0031-(0)78-6198525

Nordic Ervaringen - al 37 jaar

Smyril Line werd opgericht in 1982 en is vandaag de dag een internationaal bedrijf met kantoren op de Færøer, in IJsland, Duitsland en Denemarken. Smyril Line werkt samen met agenten in het grootste deel van Europa en de wereld.

Veel jaren zijn verstreken sinds rederij Smyril Line op 1 november 1982 werd opgericht door drie officieren aan boord: Óli Hammer, Jógvan í Dávastovu en Andrias Joensen, werkzaam bij rederij Strandfaraskip Landsins, een overheidsbedrijf. Smyril Line kocht een Zweedse veerboot, renoveerde en noemde M/S Norröna. Het schip had een capaciteit van 1.050 passagiers en 300 auto’s. Het eerste vaarseizoen van M/S Norröna was de zomer van 1983.

 
In de loop der jaren werd Smyril Line bekend als de betrouwbare verbinding in de Noord-Atlantische Oceaan. De vraag steeg gestaag en na 20 jaar was het tijd  om M/S Norröna te vervangen door een grotere, modernere veerboot. In 2003 kwam de huidige M/S Norröna in de vaart met een capaciteit van 1482 passagiers en 800 auto's. Het schip maakte haar eerste reis op 7 april 2003.
 
Inmiddels is Smyril Line een rederij met een een betrouwbare verbinding tussen de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan en het vasteland van Europa. De Deense Travel Awards 2012 nomineerde Smyril Line voor de top drie van rederijen die personen vervoeren. In 2014 werd M/S Norröna benoemd tot 'schip van het jaar' door de Færøerse Scheepvaartcommissie.
 
Het hoofdkantoor van Smyril Line is in Tórshavn op de Færøer Eilanden. Smyril Line heeft verder kantoren in IJsland, Duitsland en Denemarken.
 
Smyril Line verzorgt reizen en vrachtvervoer naar de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan.

 

Contact

Contact

Wilt u direct contact opnemen met een van onze kantoren, dan treft u hieronder de contactgegevens aan. 

In de media

In de media

Smyril Line geeft voorlichting en informatie aan de pers en in de media. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Welkom op onze website

Smyril Line is de enige passagiers-veerdienst naar IJsland en de Færøer Eilanden. M/S Norröna heeft wekelijkse afvaarten vanuit Denemarken. Op deze website vindt u prachtige reizen naar IJsland en de Færøer Eilanden.

 

Eerst volgende vertrek en aankomst

Vertrek (plaatselijke tijd)
Tórshavn. 23. Aug 03:30
Aankomst (plaatselijke tijd)
Hirtshals. 24. Aug 12:30
Vertrek (plaatselijke tijd)
Hirtshals. 24. Aug 16:30

Klantenservice

  • +31 (0)78-6198525
  • info@smyrilline.nl
  • Onze kantoren
  • (Engels)