Explorers of the North Atlantic since 1982

Over ons

Meer dan 33 jaar ervaring Smyril Line werd opgericht in 1982 en is vandaag de dag een internationaal bedrijf met kantoren in de Faeröer, IJsland, Duitsland en Denemarken. Smyril Line werkt samen met agenten in het grootste deel van Europa en de wereld

 

Meer dan 33 jaar zijn verstreken sinds rederij Smyril Line op 1 november 1982 werd opgericht door drie officieren aan boord, Óli Hammer, Jógvan í Dávastovu en Andrias Joensen, werkzaam bij het overheidsbedrijf rederij Strandfaraskip Landsins. Smyril Line kocht een Zweedse veerboot, renoveerde en noemde het M / S Norröna. Het had een capaciteit van 1.050 passagiers en 300 auto’s. Het eerste vaarseizoen van de Norröna was de zomer van 1983.
 
In de loop der jaren raakte Smyril Line bekend als de betrouwbare verbinding in de Noord-Atlantische Oceaan. De vraag steeg gestaag en na 20 jaar was het tijd  om M / S Norröna vervangen door een grotere, meer moderne veerboot. In 2003 kwam de huidige M / S Norröna in de vaart met eencapaciteit van 1482 passagiers en 800 auto's en maakte haar eerste reis op 7 april 2003.
 
Inmiddels is Smyril Line is een rederij met een een betrouwbare verbinding tussen de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan en het vasteland van Europa. De Deense Travel Awards 2012 nomineerde Smyril Line voor de top drie personenvervoer rederijen. In 2014 werd Norröna benoemd tot schip van het jaar door de Faeröerse Scheepvaart commissie.
 
Smyril Line's hoofdkantoor is in Tórshavn op de Faeröer Eilanden. Smyril Line heeft kantoren in IJsland, Duitsland en Denemarken.
 
Smyril Line verzorgt  reizen en vrachtvervoer naar de eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan.