Nordic Ervaringen - al 37 jaar

Smyril Line werd opgericht in 1982 en is vandaag de dag een internationaal rederij met een een betrouwbare verbinding tussen de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan en het vasteland van Europa. 

Het hoofdkantoor van Smyril Line is in Tórshavn op de Færøer Eilanden. Smyril Line heeft verder kantoren in IJsland, Duitsland en Denemarken. Smyril Line werkt samen met agenten in het grootste deel van Europa en de wereld.

Veel jaren zijn verstreken sinds rederij Smyril Line op 1 november 1982 werd opgericht door drie officieren aan boord: Óli Hammer, Jógvan í Dávastovu en Andrias Joensen, werkzaam bij rederij Strandfaraskip Landsins, een overheidsbedrijf. Smyril Line kocht een Zweedse veerboot, renoveerde en noemde M/S Norröna. Het schip had een capaciteit van 1.050 passagiers en 300 auto’s. Het eerste vaarseizoen van M/S Norröna was de zomer van 1983.


In de loop der jaren werd Smyril Line bekend als de betrouwbare verbinding in de Noord-Atlantische Oceaan. De vraag steeg gestaag en na 20 jaar was het tijd  om M/S Norröna te vervangen door een grotere, modernere veerboot. In 2003 kwam de huidige M/S Norröna in de vaart met een capaciteit van 1482 passagiers en 800 auto's. Het schip maakte haar eerste reis op 7 april 2003.
 
Smyril Line verzorgt reizen en vrachtvervoer naar de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan.

Laat je inspireren

Wilt u regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen?

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus