Route naar Hirtshals

Wij krijgen vaak veel praktische vragen van onze reizigers. Hieronder hebben we de meest belangrijke vragen voor u verzameld.

Terminal in Hirtshals 
Smyril Line maakt gebruik van de Fjord Line Terminal, gelegen aan de Containerkajen 4 te Hirtshals. Deze ligt op ca. 30-35 minuten lopen van het stadscentrum. U kunt er koffie, thee, frisdranken en snacks kopen echter geen maaltijden.  Voetpassagiers gaan over de loopbrug aan boord, een lift en een roltrap staan tot uw beschikking. De inscheping begint meestal een uur voor vertrek.

Reizigers met voertuig
Aangekomen bij de haven kunt u direct naar de check-in van de Fjord Line rijden, dit staat met borden duidelijk aangegeven in de haven (aan het einde van Sigurd Espersens Vej). U vindt hier toiletten.

Hoe komt u bij de haven in Hirtshals?
De haven van Hirtshals heeft een directe verbinding met de snelweg die de grote steden met elkaar verbindt. Rij over de E 39 tot de laatste rotonde voor de afslag naar het centrum van Hirtshals (aan uw linkerhand ziet u een tankstation). Neem de eerste afslag aan uw rechterhand, op de borden ziet u duidelijk Smyril Line met een pictogram van een veerboot. Volg deze weg die u direct naar de veerboot brengt, Containerkajen 4, Hirtshals. Als u in het havengebied bent aangekomen, ziet u M/S Norröna aan de kade liggen.  

Treinverbindingen
Treinen rijden van Aalborg naar Hirtshals via Hjørring. Vanuit Hjørring vertrekt een lokale trein naar Hirtshals. De reis duurt ongeveer 22 minuten.

Komt u vanuit Hirtshals dan kunt u de lokale trein naar Hjørring nemen. Vanuit Hjørring zijn er goede treinverbindingen naar andere steden. Een reis van Hjørring naar bijvoorbeeld Aalborg duurt ongeveer 45 minuten.
 
Voor bus- en treintijden naar en van Hirtshals kunt u kijken op rejseplanen.dk 
 
Bus vanaf station Hirtshals naar de ferryterminal
Er is een busdienst tussen het treinstation in Hirtshals en de ferryterminal. Een ticket kost DKK 40 per persoon en wordt rechtstreeks aan de chauffeur betaald, dit is geen Smyril Line-bus. 
 
Vliegvelden
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Aalborg, vanwaar een shuttle naar Lindholm station gaat. Hiervandaan vertrekken aansluitende treinverbindingen naar Hirtshals. Er zijn veel goedkope binnenlandse vluchten van en naar Kopenhagen voor onze voetpassagiers. Daarnaast zijn er veel internationale vluchten mogelijk naar Zuid-Europa voor onze reizigers. Voor hen die met de auto reizen, is gratis parkeren mogelijk op het vliegveld van Aalborg.  
 
Taxi vanuit Hirtshals
Hirtshals Taxi
Tel.: +45 98 94 40 00
hhbusservice.dk

Hirtshals Taxi
Tel.: +45 98 94 40 00
godis-taxi.dk

Er is een taxi standplaats aan de terminal in Hirtshals.

Hotels
Er zijn verschillende hotels in Hirtshals. Het Montra Skaga Hotel, dat relatief dicht bij de terminal ligt, biedt ook parkeergelegenheid voor DKK 300 per week (onder voorbehoud van wijzigingen). De bus stopt ook bij het Montra Skaga Hotel op weg van en naar het treinstation (bij het benzinestation, tegenover de parkeerplaats).

Montra Skaga Hotel
Willemoesvej 1
DK-9850 Hirtshals
Tel.: +45 98 94 55 00
skagahotel.dk

Zie ook " ToppenAfDanmark "

Handige websites
dsb.dk
rejseplanen.dk
krak.dk
mols-linien.dk (bootverbinding tussen Jutland en het eiland Seeland)
nordjyllandstrafikselskab.dk (busverbindingen in Noord-Jutland)

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus

Ja, ik wil regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen.