Nuttige informatie

Aankomst- en vertrektijden
Voor meer informatie over vertrek- en aankomsttijden nl.smyrilline.fo

Autodek
Het autodek staat tijdens de overtocht vol met diverse voertuigen  en ruimte hiertussen is beperkt. Zet uw auto altijd op de handrem. Het autodek is tijdens de afvaart gesloten. 

Babybedjes
U kunt direct bij uw boeking of bij de receptie aan boord een babybedje huren. De kosten bedragen 150 DKK/€ 20, inclusief bedlinnen.

Bagage
U mag tot max. 200kg aan bagage per persoon mee aan boord nemen. Het autodek is tijdens de afvaart gesloten. Neemt u dus bij het verlaten van het autodek mee wat u nodig heeft naar uw hut voor de dagen aan boord.  

Bevroren goederen en bagage
Pasagiers kunnen max. 50kg per boeking aan bevroren goederen of max. 1/2m3 aan bagage meenemen aan boord zonder extra kosten. Voor meer informatie omtrent het aanleveren van de goederen moet u contact opnemen met de check-in medewerkers. De bevoren goederen moeten zijn voorzien van naam en adres van de eigenaar. Het is niet toegestaan om bevoren goederen mee te nemen naar IJsland. Deze service is gratis en Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de goederen.

Let op: Transport van goederen voor commerciele doeleinden is alleen mogelijk via Smyril Line Cargo (tel: +298 309600 of cargo@cargo.is). 

Check-in
Alle passagiers mogen in de auto blijven tijdens het inschepen en ontschepen.

Het personeel aan boord probeert alle voertuigen zo snel mogelijk te laden en te lossen. Het kan echter voorkomen dat er in het hoogseizoen 800 voertuigen aan en van boord van de Norröna gereden en geplaatst moeten worden. Wij verzoeken u daarom rekening te houden met wachttijden van ca. 1 uur. 

Check in Hirtshals: Fjord Line, Container kajen 4, DK-9850 Hirtshals, Denemarken.
Check in Tórshavn: Eystarabryggja 2, FO-100 Tórshavn, de Færøer Eilanden.
Check in Seyðisfjörður: Fjarðargata 8, IS-710 Seyðisfjörður, IJsland. 

Drinkwater aan boord
Het kraanwater aan boord van M/S Norröna is schoon. U kunt het gewoon drinken.

Elektriciteit
230 volt. De stopcontacten aan boord zijn gelijk aan de rest van Europa. Als u er niet zeker van bent, raden wij u aan een adapter mee te nemen. Het opladen van batterijen in uw voertuig/camper/caravan aan boord is niet toegestaan. Gasflessen dienen afgesloten te worden voor de overtocht. Er zijn twee stopcontacten in de hut aanwezig, maar niet naast het bed. 

Elektrische auto
Vanwege veiligheidsredenen aan boord, is het belangrijk dat u bij boeking Smyril Line informeert, dat u met een elektrische auto reist.

Huisdieren
Vervoer van huisdieren is tegen aanvullende kosten en volgens speciale voorschriften, zoals overeengekomen met SML. Huisdieren zijn niet toegestaan in de hutten aan boord. Elke overtreding van deze regel resulteert in een geldboete van 405 EUR voor het schoonmaken. Als u een kooi aan boord reserveert dan ontvangt u een nummer. U ontvangt nummer 1 t/m 4 indien het een kleine kooi is of nummer 5 of 6 indien het een grote kooi is. Als u aan boord bent, kunt u bij de receptie 2 sleutels ophalen. Bij het ophalen van de sleutels dient u een aanbetaling van 200 DKK te voldoen. De aanbetaling wordt terugbetaald als u beide sleutels weer inlevert. Er zijn hondenkooien aan boord: 2 grote kooien: 80 cm (B) x 115 cm (H) x 130 cm (D) 6 kleinere kooien: 80 cm (B) x 55 cm (H) x 130 cm (D). Naar IJsland: huisdieren mogen niet meegenomen worden naar IJsland. Naar de Færøer : Informeer bij de lokale autoriteiten naar de voorschriften voor de import van huisdieren naar de Færøer: hfs.fo.

Internet en telefoonverbindingen
Tegen betaling kunt u aan boord bij de receptie toegang tot het internet kopen. Voor meer info en tarieven klik hier.  

Aan boord van M/S Norröna belt u via de satelliettelefoon. Dat betekent dat, als u belt of gebeld wordt, de kosten aanzienlijk hoger kunnen zijn.  

Kinderen
Ouders zijn ten alle tijde verantwoordelijk voor hun kinderen. Er is geen toezicht in het zwembad en fitness ruimte. Kinderen jonger dan 15 jaar zijn niet zonder ouderlijk toezicht welkom in het zwembad of fitness ruimte. 

Kinderwagen
U mag de kinderwagen van uw baby mee aan boord nemen. Maar u moet de kinderwagen uit veiligeheidsoverwegingen in uw hut zetten en niet op de gang.

Kluisjes
U kunt uw waardevolle bezittingen opbergen in een kluisje op dek 2 of 7. De kluisjes hebben twee afmetingen: Groot 88 cm (D), 60 cm (H) and 40 cm (D) en klein 78 cm (D), 40 cm (H) and 30 cm (B). De huur voor de kleine kluis is DKK 10 en DKK 20 voor de grote kluis. Elke keer dat u de kluis opent zijn er kosten aan verbonden. 

Liften
Er zijn twee liften voor en twee liften achter op het schip. Alle dekken zijn toegankelijk met de lift, behalve dek 1 waar zich het zwembad en de fitnessruimte bevinden. Als u problemen heeft met lopen, geeft u dat dan aan bij boeking, zodat wij u een hut kunnen geven in de directe nabijheid van een lift. 

Propaangas aan boord van MS Norröna
Alleen gas dat zich al in de ingebouwde tank van het voertuig bevindt, is toegestaan. Extra gastanks mogen alleen aan boord worden gebracht als ze leeg zijn. Om veiligheidsredenen zijn klanten verplicht om het check-in personeel te informeren dat propaangas zich in het voertuig bevindt.

Roken
Roken is alleen toegestaan in de rookruimte Hjallurin op dek 9. Deze beperking is van toepassing op zowel passagiers als bemanning. Roken is ten strengste verboden in de hutten aan boord. Overtreding van deze regels resulteert in een boete van € 203.

Scheepstijd
De tijd aan boord is Færøerse tijd. Tijd op de Færøer wordt gemeten met Greenwich Mean Time (GMT) tijdens de wintermaanden en de GMT + 1 uur tijdens de zomer. 

Schoonmaak aan boord
Deze service geldt alleen voor passagiers van de Noord-Atlantische Cruise. Op zondag en donderdag wisseenl van handdoeken, schoonmaak badkamer, bedden opmaken en stofzuigen. Op dinsdag tijdens de cruise wordt de hut in zijn geheel schoongemaakt en is uw hut weer als nieuw. 

Passagiers die niet varen op een Noord-Atlantische Cruise ontvangen geen schoonmaakservice. Als u echter iets nodig heeft of vragen heeft, bent u altijd welkom bij de receptie aan boord. 

Speciale behoeften
M/S Norröna is voorzien van 6 hutten voor mindervaliden. De hutten zijn ruim en zijn te vinden op dek 5 en 6. De gang en badkamer is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Bij het bestellen van tickets verzoeken wij u vriendelijk aan ons door te geven of u assisentie nodig heeft bij de incheck en voor de veiligheidsprocedure aan boord. U wordt vriendelijk verzocht zich uiterlijk 2,5 uur voor vertrek te melden bij de incheck. 

Tax Free teruggave
Als u vanuit IJsland terugreist naar huis, moet u uw Tax Free bonnen voor teruggave in een mailbox stoppen in Seyðisfjörður. Uw Tax Free bonnen worden door de IJslandse douane afgestempeld en naar de desbetreffende Taks Free instantie gestuurd, die het geld terugstort op uw betaalkaart. De betalingstermijn is circa 3 maanden.

Als u vanuit de Færøer terugreist naar huis, moet u uw Taks Free bonnen laten afstempelen door de douane van de Færøer. De douane is één uur voor vertrek uit Tórshavn aanwezig om de bonnen af te stempelen. De Taks Free bonnen worden dan terugbetaald in DKK bij de receptie aan boord.

Uitchecken
Passagiers wordt vriendelijk verzocht de hut uiterlijk 2 uur voor aankomst in de haven te verlaten. Deze informatie wordt via de boordomroep doorgegeven. 

Valuta aan boord
Het betaalmiddel aan boord is de Deense Kroon (DKK). U kunt echter ook betalen met EUR, USD en ISK bankbiljetten (munten worden niet geaccepteerd). U ontvangt het wisselgeld altijd in DKK.

De meeste creditcards worden een boord geaccepteerd. Er kan een slechte internetverbinding zijn waardoor deze niet altijd werken. Contant geld als extra betaalmiddel raden wij dan ook altijd aan. 

Het is niet mogelijk om aan boord geld te wisselen of op te nemen.

Verloren bezittingen aan boord
Neem contact op met de reception aan bord, tel:. +298 344900 of stuur een e-mail naar reception@norrona.fo als u uw eigendommen ben vergeten aan boord. Als uu de goederen toegestuurd wilt hebben moet u zelf de kosten betalen. Uw eigendommen worden ca. 2 maanden aan boord bewaard.

Vloeibaar gas aan boord van M/S Norröna
Het is toegestaan om maximaal 20 liter extra vloeibaar gas aan boord van M/S Norröna te brengen. De tanks moeten van staal zijn en moeten voor dit doel worden goedgekeurd. Bij aankomst in IJsland: cliënten moeten bij aankomst contact opnemen met de douane in IJsland om het extra gas te betalen.

Zeeziekte
Bij de receptie kunt u indien nodig medicatie tegen zieziekte kopen. 

Ziekenhuis
M/S Norröna is uitgerust met een klein ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft de benodigde (basis)medicijnen aan boord. De eerste officier is de 'dokter' aan boord en kan indien nodig eerste hulp verlenen. Het schip staat in direct contact met het ziekenhuis in Tórshavn. Als het nodig is, kan een dokter worden ingevlogen per helicopter of passagiers kunnen worden opgepikt om aan land naar een ziekenhuis te brengen. 

Zwangerschap
Zwangere passagiers kunnen tot week 35 van de zwangerschap met M/S Norröna varen. Dat is altijd op eigen risico. In de weken 31-35 van de zwangerschap moet  u een medische verklaring overleggen. M/S Norröna heeft geen arts aan boord. 

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus

Ja, ik wil regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen.