Een of twee weken op IJsland incl. accommodatie

Het is noodzakelijk dit programma te rijden in een 4WD, en niet de kleinste types terreinwagen. Deze reis is alleen beschikbaar in het zomerseizoen.

Rijden door de IJslandse hooglanden is een avontuur op de voorwaarden van de natuur zelf: wild, ontembaar en onvoorspelbaar. Smalle grindwegen, geen bruggen, beperkt modern comfort. Je zult nooit achter andere auto's komen te staan, maar je zult de rivieren moeten doorrijden of omkeren.

In de winter zijn de hooglanden onbereikbaar, en in de zomer alleen toegankelijk met een 4WD. Dus als je een 4WD hebt die je alleen voor stadsritten gebruikt, is het misschien tijd om hem eens in zijn juiste element te testen.

Rijd het onbekende in en geniet van de verrassingen. Kook op een primus onder de open hemel. Laat je innerlijke ontdekkingsreiziger los. Wij zorgen voor de aanwijzingen en goede raad - en jij voor je gezond verstand!

Smyril Line werkt met dynamische prijzen, die gebaseerd zijn op vraag en aanbod. Dit betekent dat prijzen op korte termijn kunnen wijzigen. De prijs van de reis staat altijd vermeld in de opdrachtbevestiging, en zodra de reis geboekt is, is dit de prijs die geldt. Bij prijsvoorstellen garanderen wij de prijs gedurende drie werkdagen.

Prijs per persoon

18.06 – 27.08.2024
Vertrek uit Denemarken dinsdag
Vertrek uit IJsland donderdag

​7 nachten in IJsland
vanaf € 1.957

14 nachten in IJsland
vanaf € 3.400

 • Prijs is inclusief:
  • Per persoon wanneer 2 personen samen reizen
  • Overtocht Denemarken – IJsland v.v
  • Binnenhut
  • 1 auto <1,9m H & 5m L 
  • 2-persoonskamer met douche/toilet in hotels, guesthouses of boerderijen tijdens de rondreis op IJsland
  • Ontbijt tijdens de rondreis
  • Routebeschrijving
  • IJsland wegenkaart 
 • Toevoeging:
  • Buitenhut: € 81 per persoon
  • Buitenhut met dubbbelbed: € 162 per persoon
  • Deluxe hut: vanaf € 427 per persoon
  • Nordic Deluxe hut: vanaf € 511 per persoon
  • Reserveer de maaltijden vooraf. Bekijk hier de prijzen.
  • Minibar alleen in de buitenhutten. Zie voor meer informatie hier
Vind de prijzen & boek

Aantrekkelijke betalingsvoorwaarden: Betaal 25% op het moment van boeking met een minimum van € 810. Het resterende bedrag dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek te worden betaald.

 

Routevoorbeelden

 • 1 week

  Een korte, maar zeer uitgebreide tour met flink wat af te leggen kilometers: een totaal van 1450-1600 km. De route gaat naar de meest gedenkwaardige plekken in het hoogland en omvat ook de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland. Deze reis kan alleen gereden worden met een 4WD. Deze reis kan worden gemaakt van begin juli tot half augustus.

  Zie routebeschrijving
 • 2 weken

  Een rondreis von 2 weken. De hooglanden van IJsland zijn onbewoond en onbewoonbaar, omdat de winters in dit gebied erg koud zijn. Het is bijna onmogelijk om er in de winter te rijden en zelfs in de zomer kan het alleen worden gedaan met een 4WD. 

  Er stromen nogal wat gletsjerrivieren omlaag vanuit het berggebied en er zijn lang niet altijd bruggen om over te steken. Wij geven u instructie hoe te handelen. Natuurlijk moet u voorzicht zijn en uw gezonde verstand gebruiken. In elk geval is dit reisavontuur een indrukwekkende ervaring. De ruigheid en variatie van de hooglanden is ongekend. Als u zich afvraagt of er nog ongerepte natuur is op onze aardbol, is het antwoord: ‘Hier!’ Deze reis kan worden gemaakt van begin juli tot half augustus.
   
  Zie routebeschrijving

Reispapieren

Als u een rondreis bij ons boekt, krijgt u naast uw ticket en vouchers een uitgebreide routebeschrijving. 


Bijzonderheden

Als u assistentie nodig heeft of speciale wensen heeft, maakt u deze dan kenbaar bij het boeken van de reis.


Rijden op IJsland

Rijden op IJsland kan anders zijn dan u gewend bent. Voor veilig rijden op IJsland raden wij u aan de volgende website te checken safetravel.is. Hier vind u tips en aanbevelingen over rijden op IJsland en wat u kunt verwachten.


Rijden door de hooglanden met de motor

Het is belangrijk om een waterdicht en schokbestendig bagagesysteem, een goede ketting en nieuwe banden te hebben. Vooral voor het binnenland kunt u het beste banden met een grof enduroprofiel gebruiken. Er zijn verhalen van reizigers die een set banden op 1800 km hebben verbruikt, omdat het grind scherp en verwoestend is. Het is erg handig om een hulpmiddel mee te nemen om de luchtdruk in de banden te meten, een reparatieset voor lekke banden en een extra tank voor brandstof, vooral als je ook op brandstof kookt. Wees voorzichtig met de bepakking: Los materiaal kan gemakkelijk van de bepakking worden geschud, als het niet goed wordt bevestigd.

Al met al, als je vooraf grondig voorwerk doet en een goede motorfiets meeneemt, kan het een prachtig avontuur worden. 

Het is mogelijk om de hooglandroutes zoals Sprengisandur, Behind the Mountains en de track naar Askja te rijden als je een goede 4x4 enduro-motor hebt (geen tourmotor) en als je heel voorzichtig bent. Voor tourmotoren raden we aan om op de hoofdwegen te blijven en niet door het hoogland te rijden, met uitzondering van de Kjölur-track. 


Sneeuwkettingen

Wij raden u aan sneeuwkettingen mee te nemen bij een bezoek aan IJsland buiten de maanden juni, juli en augustus.


Vastgestelde routes

De routes van de rondreizen zijn vastgesteld. Tijdens de maanden juni, juli en augustus kunt/moet u rekening houden met kleine aanpassingen als er accommodaties zijn volgeboekt. 

IJsland wegenkaart

Bij het boeken van een pakketreis naar IJsland sturen wij je een wegenkaart van IJsland toe, wanneer de reis volledig is betaald.

.

De hooglanden

De IJslanders noemen de woestijn en bergen in het midden van het land Miðhálendið, het Centrale Hoogland. Hier heersen stilte en rust. Het Centrale Hoogland is uitgestrekt en strekt zich uit over het grootste deel van het land.

Lees meer
.

Geothermische baden in IJsland

Een van de meest verleidelijke activiteiten van de plaatselijke bevolking in IJsland is zwemmen in geothermische baden om te weken in het warme water. Iedereen geniet ervan, of het nu regent of zonnig is.

Lees meer
.

Rijden in IJsland

Rijden in IJsland

Ontvang de brochure kosteloos

Vul uw adresgegevens in en ontvang een gratis catalogus

Ja, ik wil regelmatig nieuws en speciale aanbiedingen van Smyril Line ontvangen.