Simmer Dim – een gastronomische innovatie

Door Johan Mortensen, food expert, 12.09.2017​

Het Simmer Dim restaurant aan boord van M/S Norröna heeft een nieuwe chef-kok: de 37-jarige Janus Einar Sørensen. Janus heeft gewerkt in een aantal bekende restaurants, waaronder Koks in Tórshavn op de Færøer Eilanden en in de met diverse onderscheidingen bekroonde restaurants Noma, Studio en Almanak in Kopenhagen. Een van zijn mentoren en inspiratiebronnen is de Deense chef Torsten Vildgaard, oprichter van het beroemde restaurant Noma.​
 
Janus gebruikt duidelijk zijn ervaringen opgedaan in deze befaamde keukens. Zijn 5-gangen menu bij Simmer Dim is licht, elegant en divers. Een smaakexplosie met een prachtige presentatie op mooi serviesgoed.​

Ons menu omvatte een heerlijke, gefermenteerde visbouillon met dilleolie en noedels gemaakt van selderij en zoete kervel. Een gerecht dat ons deed denken aan de Japanse keuken. Janus plans to focus on seasonal Faroese ingredients, including plants and vegetables. Simmer Dim’s maître d'hôtel is the young and skilled Rani Lamhauge Beder.

Janus gaat zijn maaltijden uitvoeren met seizoensgebonden Færøerse ingrediënten, waaronder planten en groenten. Simmer Dim's maître d'hôtel is de jonge en bekwame Rani Lamhauge Beder. Samen met manager Svein í Heiðunum hebben zij gezorgd voor de transformatie en verbetering van het Simmer Dim Restaurant.

Janus, Svein en Rani zijn uw ambitieuze gastheren en zij zullen het Simmer Dim Restaurant  ongetwijfeld nog verder ontwikkelen, een groot voordeel voot Smyril Line en de Færøerse  gastronomie.

Wij kunnen u het Simmer Dim restaurant van harte aanbevelen!

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus