Een of twee weken op IJsland incl. accommodatie

Maak in korte tijd heel goed kennis met IJsland. Breng een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden, met inbegrip van Gullfoss en Dettifoss, twee watervallen. U verblijft in hotels, boerderijen of pensions. Het ontbijt is tijdens de rondreis inbegrepen.

Geniet van de prachtige rondreis op IJsland, waar 95 procent van de wegen is verhard en dus gewoon toegankelijk is voor auto of motor.

We hebben speciale rondreizen in het programma die één of twee weken duren, zodat u heel veel van de spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland kunt ervaren: adembenemend landschap, kliffen, watervallen, lavalandschappen evenals pittoreske plaatsjes. Tot slot, denk erom dat u de dag niet beter kunt beëindigen dan met een bad in een van de vele thermale bronnen.

Boek op tel. +45 9655 8500 of booking@smyrilline.nl (engels). 

Prijzen

Zomer
Vertrek uit Denemarken dinsdag
Vertrek uit IJsland donderdag

7 nachten in IJsland
vanaf € 2.116

14 nachten in IJsland
vanaf € 3.481

Herfst
Vertrek uit Denemarken zaterdag
Vertrek uit IJsland woensdag

8 nachten in IJsland
vanaf € 1.939

15 nachten in IJsland
vanaf € 2.524

 • Prijs is inclusief:
  • Per persoon wanneer 2 personen samen reizen
  • Overtocht Denemarken – IJsland v.v
  • Binnenhut
  • 1 auto <1,9m H & 5m L 
  • 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland
  • Ontbijt tijdens de rondreis
  • Routebeschrijving

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: Betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 810. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek te worden betaald.

 

Routevoorbeelden

 • 1 week

  Een korte maar zeer uitgebreide tour, die heel wat rijden betekent: een totaal van 1800-2000 km. De route is een rondje IJsland, voornamelijk de cirkelweg, waardoor u in de gelegenheid bent veel van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van IJsland te bewonderen: het meeste van IJsland in de kortst mogelijke tijd!

  Zie routebeschrijving
 • 2 weken

  Dit is een ontspannen reis die bijna al het moois van IJsland aanbiedt, behalve de Westfjorden en het centrale hoogland. U heeft volop tijd om alles rustig te kunnen bekijken, inclusief het onbekende noordoosten en de bekende highlights als het meer Mývatn, het schiereiland Snæfellsnes, het dal Thjórsárdalur, alle Nationale Parken in IJsland en natuurlijk het fantastische gletsjermeer Jökulsárlón. Daarnaast heeft u twee overnachtingen in Reykjavik, zodat u deze stad goed leert kennen, plus de mogelijkheid om de befaamde Blue Lagoon te bezoeken.

  Zie routebeschrijving
 • 2 weken incl. de Westfjorden

  Dit is een rondreis die heel IJsland beslaat, inclusief de Westfjorden. Dagen met lange autoreizen worden afgewisseld met dagen met minder autorijden, zodat u tussendoor ook uw rust krijgt. Maar het reisprogramma is heel uitgebreid en omvat vanzelfsprekend de belangrijkste attracties van IJsland (Skaftafell, Geysir, Gullfoss en Þingvellir, het schiereiland Snæfellsnes,  Akureyri, Mývatn, Dettifoss), evenals enkele heel bekende plekken (Westfjorden, het Þjórsárdalur dal).

  Zie routebeschrijving

Reispapieren

Als u een rondreis bij ons boekt, krijgt u naast uw ticket en vouchers een uitgebreide routebeschrijving. 


Bijzonderheden

Als u assistentie nodig heeft of speciale wensen heeft, maakt u deze dan kenbaar bij het boeken van de reis.


Rijden op IJsland

Rijden op IJsland kan anders zijn dan u gewend bent. Voor veilig rijden op IJsland raden wij u aan de volgende website te checken safetravel.is. Hier vind u tips en aanbevelingen over rijden op IJsland en wat u kunt verwachten.


Rijden door de hooglanden met de motor

Het is belangrijk om een waterdicht en schokbestendig bagagesysteem, een goede ketting en nieuwe banden te hebben. Vooral voor het binnenland kunt u het beste banden met een grof enduroprofiel gebruiken. Er zijn verhalen van reizigers die een set banden op 1800 km hebben verbruikt, omdat het grind scherp en verwoestend is. Het is erg handig om een hulpmiddel mee te nemen om de luchtdruk in de banden te meten, een reparatieset voor lekke banden en een extra tank voor brandstof, vooral als je ook op brandstof kookt. Wees voorzichtig met de bepakking: Los materiaal kan gemakkelijk van de bepakking worden geschud, als het niet goed wordt bevestigd.

Al met al, als je vooraf grondig voorwerk doet en een goede motorfiets meeneemt, kan het een prachtig avontuur worden. 

Het is mogelijk om de hooglandroutes zoals Sprengisandur, Behind the Mountains en de track naar Askja te rijden als je een goede 4x4 enduro-motor hebt (geen tourmotor) en als je heel voorzichtig bent. Voor tourmotoren raden we aan om op de hoofdwegen te blijven en niet door het hoogland te rijden, met uitzondering van de Kjölur-track. 


Sneeuwkettingen

Wij raden u aan sneeuwkettingen mee te nemen bij een bezoek aan IJsland buiten de maanden juni, juli en augustus.


Vastgestelde routes

De routes van de rondreizen zijn vastgesteld. Tijdens de maanden juni, juli en augustus kunt/moet u rekening houden met kleine aanpassingen als er accommodaties zijn volgeboekt. 

Laat je inspireren

Wilt u regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen?

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus

Ja, ik wil regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen.