Doe mee met de badcultuur van de lokale bevolking

Een van de meest verleidelijke activiteiten van de plaatselijke bevolking in IJsland is zwemmen in geothermische baden om te weken in het warme water. Iedereen geniet ervan, of het nu regent of zonnig is.

Tijdens je reis door IJsland kun je overal in het land geothermische baden bezoeken. Je kunt er zelfs je missie van maken om ze allemaal uit te proberen tijdens je rondreis avontuur van en naar Seyðisfjörður.  

IJsland gebruikt geothermische energie om huizen en zwembaden te verwarmen, hetzelfde geldt voor de geothermische baden. Geothermische warmte wordt opgewekt in het binnenste van de aarde en is een uitstekende bron van hernieuwbare energie.  

We hebben een lijst samengesteld per locatie van de spannendste geothermische baden in IJsland, we denken dat je ze allemaal geweldig zult vinden.   

Ga er tijdens je vakantie heen, neem een duik, drijf, ontspan en geniet van het leven.

Oostelijke Fjorden - Vök Baths

Op weg van Seyðisfjörður kun je stoppen bij Vök Baths in Egilsstaðir. Vök Baths ligt in het Urriðavatn meer, waar je het oneindige uitzicht kunt ervaren vanuit drijvende baden in het meer. Deze geothermische spa heeft het enige gecertificeerde drinkbare warmwaterbronwater in IJsland.

. . . . .

  Noord Ijsland - Forest Lagoon

  Tegenover Akureyri, de hoofdstad van het noorden, ligt het nieuwe geothermische bad in Vaglaskógur aan de overkant van de fjord. Het geothermische water wordt aangevoerd vanuit de berg achter de lagune. Forest Lagoon werd geopend in mei 2022 en is de nieuwste aanwinst voor het baden in warme bronnen in IJsland.

  . .

   Hoofdstedelijk gebied - Sky Lagoon

   Gelegen in de buitenwijk van Reykjavik, Kópavogur, biedt Sky Lagoon een ritueel in zeven stappen naar een meer ontspannende ervaring. Deze kunstmatige geothermische spa heeft een overloopzwembad van waaruit je de presidentiële residentie van IJsland, Bessastaðir, kunt bekijken, die momenteel wordt bewoond door president Guðni Thorlacius Jóhannesson.

   . . . . . .

    West Ijsland - Snæfellsnes - Krauma Baths

    Krauma ligt naast de krachtige warmwaterbron Deildartunguhver, die de hoogste stroomsnelheid van Europa heeft. Het geothermische bad haalt zijn water uit de hete bron. Rondom deze locatie vind je een schat aan historische bezienswaardigheden en spectaculaire watervallen.

    . . . . .

     Zuid Ijsland - Laugarvatn Fontana

     Naast het meer van Laugarvatn ligt Laugarvatn Fontana. Het geothermische water komt vanuit stroompjes rondom het schilderachtige meer. Je kunt je onderdompelen in het hete water, ontspannen in de stoomsauna's of in het meer springen. Laugarvatn Fontana ligt op de Golden Circle route op weg van Thingvellir naar de warmwaterbronnen van Geysir.

     . . . . . .

      Ontvang de brochure kosteloos

      Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus

      Ja, ik wil regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen.