De Færøer Eilanden is een kleine eilandengroep en makkelijk te bereiken

Alle eilanden zijn onderling verbonden met het openbaar vervoer. De meeste eilanden zijn met elkaar verbonden door tunnels en bruggen en dat maakt het gemakkelijk om met uw voertuig naar alle uithoeken van deze eilandengroep te rijden. Er is een prima wegennet op de Færøer Eilanden en dat zorgt voor een prettige en veilige reis afhankelijk van de weersomstandigheden. Alle hoofdwegen zijn geasfalteerd, maar sommige wegen -  met name naar kleinere plaatsen – zijn onverhard. 

Tolgelden tunnels
Met de opening van de nieuwe onderzeese tunnel naar Sandoy op 21 december 2023 zijn de Færøer Eilanden nu nog toegankelijker voor automobilisten. Het uitgebreide wegennetwerk en vier onderzeese tunnels verbinden niet alleen zeven van de eilanden, maar ook in totaal 88,8% van de Færøerse bevolking. Dit biedt je een unieke kans om de schatten van de eilanden te verkennen en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Als u op de Færøer Eilanden gebruik maakt van de onderzeese tunnels betaalt u tol. Voor meer informatie over de prijzen etc. zie tunnil.fo.

Per auto
De wegen op de Færøer Eilanden zijn goed onderhouden en allen geasfalteerd. Indien U met een groot en hoog voertuig rijdt moet U van te voren plannen welke route u wilt rijden en door welke tunnels u kunt rijden. Op de eilanden wordt rechts gereden en de meeste verkeersborden zijn volgens internationale standaard. Uw dient met de verlichting aan te rijden en het dragen van de autogordels is verplicht. De maximum snelheid is 80 km (50 mijl) buiten de bebouwde kom en 50 km (30 mijl) binnen de bebouwde kom. Snelheidsovertredingen worden zwaar beboet. Schapen grazen vrij aan beide zijden van de belangrijkste wegen, let dus goed op.

Parkeren in het centrum van Tórshavn, Klaksvík en Runavík is beperkt. Er wordt veel gebruik gemaakt van de parkeerschijf. Indien u deze niet in uw bezit heeft kunt u deze gratis afhalen bij banken en VVV-kantoren.

Per fiets​
Steeds meer mensen kiezen ervoor om de Færøer Eilanden per fiets te verkennen. Gezien de spectaculaire schoonheid te zien vanaf het zadel met prachtige bergen en valleien is dit geen wonder. Er zijn echter wel een paar zaken om rekening mee te houden. Fietspaden zijn in zowel in de steden als de landelijke omgeving zeldzaam. In de meeste gevallen delen fietsers de weg met motorvoertuigen. Voor meer informatie over het fietsten op de Færøer Eilanden, bezoek VisitFaroeIslands

Per bus
Voor meer informatie over de diverse busverbindingen op de eilanden, bezoek ssl.fo. Voor de busverbindingen in Tórshavn, bezoek torshavn.fo.

Voor meer informatie over het reizen per bus op de Færøer Eilanden, bezoek VisitFaroeIslands.

Rijden op de Færøer Eilanden

Rijden op de Færøer Eilanden

Laat je inspireren

Wilt u regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen?

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus

Ja, ik wil regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen.