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen?

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus