Algemene bepalingen 2022

(De Algemene Bepalingen 2021 vindt u verderop deze pagina)

ANVR-REIZIGERSVOORWAARDEN

Onze dienstverlening als agent van diverse vervoersmaatschappijen en andere principalen geschiedt onder toepasselijkheid van hun voorwaarden. Behalve deze voorwaarden zijn op al onze verbintenissen van toepassing;

 • jegens cliënten, in onze hoedanigheid van reisorganisator; de ANVR Reizigersvoorwaarden;
 • jegens cliënten in onze hoedanigheid van reisbureau/reisagent; de ANVR Reizigersvoorwaarden, de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR;
 • jegens agenten/wederverkopers, in onze hoedanigheid van principaal/reisorganisator; de ANVR-Agentuurvoorwaarden.

Bovengenoemde voorwaarden en condities liggen ter inzage op ons hoofdkantoor. Vraagt u er zo nodig om. Troll Travel bv is lid van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) onder nummer 4293 en aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) onder nummer 2115, alsmede aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen).

STICHTING CALAMITEITENFONDS REIZEN

Troll Travel bv / Kvk 23058387 is aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de reizen van Troll Travel onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

 • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
 • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN

Troll Travel bv /Kvk 23058387 is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de reizen van Troll Travel bv onder garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

TARIEVEN

Alle genoemde tarieven zijn vermeld in EURO. De tarieven enkele reis zijn alleen geldig wanneer een retourticket wordt gereserveerd. Wanneer u een enkele reis reserveert, zal er per persoon € 10,- reserveringskosten in rekening worden gebracht. Kinderen van 0-2 jaar zijn daarvan uitgezonderd. Voor alle voertuigen geldt een maximum hoogte van 1.90m (inclusief dakkoffer en antenne), maximum breedte van 2.00m en maximum lengte van 5.00m, tenzij anders staat vermeld. Er gelden toeslagen voor overschrijding van bovenstaande afmetingen, zo ook voor caravans, trailers etc. 

Het is van groot belang dat bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte van het voertuig worden opgegeven. Als de afmetingen van het voertuig bij inscheping niet overeenkomen met de gegevens van de reservering, kan dit ernstige consequenties tot gevolg hebben. De reiziger kan de toegang (tot de ferry) worden ontzegd en er is geen sprake van teruggave van de reissom. 

Georganiseerde (rond)reizen inclusief accommodatie, waarbij ‘per persoon’ staat, zijn geldig op basis van 2 volwassenen die samen reizen, tenzij anders vermeld. Het verblijf in hotels en guesthouses is in een gedeelde tweepersoonskamer. Voor personen die alleen reizen, is de toeslag voor een éénpersoonskamer verplicht. De tarieven voor verblijf in hostels zijn gebaseerd op kamers met meerdere bedden. Let u er s.v.p. op dat er verschillende regels zijn m.b.t. slaapzakken op de verschillende bestemmingen. U kunt uw eigen slaapzak meenemen of een slaapzak huren.

Bij overnachtingen in vakantiehuizen op IJsland zijn bedlinnen, handdoeken en elektriciteit inbegrepen. U moet de eindschoonmaak zelf te doen. Bij overnachtingen in vakantiehuizen op de Færøer Eilanden is elektriciteit inbegrepen, huur van bedlinnen en handdoeken is niet inbegrepen, deze kunt u extra huren. Eindschoonmaak is verplicht, kosten daarvoor zijn niet inbegrepen en komen dus bovenop de reissom.

Op de dag van aankomst is de gebruikelijke inchecktijd in de hotels van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op de dag van vertrek moet u voor 11.00 uur uitchecken. Het verblijf op de bestemmingen vindt plaats op de in het programma/op de voucher vermelde accommodaties. Smyril Line behoudt zich het recht voor om alternatieve nabijgelegen overnachtingsmogelijkheden van overeenkomstige of betere standaard te gebruiken. Smyril Line behoudt zich tevens het recht voor passagiers te verwijzen naar veerdiensten/schepen van gelijkwaardige of betere standaard. Reisinformatie wordt hoofdzakelijk in het Deens of Engels gegeven. Excursies, maaltijden, dranken, accommodaties aan wal, evenals bijbehorende diensten als transfers, vervoer ter plaatse of vluchten, zijn niet inbegrepen in de reissom, tenzij dit anders vermeld staat.

Kindertarieven (3-11 jaar) voor de overtocht en georganiseerde rondreizen zijn gebaseerd op verblijf in eigen bed/extra bed in de hut/kamer van de ouders. Kinderen in de leeftijd 0-2 jaar reizen gratis, maar hebben geen recht op een eigen bed. Extra bedden zijn beschikbaar tegen hetzelfde tarief als geldt voor kinderen van 3-11 jaar voor de overtocht en de georganiseerde rondreizen. Er geldt een maximum van één extra bed per tweepersoons kamer. Twee extra bedden zijn alleen mogelijk in sommige hotels en zijn altijd op aanvraag. Het extra bed kan een matras of slaapbank etc. zijn.

RESERVERINGSKOSTEN

Wij brengen administratiekosten en een verplichte bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen à € 2,50,- per boeking in rekening.

HUISDIEREN

Vervoer van huisdieren is tegen aanvullende kosten en volgens speciale voorschriften, zoals overeengekomen met Smyril Line. Huisdieren zijn niet toegestaan in de hutten aan boord. Elke overtreding van deze regel resulteert in een geldboete van 405 EURO voor het schoonmaken. Er zijn hondenkooien aan boord: 2 grote kooien: 80 cm (B) x 115 cm (H) x
130 cm (D) 6 kleinere kooien: 80 cm (B) x 55 cm (H) x 130 cm (D). Naar IJsland: huisdieren mogen niet meegenomen worden naar IJsland. Naar de Færøer: informeer bij de lokale autoriteiten naar de voorschriften voor de import van huisdieren naar de Færøer: hfs.fo.

ZWANGERSCHAP

Tot 35 weken zwangerschap mag u meereizen aan boord van het MS Norröna, maar geheel op eigen risico. Vanaf 31 weken moet u een Engelstalige doktersverklaring kunnen overleggen. Aan boord van het MS Norröna is geen arts aanwezig.

MINDERJARIGEN

Alle reizigers onder 16 jaar moeten reizen met een ouder of voogd. Reizigers tussen 16 en 18 jaar moeten schriftelijke toestemming hebben van hun ouder of voogd om te mogen reizen.

DIEPVRIES GOEDEREN

Passagiers kunnen max. 50kg per boeking aan bevroren goederen of max. 1/2m3, meenemen aan boord zonder extra kosten. Voor meer informatie omtrent het aanleveren van de goederen moet u contact opnemen met de check-in medewerkers. De bevroren
goederen moeten zijn voorzien van naam en adres van de eigenaar. Het is niet toegestaan om bevroren goederen mee te nemen naar IJsland. Deze service is gratis. Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de goederen. Let op: transport van goederen voor commerciële doeleinden is alleen mogelijk via Smyril Line Cargo (tel: +298 309600 of cargo@cargo.is).

VERVOER DOOR ONAFHANKELIJKE VERVOERDERS

Er kunnen andere voorwaarden gelden bij georganiseerde reizen als er lokaal transport is geregeld of vluchten zijn inbegrepen. Deze voorwaarden worden bekend gemaakt zodra de reis is bevestigd. Vooral de voorwaarden m.b.t. check-in, huisdieren en bagage kunnen per vervoerder afwijken.

VERTREK- EN AANKOMSTTIJDEN

Alle genoemde tijden in het vaarschema zijn lokale tijden en afhankelijk van weersomstandigheden. Smyril Line behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in de dienstregeling.
Passagiers zijn zelf verplicht inlichtingen in te winnen over de actuele aankomst- en vertrektijden en mogelijke wijzigingen van MS Norröna. Actuele informatie hierover kunt u verkrijgen via onze website smyrilline.com of bel +298 345800.

INCHECKEN

Houd s.v.p. in de gaten dat de vertrektijd is de tijd/datum die is vermeld op uw ticket. De uiterste meldtijd bij de havens is voor passagiers met eigen voertuig uiterlijk 2 uur voor vertrek, in het hoogseizoen is dit 2½ uur voor vertrek. Met uitzondering van Seyðisfjörður, hier geldt een uiterste meldtijd van 3 uur voor vertrek. Voor passagiers zonder voertuig geldt een uiterste meldtijd van 1 uur voor vertrek in alle havens. Smyril Line behoudt zich het recht voor de gereserveerde afvaart te annuleren als u zich later dan de uiterste meldtijd voor vertrek bij de haven meldt. Smyril Line behoudt zich het recht voor om uit te varen zodra de check-in is gesloten. Toegang tot het autodek gedurende de reis kan niet worden gegarandeerd.

U moet met de mogelijkheid rekening houden, dat er bij de check-in en tijdens het aan boord en van boord gaan wachttijden kunnen ontstaan. De cliënt is niet verzekerd van het feit dat hij/zij aan land kan gaan op de geplande aankomsttijd in de haven.

SPECIALE BEHOEFTEN/ASSISTENTIE

Bij het reserveren van de reis, bent u verplicht Smyril Line te informeren over passagiers met slechte lichamelijke of geestelijke gesteldheid. De reden hiervoor is dat dan de noodzakelijke assistentie door Smyril Line moet worden geleverd bij het volgen van de veiligheidsinstructies. Zie ook de voorwaarden onder »Inchecken«.

Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de haven te melden en het check-in personeel op de hoogte te stellen. Informeer het personeel over uw specifieke behoeften, zodat Smyril Line u de best mogelijke service kan verlenen. (Bijv. de auto laten parkeren bij de lift aan boord, helpen om naar en van de gehandicapten hut te gaan etc.). Hoewel we ons best doen, moet u rekening houden met wachttijden bij het aan land gaan en bij vertrek.

REISDOCUMENTEN

Een geldig paspoort of identiteitskaart is voor alle passagiers verplicht, dat document moet u altijd bij de hand hebben. Voor Nederlandse en Belgische passagiers is geen visum vereist. U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die ontstaan als u niet over een geldig reisdocument beschikt. Alle passagiers wordt sterk aangeraden om een geldig paspoort mee te nemen, aangezien een geldig paspoort de enige geldige legitimatie is voor internationale reizen. Bij het verlaten of binnenkomen van het Schengen-gebied is een geldig paspoort verplicht.  Als een passagier geen EU-paspoort heeft, moet dat worden vermeld als de boeking wordt gedaan. Mocht een passagier de toegang tot een land worden geweigerd, dan is de retourreis voor eigen rekening.

HUTTEN

Tot uiterlijk 2 uur voor aankomst in de haven kunt u gebruik maken van uw hut. De tijd waarop u uw hut moet verlaten kan variëren, u wordt hierover via de boordomroep geïnformeerd.

BAGAGE KLUIZEN

Het is mogelijk om uw bagage te bewaren in een kluis. De kluizen bevinden zich op dek 2 en 7. Er zijn 2 maten kluizen: 403 x 900 mm (kosten DKK 10) en 503 x 900 mm (kosten DKK 20). U moet elke keer als u de kluis opent, opnieuw betalen.

REGELGEVING OMTRENT ROKEN AAN BOORD

Roken is alleen toegestaan in de rookzone Hjallurin op dek 9. Deze beperking is van toepassing op zowel passagiers als bemanning. Roken is ten strengste verboden in de hutten aan boord. Elke overtreding van deze regels zal resulteren in een boete van € 203,00.

VERLOREN GOEDEREN

Neem in dit geval contact op met de receptie aan boord van MS Norröna. Telefoon +298 344900 of via reception@norrona.fo

VAREN NAAR IJSLAND IN DE WINTER

Smyril Line staat voor veilige overtochten, maar kan – als de weersomstandigheden daarom vragen – afwijken van het reguliere vaarschema. Als de weersomstandigheden en/of technische problemen een veilige overtocht tussen de Færøer Eilanden en IJsland of tussen IJsland en de Færøer Eilanden niet mogelijk maken, dan behoudt Smyril Line zich het recht voor om het reguliere vaarschema te wijzigen, zodat een vertrek vroeger of later plaatsvindt dan is gepland. Smyril Line behoudt zich ook het recht voor om een vertrek te annuleren. Als MS Norröna eerder of later vertrekt dan is gepland, of als een afvaart is geannuleerd, is Smyril Line niet verplicht om enige vergoeding/compensatie te betalen, niet verplicht om voor alternatieve transportmogelijkheden te betalen, niet verplicht om enige vorm van gratis accommodatie te betalen. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor deze kosten. Smyril Line kan echter aan passagiers die op de Færøer Eilanden zijn gestrand, gratis accommodatie aan boord van MS Norröna aanbieden, waarbij een redelijke betaling voor genuttigde maaltijden een vereiste is. Als passagiers zijn gestrand op IJsland is Smyril Line niet aansprakelijk voor eventuele kosten die hierdoor zijn veroorzaakt, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, hotelkosten. Maar Smyril Line wil cliënten graag helpen met het vinden van accommodatie, als daarom verzocht wordt. Een voorbeeld: het kan voorkomen dat er een week voorbijgaat voordat MS Norröna kan aanleggen in Seyðisfjörður in IJsland en dat een passagier aan boord van MS Norröna de wens koestert om toch eerder naar IJsland te reizen. In dat geval zal SML de vliegreis niet vergoeden. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor dergelijke alternatieve reismogelijkheden. Maar als een passagier reist met MS Norröna en wil dat zijn auto toch wordt verscheept naar IJsland, dan zorgt Smyril Line ervoor dat dit voertuig, samen met zijn eigenaar met de volgende reis gratis naar Seyðisfjörður in IJsland wordt vervoerd. Passagiers wordt verzocht zelf te zorgen om op de hoogte blijven van vertrektijden en mogelijke veranderingen. Dat kan via de website smyrilline.com of neem contact op via tel: +298 345800. Smyril Line doet er alles aan om passagiers te informeren over eventuele wijzigingen in het vaarschema. Daarom is het heel belangrijk dat passagiers een telefoonnummer geven aan Smyril Line, dat altijd bereikbaar is.

RESERVERINGEN

Passagiers zijn ervoor verantwoordelijk dat de factuur/beschrijving van de reis overeenkomt met de gemaakte reserveringen. De passagier is zelf verantwoordelijk voor de controle dat Smyril Line de juiste naamsvermelding heeft vermeld conform paspoort van de reiziger op het tijdstip dat de reservering is gedaan. Passagiers moeten aan Smyril Line  een telefoonnummer of e-mailadres opgeven dat gedurende de gehele reis beschikbaar is. Let op: het is erg belangrijk, dat u bij boeking uw e-mailadres en/of telefoonnummer opgeeft, zodat wij u tijdens uw reis kunnen bereiken in geval van een wijziging in het vaarschema.

BETALINGSVOORWAARDEN

Bij bevestiging van de reservering dient u een aanbetaling te doen van 35% van de reissom (met een minimum van € 400,-) plus de eventuele premie van een afgesloten verzekering, bijdrage calamiteitenfonds en administratiekosten. De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Voor reserveringen met een vertrek binnen 6 weken dient de volledige reissom direct te worden betaald. Bij het niet nakomen van de voorwaarden behoudt Smyril Line zich het recht voor de reservering te annuleren en annuleringskosten in rekening te brengen. Er zijn speciale betalingscondities voor groepen.

WIJZIGINGEN VOOR VERTREK

Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering – zoals datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig – hebben de volgende kosten tot gevolg:

Overtocht

 • Wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek, € 30,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging.
 • Wijzigingen vanaf 31 dagen tot 8 dagen voor vertrek, € 54,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging.
 • Wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek, € 110,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging.
 • Wijzigingen vanaf 5 dagen tot dag van vertrek, € 160,- plus de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging.
 • Wijzigingen die een vermindering van het aantal personen of van het aantal voertuigen tot gevolg hebben, worden gezien als een annulering. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden.
 • Naamswijzigingen (als de boeking een andere naam krijgt) € 30,- 

De kosten moeten betaald worden aan Smyril Line op het tijdstip van de wijziging.

Pakketreizen IJsland
Bij wijzigingen in rondreizen in IJsland brengen wij naast de eventuele meerkosten als gevolg van de wijziging, extra € 25,- per kamer per nacht in rekening.

SML behoudt zich het recht voor om prijzen na reservering te verhogen als gevolg van wijzigingen in de transportkosten – waaronder brandstofkosten, belastingen, toeslagen, kosten van bepaalde diensten, wisselkoersen etc.

Als de boeking wordt verplaatst van het ene jaar naar een ander jaar, wordt dit als een annulering beschouwd en moet u een nieuwe boeking doen.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

In geval van annuleringen hanteert Smyril Line de volgende annuleringskosten:

Overtocht

 • Annulering tot 31 dagen voor vertrekdatum: 10% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon. 
 • Annulering vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrekdatum: 50% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon.
 • Annulering vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrekdatum: 75% van de reissom.
 • Annulering vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdatum: 100% van de reissom.
 • Annuleringskosten kunnen hoger worden als hotels hogere annuleringskosten vragen. Voor groepen gelden speciale annuleringsvoorwaarden.

Pakketreizen: (overtocht + accommodatie)

 • Tot 31 dagen voor vertrek: de aanbetaling, met een minimum van € 90,- per persoon en € 20,- per kamer per nacht.
 • Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom + € 50,- administratiekosten per persoon.
 • Vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom + € 50,-
 • administratiekosten per persoon.
 • Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdatum: de totale reissom.
 • Annuleringskosten kunnen hoger uitvallen, indien hotels hogere kosten berekenen.

WIJZIGING/ANNULERING DOOR SMYRIL LINE VOOR VERTREK

Passagiers hebben recht op updates over aankomst en vertrek. Informatie over vertrek/aankomst is te verkrijgen per telefoon +298 345800 of op smyrilline.com. Als de pakketreis door Smyril Line voor vertrek wordt geannuleerd of niet zoals overeengekomen kan worden uitgevoerd, moet Smyril Line de passagier zo spoedig mogelijk inlichten. Dit geldt niet voor kleine wijzigingen/onvoorziene omstandigheden. Gelijktijdig met het bekendmaken van wijzigingen/onvoorziene omstandigheden moet Smyril Line de passagier informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. De passagier mag de overeenkomst beëindigen en heeft recht op teruggave van het totale bedrag dat volgens de overeenkomst is betaald aan Smyril Line, of de passagier mag deelnemen aan een andere pakketreis naar keuze. Alleen als Smyril Line dit kan aanbieden zonder onnodig hoge kosten of verliezen te maken. Binnen korte tijd na ontvangst van het bericht van wijziging/onvoorziene omstandigheden moet de passagier Smyril Line informeren of hij/zij deelneemt aan een pakketreis met een hogere reissom dan origineel is geboekt. De passagier moet dan het prijsverschil bijbetalen. Als de gekozen pakketreis goedkoper is dan origineel geboekt, is Smyril Line verplicht het prijsverschil te retourneren.

Verantwoordelijkheden en uitzonderingen hiervan in geval van wijzigingen 
Als een passagier schade ondervindt door wijziging/annulering van de gehele reis door Smyril Line, kan de passagier een klacht indienen voor vergoeding volgens de algemene voorwaarden. Uitzonderingen: *Annulering door Smyril Line als het juiste/totale aantal reizigers niet in de overeenkomst met Smyril Line staat vermeld. *Annulering door Smyril Line als een bepaald percentage van deelnemers aan de reis niet is gehaald en Smyril Line de passagier hierover 14 dagen voor vertrek in kennis heeft gesteld. *Annulering door Smyril Line als de schade is veroorzaakt door een derde partij of externe omstandigheden die niet relevant zijn voor de reis en waarvan Smyril Line of iemand anders voor wie Smyril Line verantwoordelijk is, deze omstandigheden niet had kunnen voorzien of heeft kunnen anticiperen op deze omstandigheden bij het afsluiten van de overeenkomst. Smyril Line komt wettelijk niet tussen de verantwoordelijkheid die ligt bij de vervoersmaatschappijen, hotels en andere betrokken partijen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade door derden aan personen en voor verloren en/of beschadigde goederen/voertuigen etc. 

Voor de boottochten zijn de reisvoorschriften van Smyril Line van toepassing. Er wordt verwezen naar de dienstregeling.

Klachten en beperking van aansprakelijkheid.

Als de cliënt tijdens de reis of in relatie tot de bestemming tekortkomingen constateert, moet hij/zij Smyril Line of de desbetreffende dienstverlener hiervan op de hoogte stellen, zodat de tekortkoming kan worden verholpen. Er is sprake van tekortkoming als de reiziger niet de service  en diensten krijgt, die in catalogi, advertenties en/of speciale afspraken met Smyril Line op de deelnemerslijst zijn vermeld. Of de service en/of diensten zijn van mindere kwaliteit dan is overeengekomen of gegarandeerd. Als Smyril Line de klacht of tekortkoming kan verhelpen, kan de klant geen aanspraak maken op evenredige verminderen van de reissom of het ontbinden van de overeenkomst. Als verwerking van de klacht/tekortkoming leidt tot onevenredige kosten of aanzienlijke nadelen voor Smyril Line, kan de klant worden doorverwezen om een evenredige vermindering van de reissom te vorderen of te annuleren. Restitutieclaims moeten binnen een redelijke termijn na afloop van de reis aan Smyril Line worden voorgelegd.

Tegelijkertijd beperkt Smyril Line haar aansprakelijkheid voor tekortkomingen en schade in dezelfde mate als de internationale conventies die van toepassing zijn op de leveranciers van bepaalde diensten en die verantwoordelijk zijn voor de tekortkoming tijdens de pakketreis. Voor luchttransport de conventie van Warschau; voor zeetransport de conventie van Athene; voor treintransport de internationale conventie van treintransporteurs.

REISONGEVALLENVERZEKERING

Aangezien er volgens bovenstaande internationale conventies vrij lage vergoedingen worden uitgekeerd en aangezien de reiziger zelf alle kosten voor medische verzorging, ambulance transport etc. voor zijn/haar rekening moet nemen, raden wij reizigers aan om zelf een reisongevallenverzekering af te sluiten. Informeer bij uw boekingskantoor voor de details.

NO SHOW

Ook de passagier heeft zijn of haar verplichting om te melden dat hij/zij niet op het juiste tijdstip aanwezig is of om te melden dat hij/zij geen gebruik maakt van de afgesproken diensten. Als de passagier de pakketreis niet heeft geannuleerd en als/of de passagier niet aanwezig is op het afgesproken tijdstip en plaats voor vertrek of thuisreis, als de passagier niet kan beginnen aan de reis of de reis niet kan afmaken door het ontbreken van een reisdocument, zoals een geldig paspoort, noodzakelijke visa of vaccinatiepapieren, dan is SML gerechtigd om het totale tarief van de pakketreis in rekening te brengen. Dat geldt ook als de passagier wordt uitgesloten van de verdere reis wegens grove nalatigheid wat betreft de reglementen van de vervoerder, het hotel, etc. Als de passagier niet komt opdagen voor de afgesproken transfers of op enig moment niet komt opdagen voor afgesproken momenten uit de pakketreis, kan hij/zij geen enkele vergoeding/compensatie eisen voor de gemiste afspraken en diensten. De cliënt moet zichzelf ook op de hoogte houden van de vertrektijd voor de terugreis als hijzelf een rondreis heeft geboekt of als hij om de een of andere reden de groep medereizigers heeft verlaten. Verder moet de cliënt zich houden aan de regels voor het herbevestigen van de vlucht/vluchten bij de vliegtuigmaatschappij die is/zijn inbegrepen bij de individuele rondreizen en pakketreizen zonder begeleiding van een reisleider. Niet herbevestigen van de terugvlucht/vluchten betekent dat de desbetreffende luchtvaarmaatschappij is gerechtigd om de geboekte stoelen beschikbaar te stellen aan andere partijen. Toepasselijk recht en plaats: alle aanspraken die voortvloeien uit een pakketreis, waarvoor bovenstaande voorwaarden zijn goedgekeurd, zijn overeenkomstig de Deense wetgeving. Plaats voor geschillen: The Copenhagen Maritime and Commercial Court.

EXCURSIES NORTH ATLANTIC CRUISE

Smyril Line Excursions behoudt zich het recht voor om excursies te wijzigingen of te annuleren in geval van veranderde weersomstandigheden, zowel in IJsland als op de Færøer Eilanden. Als een excursie wordt geannuleerd, zal Smyril Line het vooruitbetaalde bedrag aan boord terugbetalen. Restitutie vindt plaats in DKK.

Smyril Line Excursions behoudt zich het recht voor om excursies te wijzigingen of te annuleren in geval van veranderde weersomstandigheden Uw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We wijzen u op de risico’s die te maken hebben met de unieke kenmerken van het landschap van de Færøer Eilanden. Dat betekent, dat als u daadwerkelijk gaat reizen door het unieke landschap van de Færøer Eilanden, óf alleen – geïnspireerd door onze website of brochure – óf samen met een van onze gidsen, u dat altijd op eigen risico doet. Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade, verwonding of verlies die hierdoor kunnen optreden. Als veiligheidsmaatregel vooraf behoudt Smyril Line Excursions zich het recht voor om mensen te weigeren om deel te nemen aan een excursie, als de gids schoeisel, kleding etc. niet geschikt vindt om te gaan (berg)wandelen. De excursies zijn niet
geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

VRACHT

Voertuigen zonder chauffeur/kentekenbewijs moeten als vracht worden geboekt. Neem voor informatie en/of verzending naar de Færøer en IJsland contact op met Smyril Line Cargo, telefoon +298 309600 of cargo@cargo.fo.

GEVAARLIJKE BAGAGE/VEILIGHEID

In verband met veiligheidsredenen kan het zijn dat bagage en voertuigen worden doorzocht alvorens toegang aan boord wordt verleend. Als dit door de passagier wordt geweigerd, kan hem/haar de toegang aan boord worden geweigerd. Er is dan geen recht op restitutie van de kosten van de niet gebruikte reis. Bagage die de veiligheid van het schip in gevaar brengt en ongemak veroorzaakt, mag niet aan boord worden gebracht. De vervoerder zal, met inachtneming van de omstandigheden en zonder verplichting om de passagier hierover in te lichten, de bagage aan land brengen, teruggeven of vernietigen, als de bagage zonder medeweten en schriftelijke toestemming van de vervoerder aan boord is gebracht. Als overtreding van het hierboven bepaalde ervoor zorgt dat het schip niet kan vertrekken, dan wel worden beperkt in de uitvoering, of de vervoerder, het schip of de eigenaren een boete opgelegd krijgt, moet de passagier de vervoerder vrijwaren voor alle kosten en uitgaven daardoor veroorzaakt met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het verlies van inkomsten. De passagier mag geen bagage of product aan boord brengen die of dat beschouwd wordt als een gevaar voor de veiligheid volgens de internationale scheeps- en havenveiligheidscode. In geval van onvoorziene omstandigheden, zoals gestegen overheidsbelastingen, koerswijzigingen evenals een wijziging in de olieprijzen, heeft Smyril Line het recht om de prijzen aan te passen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor drukfouten in deze catalogus en voor eventuele onregelmatigheden in de uitvoering van de dienst.

Algemene bepalingen 2021

ANVR-CONSUMENTENVOORWAARDEN

Onze dienstverlening als Generaal Agent van Smyril Line geschiedt onder toepasselijkheid van haar voorwaarden. Behalve deze voorwaarden zijn op al onze verbintenissen van toepassing;

Bovengenoemde voorwaarden en condities zijn ter inzage op anvr.nl en sgr.nl. Vraagt u ons er zonodig om.

 • jegens cliënten, in onze hoedanigheid van reisorganisator: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR;
 • jegens cliënten in onze hoedanigheid van reisbureau/reisagent: de ANVR- Consumentenvoorwaarden (Deel B -Boekingsvoorwaarden-) en de Garantieregeling van de SGR en de Garantieregeling van de SCR;
 • jegens agenten/wederverkopers, in onze hoedanigheid van principaal/reisorganisator: de ANVR-Agentuurvoorwaarden.

STICHTING CALAMITEITENFONDS REIZEN

Ons bedrijf is aangesloten bij de SCR (Stichting Calamiteitenfonds Reizen). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calami-teitenfonds vallen alle in deze catalogus onder de Consumentenvoorwaarden gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: -(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; -de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormalegebeurtenis. Er is een premie verschuldigd.

STICHTING GARANTIEFONDS REISGELDEN

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Alle in deze catalogus gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis, vallen daarom onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

TARIEVEN

Alle genoemde tarieven zijn in Euro. De enkele reis tarieven zijn alleen geldig wanneer een retour ticket wordt gereserveerd. Wanneer u een enkele reis reserveert zal er per persoon € 10,- reserveringskosten in rekening worden gebracht. Kinderen van 0-2 jaar zijn uitgezonderd. Voor alle voertuigen geldt een maximum hoogte van 1.90m (inclusief dakkoffer), maximum breedte van 2.00m en maximum lengte van 5.00m, tenzij anders vermeld staat. Er gelden toeslagen voor overschrijding van bovenstaande afmetingen, zo ook voor caravans, trailers etc. Het is van groot belang dat bij reservering de exacte hoogte, breedte en lengte opgegeven worden van het voertuig. Indien de afmetingen van het voertuig bij inscheping niet overeenkomen met hetgeen gereserveerd staat, kan dit ernstige consequenties tot gevolg hebben. De reiziger kan de toegang ontzegd worden en er is geen sprake van teruggave van de reissom.

Georganiseerde (rond)reizen inclusief accommodatie en waarbij ‘per persoon’ staat, zijn geldig op basis van 2 volwassenen die samen reizen, tenzij anders vermeld. Het verblijf in hotels en guesthouses is in een gedeelde tweepersoonskamer. Voor personen die alleen reizen, is de toeslag voor een éénpersoonskamer verplicht. De tarieven voor verblijf in Youth Hostels zijn gebaseerd op kamers met meer¬dere bedden/slaapzalen. Let u er a.u.b. op dat er verschillende regels zijn m.b.t. slaapzakken op de verschillende bestemmingen.

Bij overnachtingen in vakantiehuizen op IJsland zijn bedlinnen, handdoeken en elektriciteit inbegrepen. U dient de eindschoonmaak zelf te doen.

Bij overnachtingen in vakantiehuizen op de Færøer Eilanden is elektriciteit inbegrepen, huur van bedlinnen en handdoeken is niet in-begrepen, deze kunt u extra huren. Eindschoonmaak is verplicht, kosten daarvoor zijn niet inbegrepen.

Op de dag van aankomst is de gebruikelijke inchecktijd in de hotels van 14.00 uur tot 16.00 uur, op de dag van vertrek dient u voor 11.00 uur uit te checken.

Het verblijf op de bestemmingen vindt plaats op de in het programma/voucher vermelde accommodaties. Smyril Line behoudt zich het recht voor andere nabijgelegen overnachtingsmogelijkheden van overeenkomstige of betere standaard te gebruiken. Smyril Line behoudt zich tevens het recht passagiers te verwijzen naar veerdiensten/schepen van gelijkwaardige of betere standaard. Reisinformatie wordt hoofd zakelijk in het Deens of Engels gegeven.

Excursies, maaltijden, dranken, accommodaties , evenals bijbehorende diensten als transfers, vervoer ter plaatse of vluchten, zijn niet inbegrepen in de reissom, tenzij dit anders vermeld staat.

Kinder-tarieven (3-11 jaar) voor de overtocht en georganiseerde rondreizen zijn gebaseerd op verblijf in eigen bed/extra bed in de kamer/hut van de ouders. Kinderen in de leeftijd 0-2 jaar reizen gratis, maar hebben geen recht op een eigen bed. Extra bedden zijn beschikbaar tegen hetzelfde tarief als geldt voor kinderen van 3-11 jaar voor de overtocht en de georganiseerde rondreizen. Er geldt een maximum van één extra bed per tweepersoons kamer. Twee extra bedden is alleen mogelijk in sommige hotels en zijn altijd op aanvraag. Het extra bed kan een matras, slaapbank zijn.

RESERVERINGSKOSTEN

Wij brengen administratiekosten en een verplichte bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen à € 2,50 per boeking in rekening.

HUISDIEREN

Vervoer van huisdieren is tegen aanvullende kosten en volgens speciale voorschriften, zoals overeengekomen met SML. Huisdieren zijn niet toegestaan in de hutten aan boord. Elke overtreding van deze regel resulteert in een geldboete van 405 EUR voor het schoonmaken. Als u een kooi aan boord reserveert dan ontvangt u een nummer. U ontvangt nummer 1 t/m 4 indien het een kleine kooi is of nummer 5 of 6 indien het een grote kooi is. Als u aan boord bent, kunt u bij de receptie 2 sleutels ophalen. Bij het ophalen van de sleutels dient u een aanbetaling van 200 DKK te voldoen. De aanbetaling wordt terugbetaald als u beide sleutels weer inlevert. Er zijn hondenkooien aan boord: 2 grote kooien: 80 cm (B) x 115 cm (H) x 130 cm (D) 6 kleinere kooien: 80 cm (B) x 55 cm (H) x 130 cm (D). Naar IJsland: huisdieren mogen niet meegenomen worden naar IJsland. Naar de Færøer : Informeer bij de lokale autoriteiten naar de voorschriften voor de import van huisdieren naar de Færøer: hfs.fo.

ZWANGERSCHAP

Tot 35 weken zwangerschap mag u meereizen aan boord van het MS Norröna, maar is geheel op eigen risico. Vanaf 31 weken dient u een Engelstalige doktersverklaring te kunnen overleggen. Aan boord van het MS Norröna is geen arts aanwezig.

MINDERJARIGEN

Alle reizigers onder 16 jaar dienen te reizen met een ouder of voogd. Reizigers tussen de 16 en 18 jaar dienen schriftelijke toestemming te hebben van hun ouder of voogd om te mogen reizen.

DIEPVRIES GOEDEREN

Pasagiers kunnen max. 50kg per boeking aan bevroren goederen of max. 1/2m3 aan bagage, meenemen aan boord zonder extra kosten. Voor meer informatie omtrent het aanleveren van de goederen dient u contact op te nemen met de check-in medewerkers. De bevoren goederen dienen voorzien te zijn van naam en adres van de eigenaar. Het is niet toegestaan om bevoren goederen mee te nemen naar IJsland. Deze service is gratis en Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan de goederen. Let op: Transport van goederen voor commerciele doeleinden is alleen mogelijk via Smyril Line Cargo ( tel: +298 309600 of cargo@cargo.is). 

VERVOER DOOR DERDEN

Er kunnen andere voorwaarden gelden bij georganiseerde reizen indien er lokaal transport of vluchten zijn inbegrepen. Deze voorwaarden worden bekend gemaakt zodra de reis is bevestigd. Voornamelijk voorwaarden m.b.t. check-in, huisdieren en de bagage kunnen afwijken.

VERTREK- EN AANKOMSTTIJDEN

Alle genoemde tijden in het vaarschema zijn lokale tijden en afhankelijk van weersomstandigheden. Passagiers zijn zelf verplicht inlichtingen in te winnen over de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Actuele informatie hierover kunt u verkrijgen via telefoon +298 345800 en op smyrilline.com. Smyril Line behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in het vaarschema.

INCHECKEN

De uiterste meldtijd bij de havens is voor passagiers met eigen voertuig uiterlijk 2 uur voor vertrek, in het hoogseizoen is dit 2½ uur voor vertrek. Met uitzondering van Seyðisfjörður, hier geldt een uiterste meldtijd van 3 uur. Voor passagiers zonder voertuig geldt een uiterste meldtijd van 1 uur voor vertrek in alle havens. Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de haven te melden en het check-in personeel op de hoogte te stellen. De juiste vertrektijd/datum staat vermeld op het ticket. Smyril Line behoudt zich het recht voor de gereserveerde afvaart te annuleren indien u zich later dan de uiterste meldtijd voor vertrek bij de haven meldt. U moet met de mogelijkheid rekening houden, dat er bij de check-in en tijdens het aan boord en van boord gaan wachttijden kunnen ontstaan. Toegang tot het autodek is tijdens de overtocht niet toegestaan.

ASSISTENTIE

Bij het reserveren van de reis, bent u verplicht Smyril Line te informeren over passagiers met slechte lichamelijke of geestelijke gesteldheid. De reden hiervoor is dat dan de noodzakelijke assistentie door Smyril Line moet worden geleverd bij het volgen van de veiligheidsinstructies. Zie ook de voorwaarden onder »Inchecken«.

REISDOCUMENTEN

Een geldig paspoort of identiteitskaart is voor alle passagiers verplicht. Voor Nederlandse en Belgische passagiers is geen visum vereist. U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die ontstaan mits u niet over een geldig reisdocument beschikt. Mocht een passagier de toegang tot een land worden geweigerd, dan is de retourreis voor eigen rekening.

HUTTEN

Tot uiterlijk 2 uur voor aankomst in de haven kunt u gebruik maken van uw hut. De tijd waarop u uw hut dient te verlaten kan variëren, u wordt hierover via de boordomroep geïnformeerd.

BAGAGE KLUIZEN

Het is mogelijk om uw bagage te bewaren in een kluis, welke staan op dek 2 en 7. Er zijn 2 maten kluizen: 403 x 900 mm (kosten DKK 10) en 503 x 900 mm (kosten DKK 20).

REGELGEVING OMTRENT ROKEN AAN BOORD

Deze beperking is van toepassing op zowel passagiers als bemanning. Deze beperking is van toepassing op zowel passagiers als bemanning. Roken is ten strengste niet toegestaan in de hutten aan boord. Overtreding van deze regels zal resulteren in een boete van € 203,00.

VERLOREN GOEDEREN

Neem in dit geval contact op met de receptie aan boord van het MS Norröna telefoon +298 344900 of via reception@norrona.fo

VAREN NAAR IJSLAND IN DE WINTER

Smyril Line staat voor veilige overtochten, maar kan – als de weersomstandigheden daarom vragen - afwijken van het reguliere vaarschema. Als de weersomstandigheden en/of technische problemen een veilige overtocht tussen de Færøer Eilanden en IJsland of tussen IJsland en de Færøer Eilanden niet mogelijk maken, dan behoudt Smyril Line zich het recht voor om het reguliere vaarschema te wijzigen, zodat een vertrek vroeger of later plaatsvindt, dan is gepland. Smyril Line behoudt zich ook het recht voor om een vertrek te annuleren. Als MS Norröna eerder of later vertrekt dan is gepland, of als een afvaart is geannuleerd, is Smyril Line niet verplicht om enige vergoeding/compensatie te betalen, niet verplicht om voor alternatieve transportmogelijkheden te betalen, niet verplicht om enige vorm van gratis accommodatie te betalen. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor deze kosten. Smyril Line kan echter aan passagiers die op de Færøer Eilanden zijn gestrand, gratis accommodatie aan boord van MS Norröna aanbieden, waarbij een redelijke betaling voor genuttigde maaltijden een vereiste is. Als passagiers zijn gestrand op IJsland is Smyril Line niet aansprakelijk voor eventuele kosten die hierdoor zijn veroorzaakt, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, hotelkosten. Maar Smyril Line wil cliënten graag helpen met het vinden van accommodatie, als daarom verzocht wordt. Een voorbeeld: het kan voorkomen dat er een week voorbijgaat voordat MS Norröna kan aanleggen in Seyðisfjörður in IJsland en dat een passagier aan boord van MS Norröna de wens koestert om toch eerder naar IJsland te reizen. In dat geval zal SML de vliegreis niet vergoeden. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor dergelijke alternatieve reismogelijkheden. Maar als een passagier reist met MS Norröna en wil dat zijn auto toch wordt verscheept naar IJsland, dan zorgt SML ervoor dat dit voertuig, samen met zijn eigenaar met de volgende reis gratis naar Seyðisfjörður in IJsland wordt vervoerd. Passagiers wordt verzocht zelf te zorgen om op de hoogte blijven van vertrektijden en mogelijke veranderingen. Dat kan via de website smyrilline.com of neem contact op via tel: +298 345800. Smyril Line doet er alles aan om passagiers te informeren over eventuele wijzigingen in het vaarschema. Daarom is het heel belangrijk dat passagiers een telefoonnummer geven aan Smyril Line, dat altijd bereikbaar is.

RESERVERINGEN

De passagier is zelf verantwoordelijk voor de controle van de bevesti-ging en juiste naamsvermelding conform paspoort. Let op; Het is erg belangrijk, dat u bij boeking uw e-mailadres en/of telefoonnummer opgeeft, zodat wij u tijdens uw reis kunnen bereiken in geval van een wijziging in het vaarschema.

BETALINGSVOORWAARDEN

Bij bevestiging van de reservering dient u een aanbetaling te doen van 35% van de reissom (met een minimum van € 400,-) plus de eventuele premie van een afgesloten verzekering, bijdrage calamiteitenfonds en administratiekosten. De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Voor reserveringen met een vertrek binnen 6 weken dient de volledige reissom direct te worden betaald. Bij het niet nakomen van de voorwaarden, behoudt Smyril Line zich het recht voor de reservering te annuleren en annuleringskosten in rekening te brengen. Er zijn speciale betalingscondities voor groepen.

 • Als u een reis boekt inclusief Groenland wordt een aanbetaling gevraagd van € 980 per persoon. De aanbetaling wordt niet gerestitueerd.
 • Voor boekingen die meer dan 30 dagen voor vertrekdatum zijn gemaakt, geldt een aanbetaling van 25% van de reissom met een minimum van € 980 per persoon. Bij boeking te voldoen aan Smyril Line. Het overblijvende bedrag dient niet later dan 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan aan Smyril Line.
 • Voor de voorwaarden van wijziging en annulering voor de gecombineerde pakketreizen naar IJsland en Groenland verwijzen wij naar de speciale voorwaarden 2016 die op deze reizen van toepassing zijn.

WIJZIGINGEN VOOR VERTREK

Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering zoals, datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig, hebben de volgende kosten tot gevolg.

Overtocht

 • Wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek, € 15,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging.
 • Wijzigingen vanaf 30 dagen tot 8 dagen voor vertrek, € 27,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging.
 • Wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek, € 55,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs.
 • Wijzigingen vanaf 4 dagen tot dag van vertrek, € 80,- per persoon plus 10% van de totale passageprijs.
 • Wijzigingen die een vermindering van het aantal personen of van het aantal voertuigen tot gevolg hebben, worden gezien als een annulering. Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden.
 • Naamswijzigingen € 15,00 per persoon.

Pakketreizen

Bij wijzigingen in rondreizen brengen wij naast de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging, extra € 25,- per kamer per nacht in rekening.

ANNULERINGSVOORWAARDEN

In geval van annuleringen hanteert Smyril Line de volgende annuleringskosten;

Overtocht

 • Tot 31 dagen voor vertrek: 10% van de reissom met een minimum van € 40,- per persoon.
 • Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom, met een minimum van € 40,- per persoon.
 • Vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom.
 • Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: 100% van de reissom.

 Pakketreizen (overtocht + accommodatie)

 • Tot 31 dagen voor vertrek: de aanbetaling, verminderd met € 90,- administratiekosten per persoon en € 20,- per kamer per nacht.
 • Vanaf 30 dagen tot 15 dagen voor vertrek: 50% van de reissom + € 50,- administratiekosten per persoon.
 • Vanaf 14 dagen tot 8 dagen voor vertrek: 75% van de reissom + € 50,- administratiekosten per persoon.
 • Vanaf 7 dagen tot en met de vertrekdag: de totale reissom.
 • Annuleringskosten kunnen hoger uitvallen, indien hotels hogere

WIJZIGING/ANNULERING DOOR SMYRIL LINE VOOR VERTREK

Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- & vertrektijden van het MS Norröna. Het kan namelijk voorkomen dat Smyril Line een wijziging in het vaarschema doorvoert. Informatie over de ac­tuele aankomst- & vertrektijden kunt u verkrijgen via telefoon +298 345800 of via smyrilline.com Indien de pakketreis door Smyril Line voor vertrek wordt geannuleerd of niet zoals overeengekomen kan worden uitgevoerd, dient Smyril Line de passagier zo spoedig mogelijk in te lichten. Dit geldt niet voor kleine wi­jzigingen/onvoorziene omstandigheden. Tegelijkertijd moet Smyril Line de passagier informeren over de mogelijkheid tot het indienen van een klacht. De passagier mag de overeenkomst beëindigen en heeft recht op teruggave van het totale bedrag dat volgens de overeenkomst is betaald aan Smyril Line, of u mag deelnemen aan een andere pakketreis naar keuze. Alleen indien Smyril Line dit kan aanbieden zonder onnodig hoge kosten of verliezen te maken. Binnen korte tijd na ontvangst van het bericht van wijziging, moet de passagier Smyril Line informeren of hij/zij deelneemt aan een pakket reis met een hogere reissom dan origineel is geboekt. De passagier moet dan het prijsverschil bijbetalen. Als de gekozen pakketreis goedkoper is dan origineel geboekt, is Smyril Line verplicht het prijsverschil te retourneren. Verant­woordelijkheden en uitzonderingen hiervan in geval van wijzigingen. Indien een pas­sagier schade ondervindt door wijziging/annulering van de gehele reis door Smyril Line, kan de passagier een klacht indienen voor vergoeding volgens de algemene voorwaarden. Uitzonderingen: Annulering door Smyril Line indien het juiste/totale aantal reizigers niet in de overeenkomst met Smyril Line staat vermeld. Annulering door Smyril Line indien een bepaald percentage van deelnemers aan de reis niet is gehaald en Smyril Line de passagier hierover 14 dagen voor vertrek in kennis heeft gesteld. Annulering door Smyril Line indien de schade is veroorzaakt door een derde partij of externe omstandigheden die niet relevant zijn voor de reis en waarvan Smyril Line of iemand anders voor wie Smyril Line verantwoordelijk is deze omstan­digheden niet had kunnen voorzien of heeft kunnen anticiperen op deze omstan­digheden bij het afsluiten van de overeenkomst. Smyril Line komt wettelijk niet tussen de verantwoordelijkheid welke ligt bij de vervoersmaatschappijen, hotels en andere betrokken partijen. Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade door derden aan personen en voor verloren en/of beschadigde goederen/voertuigen etc. Tegelijkertijd beperkt Smyril Line haar aansprakelijkheid voor tekortkomingen en schade in dezelfde mate als de internationale conventies welke van toepassing zijn op de leveranciers van bepaalde diensten en die verantwoordelijk zijn voor de tekort­koming tijdens de pakketreis. Voor luchttransport de conventie van Warschau; voor zeetransport de conventie van Athene; voor treintransport de internationale conven­tie van treintransporteurs.

REISONGEVALLENVERZEKERING

Aangezien er volgens deze internationale conventies vrij lage vergoe-dingen worden uitgekeerd en aangezien de reiziger zelf alle kosten voor medische verzorging, ambulance transport etc. voor zijn/haar rekening moet nemen, raden wij reizigers zelf aan een reisongevallenverzekering af te sluiten. Informeer bij uw boekingskantoor voor de details.

NO SHOW

Ook de passagier heeft zijn of haar verplichting bij het melden van niet op het juiste tijdstip aanwezig te zijn of bij het melden van geen gebruik maken van de afgesproken diensten. Als de cliënt de pakketreis niet heeft geannuleerd en als/of de passagier niet aanwezig is op het afgesproken tijdstip en plaats voor vertrek of thuisreis, als de passagier niet kan beginnen aan de reis of de reis niet kan afmaken door het ontbreken van een reisdocument, zoals een geldig paspoort, noodzakelijke visa of vaccinatiepapieren dan is SML gerechtigd om het totale tarief van de pakketreis in rekening te brengen. Dat geldt ook als de cliënt wordt uitgesloten van de verdere reis wegens grote nalatigheid wat betreft de reglementen van de vervoerder, het hotel, etc. Als de passagier niet komt opdagen voor de afgesproken transfers of op enig moment niet komt opdagen voor afgesproken momenten uit de pakketreis kan hij geen enkele vergoeding/compensatie eisen voor de gemiste afspraken en diensten. De cliënt moet zichzelf ook op de hoogte houden van de vertrektijd voor de terugreis als hijzelf een rondreis heeft geboekt of als hij om de een of andere reden de groep medereizigers heeft verlaten. Verder moet de cliënt zich houden aan de regels voor het herbevestigen van de vlucht/vluchten bij de vliegtuigmaatschappij die is/zijn inbegrepen bij de individuele rondreizen en pakketreizen zonder begeleiding van een reisleider. Niet herbevestigen van de terugvlucht/vluchten betekent dat de desbetreffende luchtvaarmaatschappij is gerechtigd om de geboekte stoelen beschikbaar te stellen aan andere partijen. Toepasselijk recht en plaats: alle aanspraken die voortvloeien uit een pakketreis, waarvoor bovenstaande voorwaarden zijn goedgekeurd, zijn overeenkomstig de Deense wetgeving. Plaats voor geschillen: The Copenhagen Maritime and Commercial Court.

EXCURSIES NORTH ATLANTIC CRUISE

Smyril Line Excursions behoudt zich het recht voor om excursies te wijzigingen of te annuleren in het geval van veranderde weersomstandigheden. Uw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We wijzen u op de risico’s die te maken hebben met de unieke kenmerken van het landschap van de Færøer Eilanden. Dat betekent, dat als u daadwerkelijk gaat reizen door het unieke landschap van de Færøer Eilanden, óf alleen – geïnspireerd door onze website of brochure – óf samen met een van onze gidsen, u dat altijd op eigen risico doet. Smyril Line is niet aansprakelijk voor eventuele schade, verwonding of verlies die hierdoor kunnen optreden. Als veiligheidsmaatregel vooraf behoudt Smyril Line Excursions zich het recht voor om mensen te weigeren om deel te nemen aan een excursie, als de gids schoeisel / kleding etc. niet geschikt vindt om te gaan (berg)wandelen. De excursies zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

VRACHT

Voertuigen zonder kentekenbewijs dienen als vracht geboekt te worden. Neem voor meer informatie contact op met Smyril Line Cargo, telefoon +298 309600 of cargo@cargo.fo.

GEVAARLIJKE BAGAGE/VEILIGHEID

In verband met veiligheidsredenen kan het zijn dat bagage en voertuigen worden doorzocht alvorens toegang aan boord wordt verleend. Indien dit door de passagier wordt geweigerd, kan hem/haar de toegang aan boord worden geweigerd. Er is dan geen recht op restitutie van de kosten van de niet gebruikte reis. Bagage die de veiligheid van het schip in gevaar brengt en ongemak veroorzaakt mag niet aan boord worden gebracht. De vervoerder zal, met inachtneming van de omstandigheden en zonder verplichting om de passagier hierover in te lichten, de bagage aan land brengen, het teruggeven of vernietigen, indien het zonder medeweten en schriftelijke toestemming van de vervoerder aan boord is gebracht. Indien de overtreding van het hierboven bepaalde ervoor zorgt dat het schip niet kan vertrekken, dan wel worden beperkt in de uitvoering, of de vervoerder, het schip of de eigenaren een boete opgelegd krijgt, dan dient de passagier de vervoerder te vrijwaren voor alle kosten en uitgaven daardoor veroorzaakt met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het verlies van inkomsten. De passagier mag geen bagage of product aan boord brengen dat beschouwd wordt als een gevaar voor de veiligheid volgens de internationale scheeps- en havenveiligheidscode.

In geval van onvoorziene omstandigheden, zoals gestegen overheidsbelastingen, koerswijzigingen evenals een wijziging in de olieprijzen, heeft Smyril Line het recht om de prijzen aan te passen.

Smyril Line aanvaardt geen aansprakelijkheid voor drukfouten in deze catalogus en voor eventuele onregelmatigheden in de uitvoering van de dienst.

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus